Mianara van Jesse van Willigenburg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Jeetje afgelopen dagen waren hectisch mijn blog wilde niet echt meewerken. Maar goed je doet er helemaal niks aan 🙂 Gelukkig lijkt het nu gemaakt te zijn en kan ik de blogs die op de planning stonden gaan schrijven. Ik ben super blij dat het is opgelost en ik weer lekker kan gaan type. We beginnen vandaag met de recensie van het boek Mianara van Jesse van Willigenburg. Eerder konden jullie al kennis maken met deze auteur op mijn blog.

Titel: Mianara Auteur: Jesse van Willigenburg Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat Mianara over:

In een wereld waar magie sinds kort als wetenschap beschouwd wordt, en kristallen de brandstof vormen voor een industriële revolutie, leidt het jonge Mianara vossenmeisje Malika een relatief zorgeloos leven. Van de spanning tussen haar soort en de Anuki krijgt ze weinig mee. Wanneer soldaten op een avond haar huis binnenvallen en haar familie meenemen, staat Malika’s wereld op zijn kop. Ze komt in contact met het ondergrondse verzet en ontmoet daar Najeer, een jongen van haar leeftijd. Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op de vragen die hen achtervolgen.

Dit vind ik van Mianara:

Oooh wauw die cover van Mianara trok gelijk mijn aandacht. Een van de mooiste covers die ik dit jaar ben tegengekomen. Ik hou sowieso wel van mooie getekende fantasie achtige covers. De titel van het boek past ook prima bij het verhaal. Al maakt de titel me niet gelijk super nieuwsgierig.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Dit verhaal laat me een beetje achter met mixed feelings. Het heeft namelijk heel veel potentie maar toch mis ik hier en daar het een en ander. Laat ik beginnen met de wereld zelf waarin je de Mianara en de Anuki hebt. Over de Mianara leren we al snel meer maar van de Anuki miste ik een beetje de achtergrond informatie. De verhaallijn zelf word uit meerdere perspectieven verteld waardoor het soms voor mij wat rommelig word.

Maar de personages vind ik wel echt ontzettend goed neergezet. Vooral Malika en Najeer vind ik fijne personages. Dit komt vooral door de ontwikkelingen die beide personages doorgaan in het verhaal. Vooral Malika ze is nog jong wat onzeker en weet eigenlijk niks over wat er in de wereld speelt. Dan opeens gebeurd er van alles en beland ze bij de wolven. Wie de wolven zijn tja daarvoor moet je het boek echt zelf gaan lezen anders verklap ik echt veel te veel. Najeer die moet ook nog echt op ontdekking want iedereen heeft een talent maar tja wat is het talent van Najeer.

Mianara is een boek over vriendschap, verraad, samenwerken en dat allemaal in een magische en fantasievolle omgeving. Ik vind het dan ook een prima debuut en kijk uit naar de volgende boeken van Jesse. Mianara krijgt van mij een mooie 7,5

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Dit is het debuutboek van Jesse en voor een debuut is het zeker een prachtig verhaal. Daarom krijgt Mianara een mooie 7,5 van […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x