De favorieten van Jesse van Willigenburg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Mianara is het eerste eigen boek van Jesse van Willigenburg. Jullie weten inmiddels dat dit betekent dat we het deze week niet over de boeken van Jesse gaan hebben, maar over zijn favorieten! Zijn jullie net zo benieuwd als ik naar zijn favoriete boeken, games en nog veel meer?

Wat is je favoriete game?

Ik heb een hele waslijst aan favoriete games, maar er zijn weinig games waar de uren zo in verdwijnen als in Factorio. Er is altijd wat te doen, uit te breiden of te verbeteren. Zoals het motto gaat: “The factory must grow!” Los daarvn vind ik elk spel met een goed verhaal (en een paar prestaties om na te jagen!) een prima besteding van mijn tijd.

Welk boek mag er niet ontbreken in je kast?

Zelf lees ik niet meer zoveel als ik vroeger deed. Helaas was alle lol eraf toen lezen ineens verplicht werd voor school en er boekverslagen gemaakt moesten worden over boeken die ik zelf nooit uit de kast zou kiezen. Vroeger las ik vooral stripboeken (Suske en Wiske, Donald Duck), maar ook boeken als ‘Alleen Op De Wereld’ van Hector Malot, of ‘Ronja de Roversdochter’, van Astrid Lindgren. Inmiddels probeer ik langzaam maar zeker deze hobby weer op te pakken, al is het in het Engels. Ik heb recent de eerste drie boeken van ‘The Expanse’ uitgelezen (Leviathan Wakes, Caliban’s War, Abaddon’s Gate), van James S.A. Corey. Daarvoor las ik ‘Metro 2033’ van Dmitry Glukhovsky, het boek dat de basis vormde voor de METRO-games. Verder heb ik de originele Elfquest van Wendy en Richard Pini toegevoegd aan mijn boekenkast. Uiteraard staat die naast ‘Abdij van de Nacht’, geschreven door goede vriendin en mede-Godijn auteur Ellis van Zijll.

Waar schrijf je het liefst aan je boeken?

Achter mijn computer, met muziek op de achtergrond om de sfeer na te bootsen en rust in mijn omgeving terwijl ik de wervelwind in mijn hoofd probeer te temmen.

Wat eet je erg graag?

Voor een bord met Italiaans eten mag je me ‘s nachts wakker maken. Of een pizza met veel vlees erop. Ik ben gezegend met scherpe snijtanden en die ga ik gebruiken ook.

Wanneer schrijf je het liefst?

‘s Avonds laat, wanneer ieder weldenkend mens al naar bed is en ik niets belangrijks kan missen op de sociale media waar onze wereld tegenwoordig om lijkt te draaien. Dan zit ik vaak tot laat nog te tikken tot mijn focus wazig begint te worden en ik besef dat we middernacht al even voorbij zijn.

Welke snack of drankje mag er niet ontbreken tijdens het gamen of schrijven?

‘s Avonds als ik nog wil slapen, dan een kop thee. Elk ander moment gaat een kop koffie er ook wel in. Eentje met chocolade- of karamel-smaak. Snacken doe ik niet echt en de energiedrank heb ik zo goed als vaarwel gezegd. Ik probeer een beetje op mijn gezondheid te letten, dus probeer ik vette en zoete troep zoveel mogelijk te mijden. Af en toe een keer mag trouwens best, bij hoge uitzondering.

Welk land vind je erg mooi?

Ik ben een groot fan van de Lord of the Rings- en de Hobbit-films. Nieuw-Zeeland is het dichtste dat we bij een fantasy-wereld kunnen komen, dus dat zal nooit vervelen.

Wat is je favoriete genre?

Fantasy natuurlijk! Al gaat science-fiction of dystopian er ook altijd wel in. Wellicht dat ik daar zelf nog eens een poging in waag in de toekomst.

Welk vak was jouw favoriet op school?

Gym. Ik was niet heel sportief, in tegendeel, maar dat was het enige moment van de week dat ik niet achter een tafeltje hoefde te zitten. Ik deed toch weinig anders dan krabbelen en schetsen als de lera(a)r(es) aan het woord was.

Welke auteur is jouw favoriet en waarom?

Omdat ik niet zoveel (meer) lees, heb ik niet echt een favoriete auteur. Iedere schrijver heeft zijn of haar eigen stijl en het is mooi om te zien hoe dat verschilt van persoon tot persoon. Uiteindelijk gaat het erom dat er kundig een goed verhaal op papier staat waar ik me in kan verliezen, dat vind ik belangrijker dan wie de pen hanteert.

Beste film die je ooit hebt gezien?

Hangt een beetje van mijn humeur af en wat voor genre ik op dat moment interesse in heb. Maar een van de Lord of the Rings- of de Hobbit-films kan ik altijd wel waarderen.

Welke serie vind je steengoed?

Ik ben opgegroeid met Pokémon en dat zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben.

Welk snoepje eet je graag?

Ik ben zo goed als helemaal gestopt met snoepen! Houd aardbei- of appelveters wel uit mijn buurt, want die gaan echt allemaal op… Ik blijf tenslotte een vreselijke zoetekauw.

Hopelijk vonden jullie de favorieten van Jesse leuk! Tot volgende week

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x