Voor verdriet heeft niemand tijd van Monica Haak

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het einde van het jaar naderd en we zitten in een strenge lockdown. Bij veel mensen overheerst het donker en is het licht ver te zoeken. Ik probeer zelf juist naar het licht te kijken de puntjes in het leven waar ik van kan genieten zoals het lezen van boeken. Helaas zijn er ook mensen die in deze tijden juist meer last krijgen van depressies en angsten. In Voor verdriet heeft niemand tijd snijd Monica Haak deze onderwerpen aan. Over dit boek gaan we het vandaag hebben in mijn recensie.

Titel: Voor verdriet heeft niemand tijd Auteur: Monica Haak Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat voor verdriet heeft niemand tijd over:

Liv en Emerald zijn twee tieners die elk een groot verlies hebben geleden. Liv verhuist met tegenzin naar de andere kant van het land, waar ze Emerald ontmoet. Haar nieuwe beste vriendin worstelt met haar eigen problemen en heeft het langs haar zijde moeilijk om de draad op te pikken. De twee groeien snel naar elkaar toe, wat hen ook hoop op een betere toekomst geeft, maar door de geheimen die ze allebei met zich meedragen, komt die vriendschap aan een zijden draadje te hangen.

Dit vind ik van voor verdriet heeft niemand tijd:

Ik begin met de cover van de twee vriendinnen die is prachtig! De titel vind ik echt heel erg mooi en past ontzettend goed bij het boek. De titel maakte me ook gelijk nieuwsgierig naar het verhaal.

Wauw ik denk dat voor verdriet heeft niemand tijd mijn favoriete boek van 2020 wordt. Ik heb nog een aantal boeken te lezen maar wauw Monica Haak heeft mij echt vanaf het allereerste moment weten te raken.

Voor in het boek waarschuwt Monica voor trikers bij het lezen van dit boek. Sommige mensen die gevoelig zijn voor depressies en zelfverwonding kunnen het misschien beter niet lezen. Hoewel ik wel depressie gevoelig ben heb ik gelukkig geen last van de andere dingen die in het boek worden beschreven. Wat ik vooral zo knap vind is dat Monica behoorlijk heftige onderwerpen als depressie zelfmoord etc bespreekbaar maakt op een manier waardoor het ook geschikt is voor jonge lezers.

Monica kan echt toveren met woorden en vooral haar personages zijn erg sterk. Vanaf de allereerste bladzijde leefde ik al mee met Emerald verlies is voor niemand makkelijk maar zeker voor Emerald niet en ze weet niet zo heel goed hoe daar mee om te gaan. Liv heeft ook verlies meegemaakt en begint net op een nieuwe school. Daar loopt ze tegen Emerald aan. De band tussen de meiden groeit hoe verder je in het verhaal komt.

Het is een boek dat tranen in mijn ogen bracht maar ook hoop. Het laat zien hoe belangrijk vriendschap in het leven is.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wow dat klinkt goed. Ik ga het boek op mijn lijsje zetten.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Hoe gaat het met mij? | December 2020My Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x