Aviko Kerst Kookworkshop

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Op 11 december mocht ik mee doen met de Kerst kookworkshop van Aviko. Een super leuk initiatief van Aviko want je kon gewoon gezellig mee koken vanuit je eigen keuken. 1500 gelukkige deelnemers ontvingen een doos met daarin alle boodschappen voor de workshop en ik had het geluk bij die deelnemers te horen. De doos werd keurig een dag van te voren bezorgt en alleen de buitenkant zag er al super leuk uit. Het menu dat we op 11 december gingen koken was het grootgeluk menu. Waar dat menu uit bestaat kun je hieronder vinden.

Koken maar.

Om 17.45 was ik er klaar voor. In de doos zat een boekje met de recepten en de benodig heden dus die had ik alvast klaar gezet. Laptop erbij en tijd om met mijn link naar de livestream te gaan. Om 18.00 begon het dan. Wim Ballieu de kok loodste ons door alle kookvragen en Vivian was de host. Regelmatig schakelde het team even naar een van de deelnemers voor een praatje. Dat vond ik zelf een erg leuke toevoeging want daardoor waande je jezelf onder allemaal andere kookliefhebbers. ( Aviko geeft ook live kookworkshops op locatie normaal, daar was ik nog nooit geweest omdat dat fysiek en mentaal niet mogelijk is. Maar omdat het nu dus live vanuit de eigen keuken was kon ik wel gezellig mee doen. Ik hoop stiekem dan ook dat Aviko dit in de toekomst ook blijft doen.)

Het voorgerecht:

Oke na de eerste kennismaking en de intro is het tijd voor het voorgerecht. Voor het voorgerecht maakte we Rösticrouton met kalkoenfilet en mayonaise à la béarnaise Geroosterd röstirondje getopt met fijne slablaadjes, kalkoenfilet en béarnaisesaus.

Ik moet gelijk zeggen dat dit recept gewoon super goed te volgen was. De mayonaise à la béarnaise was echt super lekker en deze kun je ook makkelijk in de koelkast bewaren om bij een ander gerecht te eten. Binnenkort komen de recepten ook online te staan op de website van Aviko. Dus heb je de kookworkshop gemist dan kun je de recepten toch maken met kerst.

Het hoofdgerecht:

Hmmm het hoofdgerecht van de kerst kookworkshop is mijn favoriet. Het hoofdgerecht was Beenham met röstikorstje en pompoen-aardappelgratins Beenham met een knapperig korstje van rösti en pompoengratins. Beenham is toch wel iets dat hier in huis erg graag gegeten word. Het röstikorstje was een super leuke toevoeging aan de klassieke beenham. De pruimensaus was niet helemaal mijn smaak maar het gaf wel een heerlijk winters tintje aan de beenham. De pompoen boven op de aardappelgratins gaf het een lekkere bijt en je hebt zo toch weer wat meer groente binnen.

Het dessert.

Het dessert was Zoete-aardappeltiramisù met kokos Tiramisù met amaretto, mascarponecrème met zoeteaardappel en geraspte kokos. Wat een leuk en verrassend toetje was dit! Ik ben normaal niet zo van de Tiramisù want ik lust geen koffie. Maar door de toevoeging van de zoeteaardappel en de kokos vond ik het wel lekker! Dit is zeker een toetje wat ik vaker op tafel zou zetten.

Al met al heb ik genoten van een super leuke en gezellige avond, lekker gegeten en was het gewoon allemaal zeer geslaagd.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

wat een leuk concept is dit en je hebt er lekker van genoten 😀 Aviko heeft soms wel lekkere dingen vind ik
rachel onlangs geplaatst…Theemoment #20My Profile

Lodi
3 jaren geleden

Zo leuk, ik had het ook gezien want ben ook fan van alle aviko kookboeken, maar zag niet de kans om dit te doen met het hele gezin thuis 🙂 Leuk om te zien wat jullie nu gemaakt hebben, het ziet er heerlijk uit.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Wat fijn dat het zo goed bevallen is.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Hoe gaat het met mij? | December 2020My Profile

Tessa
3 jaren geleden

Dat klinkt als een erg gezellige workshop!
Tessa onlangs geplaatst…Preview: essence My Power is… CollectieMy Profile

Alexandra
3 jaren geleden

Ziet er heerlijk uit. Ga op de site van Aviko eens kijken voor de recepten. Dank voor de goede tip.

Wanda
3 jaren geleden

Ik kreeg toevallig een paar weken geleden een kookboek van Aviko, daar stonden inderdaad een hoop lekkere gerechten in, normaal koop ik het eigenlijk nooit producten van Aviko, omdat ik er gewoon nooit aan denk eigenlijk.

Manon
3 jaren geleden

Klinkt allemaal lekker! Ik ga even kijken naar de bearnaise mayo haha. De Aviko aardappelgratintorentjes zijn hier favoriet.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x