De favorieten van Tycho Scholten

De favorieten van Tycho

Deze keer gaan we het hebben over de favorieten van Tycho. Momenteel heeft Tycho namelijk alleen nog maar zijn debuut boek uit maar daar komt binnenkort verandering in. Want zijn tweede boek zit momenteel in zijn eind fase.

We beginnen met je lievelingsboek?

Op het moment is mijn lievelingsboek Bloemblad aan zee van Isabel Allende. Het is nog niet zo lang uit en ik heb het nu één keer gelezen, maar het sprak op zoveel vlakken aan dat ik er direct erg op gesteld ben geraakt.

Je favoriete boek van toen je een kind was?

Dat moet toch wel Brief voor de koning van Tonke Dragt zijn. Mijn moeder las het vaak voor aan mijn broer en mij. Het is ook zeker een inspiratiebron geweest voor mijn eerste boek.

De beste plek om lekker een boek te lezen?

In bed onder een warme deken.

En de beste plek om aan je boeken te werken?

Aan mijn bureau, waar ik er goed voor kan gaan zetten met mijn laptop.

Je favoriete tv serie of film?

Hm ik weet niet of ik één ultieme favoriet zou kunnen kiezen. Ik ben nu helemaal in de ban van de Netflix-serie Queen’s Gambit (volgens mij ben ik niet de enige). Gladiator vind ik nog altijd een van de gaafste films; meeslepend verhaal, groots decor en prachtige soundtrack.

Welke snack eet je graag?

Ik zorg dat ik altijd lekkere koekjes in huis heb, stroopwafels of bastognes of iets dergelijks.

Wat is je favoriete restaurant?

Het is helaas alweer heel lang geleden dat ik in een restaurant geweest ben… Een plek die ik nooit meer ga vergeten is Heartbreak Hotel aan het strand op Terschelling – het is ingericht als 50s diner en draait muziek van Elvis. Toen ik jong was kwamen we daar regelmatig in de zomer.

Wie is je favoriete auteur?

Tolkien blijft ik een boeiend figuur vinden vanwege zijn enorme invloed op het fantasy-genre en zijn achtergrond in Angelsaksische taal en mythologie.

Welk gerecht kook je graag voor familie en vrienden?

Ik heb de laatste tijd regelmatig een variant van Pad Tai (Thaise noedels) gemaakt die ik heel lekker vind.

Naar welke muziek luister je graag?

Ik ben best wel fan van Spinvis, omdat hij hele mooie dingen met de Nederlandse taal doet: het zijn telkens weer sterke teksten, of het lied nou luchtig/ humoristisch is of ontroerend. Naar BLØF en Racoon luister ik ook graag. De Engelstalige helft van mijn afspeellijst is denk ik vooral pop-rock, met wat klassiekers. Tijdens het studeren luister ik veel naar soundtracks en pianomuziek.

Wat is je favoriete ijsco smaak?

Als er perensorbet is, ben ik heel blij. Over het algemeen heb ik liever sorbetijs met fruitsmaken dan veel van de roomvarianten. Tot mijn verbazing heb ik ontdekt dat ik pistache-ijs ook heel lekker vind.

Dit waren de favorieten van Tycho Scholten. Wat is jouw favoriete ijscosmaak?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x