De komeet 1 – doktoren van de staat van Johan Lubbers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Komende week staat mijn blog even op een laag pitje. Ik probeer natuurlijk zoveel mogelijk te posten maar op dit moment hebben andere dingen mijn aandacht even meer neer nodig. Gelukkig zijn de problemen met mijn blog wel compleet opgelost dus dat scheelt heel erg veel. Tijd om jullie mee te nemen naar het boek De Komeet 1 – Doktoren van de staat geschreven door Johan Lubbers. Hoewel De komeet zijn debuut boek is was het voor mij alweer het tweede boek dat ik las van deze auteur.

Titel: De komeet 1- Doktoren van de staat Auteur: Johan Lubbers Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat De komeet over:

Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Myrthe leeft in een afgelegen dorpje en is sinds haar beste vriend door haar schuld is gestorven vaak alleen. Wanneer ze ontdekt dat ze een magiër is, besluit ze die krachten ten goede te gebruiken. Zelfs als dit haar veel strijd met haar vader oplevert. Ver weg van haar verbaast de dokter Leon zich over de hoge prijzen die zijn patiënten moeten betalen, wil de inquisiteur Oswald magiërs ten koste van alles in het gareel houden en luistert de dief Thoran een gesprek af dat hij nooit had mogen horen. In een land waar magiërs alleen mogen genezen, de staat hier totale controle over heeft en rebellen voor onrust zorgen, moeten ze alle vier beslissen aan welke kant ze nu echt staan.

Dit vind ik van De Komeet:

De kleur van de cover vind ik mee maar verder is het niet een cover die ik snel op zou pakken in de boekhandel. De titel vond ik wat sci-fi achtig terwijl ik wist dat het om een fantasy verhaal ging. Zo op het eerste uiterlijk is dit dus geen favoriet van mij.

Maar zoals ze altijd zeggen don’t judge a book by his cover – Beoordeel een boek niet op zijn cover. Ik ben super blij dat ik dit dan ook niet heb gedaan. Want De Komeet 1 – Doktoren van de staat is een ijzersterk debuut. Het boek is lekker dik maar ik heb van elke bladzijde genoten.

Het verhaal van de Komeet wordt eigenlijk verteld vanuit meerdere personages die allemaal opzoek zijn naar antwoorden. Tenminste ik denk dat ik het zo wel mag stellen. Myrthe is denk ik mijn favoriete personage. Een jong meisje een tikje onzeker die over magie beschikt. Maar hoe ze aan die magie komt en wat ze er mee kan dat weet ze eigenlijk nog niet. In het boek maak je haar ontwikkelingen mee en groeit ze uit naar een prachtig personage.

Leon is een jonge dokter die graag mensen helpt. Door een operatie of door ze te helen met zijn magie. Deze operaties moeten natuurlijk ook betaald worden en al snel ontdekt Leon dat dit niet helemaal gebeurd zoals het moet. Leon is een goedzak in hart en nieren en alles wat hij wil is mensen helpen. Maar tegen welke prijs?

De andere personages mogen jullie zelf gaan ontdekken. Ik vind het fijn dat de auteur de tijd neemt om de verhalen van de verschillende personages te vertellen. Want juist doordat hij hier de tijd van neemt kun je de verschillende verhaallijnen ontzettend goed volgen. Naast de personages is ook de wereld waarin het verhaal zich afspeelt en de magie ontzettend goed uitgewerkt. Johan Lubbers is een ware verteller en heeft een vlotte pen daardoor blijf je geboeid lezen tot het eind.

Ik kan dan ook niks anders dan dit debuut een mooie 9 geven en uitkijken naar het vervolg die voor volgende maand op de planning staat.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x