Pangaea – deel 1 – Verloren wereld van Tycho Scholten

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Ik vermoed dat ik net mijn laatste boek heb gelezen van 2020 Pangaea – deel 1 verloren wereld van Tycho Scholten. Wederom een heerlijk fantasie boek. Als ik bij hebban mijn reading challenge bekijk zie je ook dat dit jaar fantasie en feelgood echt de boventoon voerden. Daarnaast las ik vooral young adults en zo nu en dan een thriller? In totaal las ik meer dan 120 boeken. Nu lees ik veel meer dan de gemiddelde Nederlander maar ik kan natuurlijk niet werken dus lezen is zo’n beetje mijn grootste tijdsbesteding. Hoeveel boeken heb jij dit jaar gelezen?

Titel: Pangaea – Verloren wereld Auteur: Tycho Scholten Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasie Cijfer: 8

Hier gaat Pangaea over:

225 miljoen jaar geleden, een ontwikkelde beschaving, één belofte… De vrede die heerst wordt verstoord als Egar een stad van zijn buurland binnenvalt. Xugan is de enige overlevende en ziet zijn hele wereld voor zijn ogen ineenstorten. Zijn belofte aan de overledenen is het enige wat hem op de been houdt. Te midden van intriges en persoonlijke drama’s doorkruist hij Pangaea om iedereen te waarschuwen voor het opkomende gevaar: het verraad van Egar. Als er een geheim onthuld wordt, blijkt dat Xugans leven onherroepelijk en op een onvoorstelbare manier verbonden is met de levens van anderen. Was zijn overleven dan wel toeval? Volg Xugan op zijn reis en ontdek de verloren wereld en het magische verleden van onze aarde.

Dit vind ik van Pangaea:

De cover tja daar heb ik een beetje mix feelings bij hij past op zich goed bij het verhaal. Maar ik vind hem persoonlijk wat druk als het alleen het jongetje op het paard was geweest of alleen de krijger was het voor mij ook prima geweest. De titel is gewoon helemaal prima.

Dan gaan we het hebben over het verhaal zelf. Tycho Scholten is een jonge debuterende auteur die schrijft als een volwassen en doorgewinterde schrijver. In het verhaal volgen we vooral Xugan op zijn missie. Met deze jonge boodschapper is dan ook een personage wat je zal raken. Je leeft mee met zijn tocht en de dingen die hij allemaal mee maakt. Xugan groeit in het verhaal van een bang wat onzeker jongetje naar een stoere boodschapper.

Naast dit goed uitgewerkte personage leren we ook veel over de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en de verschillende stammen om het zo maar even te noemen. Regelmatig word je meegenomen in een kort verhaal wat niet over Xugan gaat maar wel met zijn tocht te maken heeft. Toch is dit niet verwarrend en voegt het alleen maar meer diepgang toe aan het verhaal.

Ik moet dan ook eerlijk bekennen dat ik vrij verrast was door dit debuut. Hier en daar mocht het nog net iets spannender maar al met al een prima verhaal dat een dikke 8 verdient.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x