Alleen van Barbara de Smedt

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We zijn het jaar goed begonnen met het lezen van een lekker dik boek! Het eerste boek van 2021 is dus een feit! Ik las alleen van Barbara de Smedt. Ik moet bekennen dat ik dit boek een paar keer heb moeten weg leggen. Nee het was geen slecht boek het was steengoed. Maar het bracht ook enkele triggers naar boven dus las ik er liever niet in voor het slapen gaan.

Recensie alleen Barbara de Smedt

Titel: Alleen Auteur: Barbara de Smedt Uitgeverij: Hamley Books Genre: Thriller Cijfer: 8,5

Hier gaat alleen over:

Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Diergeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang. En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd? Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren. Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind. De klokt tikt. De kans om te ontsnappen slinkt, terwijl de bevalling onherroepelijk dichterbij komt.

Ik begin zoals altijd met de cover. Wauw deze vind ik echt prachtig je voelt gelijk de grimmige sfeer van het verhaal erin terug. Dat eenzame kinderbedje die donkere kleur prachtig. De titel vind ik lekker kort en bondig.

Dan het verhaal zelf. Wauw Barbara de Smedt kan echt prachtig schrijven. Langzaam aan kruipt ze met het verhaal onder je huid en verschijnt het kippenvel op je armen. Het verhaal word rustig opgebouwd en steeds spannender en spannender.

Het verhaal wordt verteld vanuit een aantal verschillende personages. De 2 belangrijkste daarin zijn Julie en Oscar. Met beide personages kun je vrij snel meeleven. Julie vond ik het begin wat naïef en nuchter ondanks alle dingen die gebeurde. Maar later in het boek ontwikkelde het personage zich en vond ik het beter bij het verhaal passen. Oscar is een oude buurtgenoot van Julie. Een jongen met een nogal grote rugzak zijn moeder was geen lieverdje en hij stond er dan ook vaak alleen voor. Van Oscar krijg je als lezer al snel kippenvel je voelt dat er iets niet helemaal pluis is.

Zoals ik eerder al aangaf wordt de spanning in het boek langzaam aan opgebouwd. Daarnaast is er tijd en aandacht aan de details besteed. De auteur had iets beter onderzoek moeten doen naar abortus ( In het boek staat een stukje dat dit na 12 weken niet meer mogelijk is. Echter zijn er in Nederland speciale klinieken waar dit gebeurd tot max 22 weken) Een klein detail maar wel een belangrijke in mijn ogen. Maar misschien is dit in België anders. Verder is het hier en daar wat voorspelbaar. Al met al krijgt het boek van mij een mooie 8,5

Heel veel liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Als eerste las ik Alleen van Barbara de Smedt. Een boek wat mij enorm naar de keelgreep. Het boek kreeg een wel verdiende 8,5 van mij. Ik kan dit boek dan ook aan iedereen aanraden. Mijn recensie van dit boek lees je hier. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x