Project Happy Me – Met de billen bloot

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Onlangs vertelde ik jullie al dat ik vanaf 1 januari zou gaan starten met project Happy Me. Een project waarbij ik weer trots wil gaan zijn op mezelf. Ik wil zowel innerlijk als uiterlijk het een en ander aan mijn gezondheid doen. Zodat ik weer het meisje wordt wat ik vroeger was stralend en gelukkig. Maar tja als ik jullie mee willen nemen in project Happy Me en de veranderingen die ik dit jaar hoop te maken, dan zal ik eerst met de figuurlijke billen bloot moeten gaan om jullie te vertellen waar ik nu sta en waar ik hoop aan het einde van het jaar te staan. Ik hoop met mijn openhartigheid op mijn blog andere mensen te motiveren ook een zo Happy mogelijk versie van zichzelf te worden. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie stok achter de deur voor mijzelf. Want tja als het slecht met mijn project gaat zal ik dat ook met jullie moeten delen. Nou ja niks moet natuurlijk maar ik vind wel dat dit erbij hoort.

Punt 1 van project happy me is mijn gewicht.

Oke laten we maar gelijk beginnen met een van de punten waar ik enorm veel last van heb mijn gewicht! Tot een jaar of 8 geleden was ik dat meisje dat eerder te dun dan te dik was. Ik kreeg steeds meer last van mijn spieren en werken lukte niet meer. Toen kwam ik in een depressie, stopte met roken en eten werd mijn comfort food. Ik kwam meer dan 30 kilo aan iets waar ik mij enorm voor schaam. Dit is dus zeker een van de punten waar ik heel hard aan wil werken op meerdere manieren. Om realistisch te blijven met mijn gezondheid wil ik dit jaar 15 kilo afvallen. Dan ben ik zeker nog niet op het gewicht dat ik zou willen maar het is een realistisch en haalbaar doel en dat is belangrijk voor succes.

Het startpunt.

Oke zitten jullie er klaar voor daar gaan we dan het startpunt. Momenteel weeg ik 97.8 kilo. Ik ben maar een klein onderdeurtje met mijn 163. Voor een gezond gewicht zou ik dus terug moeten naar 65 kilo. Maar mijn doel voor dit jaar is dus om 83 kilo te wegen op 1 januari 2022. Dat betekend dus dat ik 1250 gram per maand moet afvallen net iets meer dan een kilo. Tja nu zullen er dus mensen zijn die zeggen je moet maximaal 0.5 kilo per week kunnen afvallen. Maar ik wil het op mijn gemak doen en niet teleurgesteld worden door een doel dat ik niet kan halen.

Hoe wil ik dit gewicht bereiken?

Door mijn beperkingen zal het grootste gedeelte afhangen van een gezonde etensstijl. Eten en ik zijn momenteel geen vrienden als ik eerlijk ben zijn eten en ik nog nooit vrienden geweest. Zoals ik al zei was ik dat meisje wat altijd te dun was. Ik at nooit gezond ik snoepte en ik rookte maar maaltijden sloeg ik over. Daarnaast werkte ik in de horeca en had vaak gewoon geen tijd om te eten. Tja en toen ben ik dus omgeslagen na de andere kant. Ik at veel te veel ook al waren sommige maaltijden best gezond. Ik begon prik te drinken. Vooral bullets jeetje die dingen zijn echt verslavend. En ontwikkelden een liefde voor junkfood. Hamburger hier frietje daar, chinees spare-ribs en ga zo maar door.

Voor mij is het dus heel belangrijk dat ik leer gewoon gezond en lekker te eten en niet doorsla na de ene of de andere kant. Balans is het keywoord in deze. Afgelopen maanden heb ik me al flink ingelezen in een aantal gezonde kookboeken en recepten op pinterest. Zodat ik er vanaf deze week helemaal klaar voor ben. Daarnaast wil ik een boekje bijhouden waarin ik opschrijf wat ik eet. Drinken word weer water en thee met in het weekend een glaasje prik.

Punt 2 Meer bewegen.

Bewegen is de laatste 10 jaar een ramp geweest. Door mijn HMS en Fibromyalgie lukte werken niet meer. Bewegen vind ik leuk maar ik raak ook super snel overbelast en dan zit ik weer thuis met bijv een knie met vocht erachter. Tot nu toe heb ik helaas nog geen begeleider gevonden die goed om weet te gaan met iemand met mij aandoeningen. Meer bewegen is echter wel heel belangrijk voor me. Niet alleen voor mijn gewicht maar ook voor mijn humeur want alleen maar thuis zitten daar wordt niemand vrolijk van. Nu is alleen wandelen met straatvrees ook niet altijd heel makkelijk. En hoewel mijn straatvrees jaren is weggeweest is het met de corona weer naar boven gekomen.

Het doel.

Mijn doel voor 2021 is dan ook om elke week 5x te gaan wandelen waarvan 2x alleen en 3x samen met iemand. Wandelen kan ik namelijk altijd wel. Al hoewel ik de ene dag misschien maar 5 minuten kan wandelen en de andere 30 minuten. Het gaat mij bij dit doel dan ook niet om de tijd of hoeveelheid van het bewegen zolang ik maar 5x in de week zover als ik kan ga wandelen. Naast het wandelen hoop ik met handtherapie de kracht in mijn handen dit jaar te verbeteren. Ik weet dat er waarschijnlijk eind 2021 weer een operatie aan komt. Dus hoe meer uithoudingsvermogen ik krijg en gewicht ik verlies hoe beter het is voor de operatie.

punt 3 Meer genieten en rust creรซren.

Dit is voor mij ook een heel belangrijk punt. Ik wil namelijk nog wel eens veel te veel doen en vergeet daarbij rust te nemen. Even tot mezelf te komen en goed te slapen. Slapen is sowieso een drama bij mij als ik 4 uur per dag slaap dan is dat lang. Tijd dus om af en toe tijd te maken voor een meditatie, even niets in te plannen en gewoon te kijken naar de mooie dingen om je heen. Mijn stress en pieker nivo moet echt omlaag. Mijn hoofd staat eigenlijk nooit stil ik ben altijd bezig met alles dat er nog gedaan moet worden of met hoe andere over mijn denken heb ik het wel goed gedaan en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dat zijn de belangrijkste punten van het project Happy Me. Volgende week kom ik bij jullie terug met een update over hoe mijn eerste week project Happy me is verlopen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

gaat je lukken ๐Ÿ˜€ let zoveel mogelijk op je inname van koolhydraten ๐Ÿ˜‰ dat zijn de boosdoeners ๐Ÿ˜‰ su6 meis en ik ga je volgen ๐Ÿ˜€

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  rachel

Dankjewel voor de tip!

Jessie
Jessie
3 jaren geleden

Wat knap Om Het te delen.
Veel succes en
Die doelen haal je zeker wel !!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jessie

Dankjewel ๐Ÿ™‚

Caroline
Caroline
3 jaren geleden

Heel goed om jezelf centraal te stellen en deze mooie doelen te stellen. Ik wens je heel veel succes ermee en ben benieuwd waar je volgend jaar zult zijn met je resultaten.

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Caroline

Ik ben ook heel erg benieuwd waar ik op 1 januari 2021 sta. Je kunt het allemaal hier mee beleven op mijn blog

Ka8leen
3 jaren geleden

Veel succes! Als het kan helpen, ik ga proberen mee te doen. Op naar een happy me ook hier!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ka8leen

Hopelijk lukt het bij jou ook! ik ga voor je duimen

Hope
Hope
3 jaren geleden

Heel veel succes! Ik ga ook proberen mee te doen. Happy Me here we come!

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Hope

Super leuk dat je mee gaat doen ๐Ÿ™‚ laten we elkaar steunen en helpen.

Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Heel veel succes! Ik heb alle vertrouwen in jou

Bookstamel
3 jaren geleden
Antwoord aan  Mandy

Dankjewel!

Henk
3 jaren geleden

Wees ook niet te hard voor jezelf: volgens mij stel je een realistisch doel, maar mocht het ondanks dat je er alles aan doet toch niet lukken; wees trots op jezelf en kijk wat dan wel mogelijk is.
Henk onlangs geplaatst…Het Brexitconcert dat er nooit zal komenMy Profile

Wanda
3 jaren geleden

Ik doe met je mee! Ook hier weer bewust bezig met Project Gezonder Leven, Wandelen en Me time om op die manier meer energie te krijgen, fitter te worden, maar vooral ook om beter in mijn vel te zitten.

Alexandra
3 jaren geleden

Zo tof en goed van je. Ik ben daar ook mee bezig. Kleine (tussen) doelstellingen werken voor mij het beste. Een gezondere levensstijl, meer groenten, meer bewegen (wandelen). Succes!!

Tessa
3 jaren geleden

Heel veel succes met deze doelen!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Morphe X Manny MUA Glam PaletteMy Profile

corrina
corrina
3 jaren geleden

oke veel succes wij lassen een maand geen wijn in
dus even geen wijnen wijnen

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat een mooi voornemen. En jezelf de tijd geven om het te bereiken is ook een goede tip.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Wanneer begint de lente 2021?My Profile

18
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x