Even voorstellen Rick Vermunt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het alweer tijd voor de volgende auteur van eigen bodem in deze feestmaand! Ik vind het echt zo ontzettend leuk dat ik deze blogs van eigen bodem ook weer in 2021 kan doen. Dat zou natuurlijk niet kunnen zonder alle lieve auteurs die elke keer weer vol plezier mee willen doen aan deze rubriek. Deze maand hebben we ondertussen al weer kennis gemaakt met 3 auteurs van eigen bodem. Vandaag is het tijd voor nummer vier en dit keer is het een mannelijke auteur die voornamelijk fantasy boeken schrijft. Ik heb het dan over Rick Vermunt.

Rick Vermunt is 58 jaar jong en een geboren en getogen Amsterdammer. Rick werkt bij de universiteitsbibliotheek van de VU. Maar daarnaast is hij ook een groot liefhebber van Fantasy in al zijn vormen. Schrijven is er daar een van maar bijvoorbeeld ook het bezoeken van fantasy festivals.

Rick Vermunt beschrijft zijn schrijfstijl als een duistere, soms zelfs grimmige sfeer, waarin goed en slecht woorden zijn en de grenzen ertussen vaag. Toch zit er ook zeker veel humor in zijn boeken. Maar zoals hij het zelf zegt ”Bloemetjes en blij bellen blazen is er niet bij” Nadat hij in 2016 de laatste punt zette onder zijn roman liep hij 2 dagen later op Castlefest. Daar ontdekte hij een uitgevers tent en een van de auteurs daar wees hem op de uitgever. Dit bleek Cocky van Dijk te zijn van Uitgeverij Zilverbron. Nog geen week later kreeg hij een bericht van Cocky dat ze zijn boek wilde gaan uitgeven.

En zo ontstond de schrijver Rick Vermunt. Inmiddels heeft hij al een aantal boeken zoals Bijltijd, wolfnacht, runenkracht en korte verhalen in bundels op zijn naam staan maar daar gaan we het volgende week uitgebreid over hebben.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Alexandra
3 jaren geleden

Leuk dat er zoveel Nederlandse auteurs zijn. Geeft nieuwe inspiratie om te gaan lezen.

Rick Vermunt
3 jaren geleden

Ik voel mij vereerd dat ik Bookstamel heb gehaald.
Voel je vrij om mij te PB-en. Ik ben op Facebook aanwezig en je kunt mij ook mailen voor vragen over mijn boeken.

corrina
corrina
3 jaren geleden

Ben niet zo bekend in de auteurs wereld, maar door jou blog leer ik het wel

Tessa
3 jaren geleden

Wat heeft Nederland toch veel schrijvers! Leuk om te lezen
Tessa onlangs geplaatst…Review: Morphe X Manny MUA Glam PaletteMy Profile

nicole
3 jaren geleden

Hier moest ik even op klikken vanwege de spannende foto! Wauw, die slang over zijn schouder. Ik vind het eng…
nicole onlangs geplaatst…Online agenda? Voor- en nadelen, en links naar online agenda’sMy Profile

Rick Vermunt
3 jaren geleden
Antwoord aan  nicole

Ik vond het ook spannend. het was voor mij de eerste keer. Geweldige fotograaf, trouwens.

Wendy
3 jaren geleden

Super leuk om via jouw blog steeds zo weer andere auteurs te ontdekken! Bedankt

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x