Dit las ik in december

Hallo lieve lezers van Bookstamel, December was niet helemaal mijn maand. Maar gelukkig geneest mijn hand momenteel super goed en dat is wel heel erg fijn! Ook las ik weer een aantal super mooie boeken. Ik las niet mega veel boeken maar dat had wel een reden. Want de meeste boeken die ik gelezen heb waren echt ontzettend dik! En tja dikke boeken zijn super leuk maar je doet er ook langer over. In totaal las ik in 2020 …….. boeken. Mijn leesdoel voor komend jaar heb ik op 120 boeken gezet ik ben benieuwd of ik dat ga halen.

Totaal aantal boeken gelezen: 10

Nederlandstalige boeken: 7

Vertaalde boeken: 3

Favorieten boek van deze maand: Voor verdriet heeft niemand tijd van Monica Haak.

Het eerste boek dat ik deze maand las was een klein boekje! Angela & Emma een prachtige novella geschreven door Alice Bakker en Elly Godijn. Dit boek was echt een verrassing voor mij. Het kreeg een mooie 9

Hier gaat Angela & Emma over:

Angela & Emma, Weerzien is een intrigerende novelle met een diepere laag. Het is de intro voor de gelijknamige roman. Angela en Emma hebben een onbezorgde jeugd, lijkt het. Totdat Emma op achttienjarige leeftijd vertrekt en alle banden met haar familie verbreekt. Haar rugzak is gevuld met familiegeheimen die voor de buitenwereld onzichtbaar zijn, zelfs voor Angela. Vijfentwintig jaar later neemt Angela het heft in eigen handen en gaat op zoek naar haar zus. Iets wat ze veel eerder had moeten doen. Diep weggestopte geheimen komen aan de oppervlakte en zorgen ervoor dat het leven van de tweelingzussen nooit meer wordt zoals het was. Angela & Emma, Weerzien is een intrigerende novelle met een diepere laag. Het is de intro voor de gelijknamige roman.

Het tweede boek dat ik deze maand las was een lekkere roman. Een roman met een sexy tintje. Flirten met de buurman van Natasha Madison en uitgegeven door SVM Publishing. Dit was echt zo’n boek dat heerlijk weg leest en waar je verder niet zoveel bij hoeft na te denken. Flirten met de buurman kreeg van mij een mooie 7,5.

Hier gaat Flirten met de buurman over:

Eliahn

Zwanger thuiskomen van een cruise. Dat is niet iets waar een ouder op zit te wachten, dus liet ik alles achter me en verhuisde naar Parijs voor een nieuwe start. Zes jaar later ben ik klaar om terug naar huis te keren.

Ik was een alleenstaande moeder en het enige wat ik wist over de vader van mijn zoon was zijn naam: Luca. Meer hoefde ik niet te weten.

Het universum had andere ideeën, want op onze tweede dag thuis, daagde hij terug op in mijn leven.

Luca

Ik wilde mijn zondag niet doorbrengen op het welkomstfeestje voor de dochter van mijn baas. Maar ik word van mijn sokken geblazen als ik bij binnenkomst oog in oog komt te staan met het meisje waar ik zes jaar geleden mee flirtte. Tijdens de cruise.

Als ik kijk naar de jongen die naast haar staat, kijk ik in een paar ogen identiek aan de mijne. Hij is mijn zoon.

Als blijkt dat we ook nog naast elkaar wonen, proberen we samen voor hem te zorgen. Dat zou makkelijk moeten zijn, als de aantrekkingskracht die ons ooit samenbracht er niet nog steeds was.

Zes jaar lang achtervolgde ze me in mijn dromen.

Ik liet haar een keer gaan, maar nu wil ik haar de mijne maken.

Deze keer, voor altijd.

Het derde boek dat ik las was Brainvirus .A van T.G.A Proost. Een boek dat me wel pakte op een of andere manier. Het is een beetje een dystopisch verhaal. Maar eentje die maar zo eens werkelijkheid zou kunnen worden. Dit boek kreeg van mij een mooie 8.

Hier gaat BrainVirus.A over:

Onder het ijzersterke regime van president Cage is de bevolking van het land Lumen verplicht brainPods – een klein computertje in de hersenen – te dragen. Die brainPods zorgen voor een ‘augmented mind’: ze bevorderen de intelligentie van de dragers en brengen allerhande voordelen met zich mee. Dankzij de brainPods denkt Cage een toekomstige burgeroorlog te kunnen voorkomen. Het loopt echter al snel mis wanneer een gevaarlijk computervirus, dat de brainPods ernstig beschadigt, opduikt. Steeds meer mensen worden door het virus aangezet tot allesoverheersende zelfmoordgedachten. Robert Janson wordt eropuit gestuurd om een einde te maken aan het virus. Wie heeft het gecreëerd? En lukt het Janson een einde te maken aan het moordende computervirus? Hij lijkt niemand meer te kunnen vertrouwen, en ontdekt dat ook de overheid zelf niet per se vrijuit gaat.

Boek 4 was een vertaald boek. Een boek waar ik enorm naar uit keek. Winter in Cockleberrybay van Nicola May. Hoewel het een heerlijk winters boek is. Was het niet zo goed als ik had gehoopt. Het boek kreeg een zesje van me.

Hier gaat Winter in Cockleberry Bay over:

Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Alle favoriete personages én natuurlijk teckel Hot keren nog een laatste keer terug in dit feestelijke, hartverwarmende slot van de Cockleberry Bay-serie.

Boek 5 is weer een klein boekje. Dit keer een fantasy boek. Jalvin is onderdeel van de verhalen wereld van Dizarry. Dit verhaal bracht gelijk een lach op mijn gezicht en dat is altijd goed natuurlijk. Jalvin krijgt dan ook een mooie 9 van mij.

Hier gaat Jalvin en het rijm van de wold over:

Herinneringen zijn een kostbaar bezit. Met zijn gave kan Jalvin ze bij mensen waarnemen. Als straatverteller baseert hij er schitterende verhalen op. Maar een rover waart rond in de ruige havenstad Neilpoort en hij berooft steeds Jalvins toehoorders. De griezel blijkt niet hun geld te willen. Met zijn onstilbare honger jaagt hij op een ultieme buit. Het heden en vooral ook het verleden van Jalvin worden erdoor op zijn kop gezet.

Wauw soms zijn er van die boeken die je vanaf het eerste moment grijpen. Voor verdriet heeft niemand tijd van Monica Haak is een van die boeken. Dit boek is ontroerend en prachtig geschreven. Daarom kreeg dit boek van mij dan ook een welverdiende dikke 10

Hier gaat voor verdriet heeft niemand tijd over:

Liv en Emerald zijn twee tieners die elk een groot verlies hebben geleden. Liv verhuist met tegenzin naar de andere kant van het land, waar ze Emerald ontmoet. Haar nieuwe beste vriendin worstelt met haar eigen problemen en heeft het langs haar zijde moeilijk om de draad op te pikken. De twee groeien snel naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft, maar door de geheimen die ze allebei met zich meedragen, komt die vriendschap aan een zijden draadje te hangen.

Het volgende boek is een fantasie boek. Mianara van Jesse van Willigenburg. Dit is het debuutboek van Jesse en voor een debuut is het zeker een prachtig verhaal. Daarom krijgt Mianara een mooie 7,5 van mij.

Hier gaat Mianara over:

In een wereld waar magie sinds kort als wetenschap beschouwd wordt, en kristallen de brandstof vormen voor een industriële revolutie, leidt het jonge Mianara vossenmeisje Malika een relatief zorgeloos leven. Van de spanning tussen haar soort en de Anuki krijgt ze weinig mee. Wanneer soldaten op een avond haar huis binnenvallen en haar familie meenemen, staat Malika’s wereld op zijn kop. Ze komt in contact met het ondergrondse verzet en ontmoet daar Najeer, een jongen van haar leeftijd. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vragen die hen achtervolgen.

Dan gaan we verder met De Komeet 1 – Doktoren van de staat van Johan Lubbers. Wederom een debuut boek maar ook een fantastisch fantasie verhaal. Dit boek kreeg een mooie 9 van me.

Hier gaat De komeet over:

Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Wanneer ze ontdekt dat ze een magiër is, besluit ze die krachten ten goede te gebruiken. Zelfs als dit haar veel strijd met haar vader oplevert. Ver weg van haar verbaast de dokter Leon zich over de hoge prijzen die zijn patiënten moeten betalen, wil de inquisiteur Oswald magiërs ten koste van alles in het gareel houden en luistert de dief Thoran een gesprek af dat hij nooit had mogen horen. In een land waar magiërs alleen mogen genezen, de staat hier totale controle over heeft en rebellen voor onrust zorgen, moeten ze alle vier beslissen aan welke kant ze nu echt staan.

Ieder zijn geheim van Sarina Bowen is een heerlijke roman. Sarina durft heftige onderwerpen op een mooie manier bespreekbaar te maken en daar hou ik enorm van. Het boek kreeg dan ook een mooie 8 van mij.

Hier gaat ieder zijn geheim over:

Zou je de liefde van je leven kunnen opgeven om het kind dat van je afhankelijk is te redden?

Vroeger was ik net als de andere Harkness ijshockeyspelers. Ik maakte me alleen zorgen over de volgende wedstrijd of het volgende feestje. Maar dat veranderde allemaal de dag dat ik verantwoordelijk werd voor mijn kleine zusje. Alleen door Lucy verborgen te houden en me gedeisd te houden, zullen we dit jaar overleven.

Maar dan ontmoet ik Scarlet, die me ziet als meer dan een steratleet of een feestbeest. Ik val hard voor haar. Maar ook zij wordt gevolgd door duisternis. Als haar verleden aan het licht komt, zo ook de vreselijke waarheid: ik kan niet iedereen redden. Maar ik zal nooit stoppen met proberen.

Pangea is het laatste boek dat ik las in 2020. Een heerlijk fantasie verhaal waar ik enorm van heb genoten. Het was dan ook een goed debuut van Tycho Scholten. Het boek kreeg dan ook een mooie 8 van mij 🙂

Hier gaat het boek over:

225 miljoen jaar geleden, een ontwikkelde beschaving, één belofte… De vrede die heerst wordt verstoord als Egar een stad van zijn buurland binnenvalt. Xugan is de enige overlevende en ziet zijn hele wereld voor zijn ogen ineenstorten. Zijn belofte aan de overledenen is het enige wat hem op de been houdt. Te midden van intriges en persoonlijke drama’s doorkruist hij Pangaea om iedereen te waarschuwen voor het opkomende gevaar: het verraad van Egar. Als er een geheim onthuld wordt, blijkt dat Xugans leven onherroepelijk en op een onvoorstelbare manier verbonden is met de levens van anderen. Was zijn overleven dan wel toeval? Volg Xugan op zijn reis en ontdek de verloren wereld en het magische verleden van onze aarde.

Al met al heb ik toch wel lekker wat gelezen maar niet zoveel als andere maanden. Op naar een nieuw jaar.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x