BrainVirus.A van T.G.A Proost

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag ga ik jullie alles vertellen over het boek BrainVirus.A van T.G.A Proost. Persoonlijk was ik echt door de achterflap tekst van dit boek getriggerd het klonk heel erg interessant. Ik ben benieuwd wat jullie van dit boek vinden. Heb je het nog niet gelezen vertel me dan gerust wat je van de cover en de flaptekst vind in een comment.

Titel: BrainVirus.A Auteur: T.G.A Proost Uitgeverij: Beefcake Publishing Genre: dystopian / Young adult Cijfer: 8

Hier gaat BrainVirus.A over:

Onder het ijzersterke regime van president Cage is de bevolking van het land Lumen verplicht brainPods – een klein computertje in de hersenen – te dragen. Die brainPods zorgen voor een ‘augmented mind’: ze bevorderen de intelligentie van de dragers en brengen allerhande voordelen met zich mee. Dankzij de brainPods denkt Cage een toekomstige burgeroorlog te kunnen voorkomen. Het loopt echter al snel mis wanneer een gevaarlijk computervirus, dat de brainPods ernstig beschadigt, opduikt. Steeds meer mensen worden door het virus aangezet tot allesoverheersende zelfmoordgedachten. Robert Janson wordt eropuit gestuurd om een einde te maken aan het virus. Wie heeft het gecreëerd? En lukt het Janson een einde te maken aan het moordende computervirus? Hij lijkt niemand meer te kunnen vertrouwen, en ontdekt dat ook de overheid zelf niet per se vrijuit gaat.

Dit vind ik van BrainVirus.A:

Ik begin met de cover die is erg donker en mysterieus het is een cover die ik snel op zou pakken in de winkel. Ik vind de titel ook wel tof gevonden daardoor werd ik gelijk nieuwsgierig naar het verhaal. Zoals ik eerder ook al vertelde wekte de achterflaptekst ook gelijk mijn interesse.

Maar goed laten we naar het verhaal zelf gaan. In de tijd waarin wij leven is dit niet eens een ver van je bed show alhoewel het verhaal natuurlijk wel dystopisch is. Dystopische verhalen doen het altijd wel goed bij mij en zeker degene die zich zoals hier in een normale wereld afspelen.

De brainpods vind ik echt enorm goed gevonden en de personages zijn mooi in elkaar gezet. Je leeft enorm mee met Robert. Robert wil graag het goede doen maar weet niet zo goed wie hij moet vertrouwen. Zijn goede vriend of toch de regering. Goed en kwaad liggen in dit boek dicht bij elkaar. Hoe het verhaal nou echt in elkaar zit dat is een lastige want je vind de ene plot twist na de andere. Vervolgens eindigt het boek dan ook nog eens met een open einde. Waardoor ik als lezer met de vraag hoe het afloopt blijf zitten.

Maar als ik het allemaal goed heb gezien komt er een vervolg op dit boek en dan is het open einde helemaal niet erg. Het is een verhaal wat me in de ban wist te houden en wat lekker vlot weg leest. Daarom krijgt het een mooie 8 van me.

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x