Dit las ik in November

Hallo lieve lezers van Bookstamel, In dit las ik in November neem ik je mee langs de boeken die ik in November las. Voor mij doen waren dit toch wel minder boeken als normaal en daar baalde ik best een beetje van. Lezen is namelijk echt ontspanning voor mij. Nu ik bijna 10 weken in het gips zit met mijn linkerhand begin ik dat wel een beetje beu te raken. Maar goed gelukkig heb ik toch nog een aantal leuke boeken kunnen lezen.

Dit las ik in november.

Aantal boeken dat ik las in November. 12

Aantal Nederlandstalige boeken: 10

Aantal vertaalde boeken: 1

Mijn favorieten boek deze maand: Deze maand kan ik niet kiezen tussen Mijn waarheid, Hart van ijs of de boeken van Sebastiaan Koen deze waren alle 4 echt helemaal geweldig.

Bastaard vlekken van Eva Gabriela is het eerste boek dat ik las deze maand. Dit boek is uitgegeven door Godijn Publishing en ik vind de cover echt geweldig. Het boek zelf kreeg van mij een 6,5 het was het gewoon net niet. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat Bastaardvlekken over:

In het eens grootse keizerrijk Remanya heerst onvrede onder de ondergeschikte vorsten. Daeya, de bastaarddochter van de machtigste van deze vorsten, idealiseert het volk van haar natuurlijke vader. Ze bidt tot hun godin, vertaalt de mythes over hun voorouders en accepteert niet dat Remanya hen onderdrukt. Gedreven door haar obsessie wakkert ze heimelijk een opstand aan tegen de jonge, onervaren keizer. Wanneer dit faalt en haar koninkrijk wordt verraden door degenen die ze wilde redden, realiseert ze zich dat ze een vertekend beeld heeft van hun cultuur.

Verstrikt in politieke ambities en familieconflicten wordt ze geconfronteerd met de gevolgen van haar obsessie voor de keizer, zijn broertje en haar eigen koninkrijk en familie.

Het volgende boek dat ik deze maand las was De twaalfde Saturnusmaan van Johanna Lime. Een boek wat tussen een sci-fi fictie en biographie inzit. Een heel bijzonder boek. Dit boek kreeg van mij een 8.5. De recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat De Twaalfde Saturnusmaan over:

Dalmar en Maud wonen samen in Lunapoort. Ze voelen zich als vreemden in een wereld, waarvan ze de regels vaak niet kunnen doorgronden. Ze zijn anders en lopen daardoor steeds weer tegen weerstanden op.

Als twee aliens landen op de twaalfde Saturnusmaan, kiezen ze Dalmar en Maud uit als studieobjecten. Ze willen nagaan of de mensheid zich al voldoende heeft ontwikkeld, sinds de tijd van de grote piramides in Egypte. Hun vraag is of de aarde zich aan kan sluiten bij de spiraal van de Galaxis, waar zij onderdeel van zijn.

Maud en Dalmar merken dat er tijdens hun slaap iets geks met hen gebeurt. Ze worden erg moe en het lijkt of de tijd niet meer synchroon loopt. Op hun werk komen ze voor vreemde verrassingen te staan. Als ze zichzelf tegenkomen in de supermarkt, besluiten ze om wakker te blijven. Dan ontdekken ze dat ze worden meegenomen naar Saturnus.

Het lijkt erop dat hun levenslot, de astrologische Saturnus, hun vrije keuze wegneemt. Of dat de maan hen te gevoelig maakt om zich op aarde te handhaven. Ze moeten een manier vinden om zelf te beslissen hoe hun leven verdergaat.

Boek drie is het derde deel in De verhalen van Auruco van Sebastiaan Koen. Een ijzeren vuist heeft net als de voorgaande twee boeken een prachtige schilderachtige cover en het verhaal wist mij weer te betoveren. Dit boek kreeg een dikke 9 en mijn recensie lees je hier.

Hier gaat En ijzeren vuist over:

De koning is dood.
Edilion en Dorvin weten na het afzetten van de koning kort rust te vinden in de hoofdstad. Skjald is ontvoerd en er wacht de gebroeders Staalhart een nieuwe taak. Terwijl Elisia met Wargans kinderen achter Skjald aangaat, wordt de rest van het gezelschap naar de IJzeren Stad gestuurd. Daar is de familie IJzervuist in het nauw gedreven door Felkons handlanger. Ze krijgen meerdere aanvallen te verduren. Styrr stelt de inwoners een ultimatum.
Om de ondergang van de IJzeren Stad te voorkomen, verzamelen de gebroeders Staalhart een handjevol bondgenoten en zetten ze de tegenaanval in. Samen maken zij een vuist tegen Styrr. Ze belegeren de stad Istongyr en staan oog in oog met de Ziellozen.
Ondertussen ontrafelen Elisia en Skjald in het noorden nieuwe geheimen en raken ze bij een andere strijd betrokken.
De oorlog woedt hevig in Auruco en neemt levens waar hij blieft.

Vervolgens ging ik gelijk door met het vierde en laatste deel in de serie van Sebastiaan Koen. Een Vlam in de duisternis was het perfecte einde van dit vierluik. Dit boek kreeg dan ook een dikke 10 van mij en de complete recensie lees je hier.

Hier gaat een vlam in de duisternis over:

Felkon heeft de helden van Auruco in zijn greep.

Nadat Edilion en Dorvin achter de werkelijke gebeurtenis tijdens de grote overstroming zijn gekomen, krijgen ze ruzie. Dorvin begint zich meer tegen de groep af te zetten. Hierdoor komen de familiebanden en vriendschappen hevig onder druk te staan.

Op hun zoektocht naar de laatste bondgenoten en bijbehorende Heilige Objecten om hen te helpen tegen Felkons dreiging, reizen de gebroeders Staalhart naar het zuiden af. Daar worden ze door een verraderlijke familie opgewacht.

Elisia en Skjald proberen zich in het noorden vrij te vechten. Ze leiden het noordelijke leger naar de IJzeren Stad, maar niet zonder hindernissen. Een onverwachte bondgenoot sluit zich bij hen aan, klaar om hen naar Torfark te vergezellen.

Er is maar een manier om Felkon en zijn allesverwoestende leger te stoppen.
Het is tijd voor de beslissende slag en iedereen zet alles op alles om hem te winnen.

Boek 5 was een zeer bijzonder boek. Mijn waarheid van Sandra J Paul verteld namelijk het verhaal van een moord vanuit 2 personages. Maar welk personage spreekt nu eigenlijk de waarheid? Wie heeft de moord gepleegd echt een super leuk idee. Ook dit boek kreeg van mij een mooie 10. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat Mijn Waarheid over:

Twee vrienden.
Een bruid die sterft.
Twee versies.
Eén onbetrouwbare verteller.

Wie geloof jij, Nathan of Elias? De lezer beslist zelf welke versie hij het eerst leest en gelooft, maar de echte waarheid zit verborgen in het midden.

Boek 6 is een young adult van eigen bodem. Avondrood is geschreven door Bes Ceyssens wat een van mijn favoriete young adult auteurs is. Haar verhalen zijn altijd bijzonder. Avondrood kreeg van mij een mooie 9. Lees mijn complete recensie hier.

Hier gaat Avondrood over:

Een intense en sensuele roman voor young adults, die zich afspeelt tegen een historische achtergrond. Nathan Landrieu groeit vanaf zijn twaalfde levensjaar op in een bordeel in Parijs, in de woelige jaren van de Franse Revolutie. Madame Rosella, de vrouw des huizes, leert hem de kneepjes van het vak en vormt hem tot een onweerstaanbare verleider. Later past Nathan dit talent toe om rijke vrouwen van adel in te palmen. Zo vergaat hij belangrijke informatie, die hij gebruikt om beide partijen van de Franse Revolutie te helpen: de revolutionairen én de adel. Maar dan gebeurt er iets wat Nathan nooit voor mogelijk had gehouden: hij wordt verliefd.

Boek 7 is een prachtige historische roman. Marja Visscher schreef het boek Lied van water en wind. Dit boek kreeg van mij een mooie 8 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Lied van wind en water over:

Advocaat Jacob Amersfoordt verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Hij sluit zijn woning aan de Prinsengracht voor een reis met zijn boot. Op het rustige water maakt hij plannen om grond te kopen in de zojuist drooggelegde Haarlemmermeerpolder. Hij heeft een landgoed voor ogen met de meest moderne landbouwmechanisatie. Teruggekomen in Amsterdam ontmoet hij tijdens een concert de bekende componiste-pianiste Hermina Dijk. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie. Maar de geëmancipeerde Hermina voelt er weinig voor om de concertzalen los te laten. Een toekomst als boerin op de Badhoeve is een weinig aanlokkelijk uitzicht. Wanneer Jacob alleen nog aandacht lijkt te hebben voor de ontwikkeling van het landgoed vlucht Hermina naar Parijs.
Lied van wind en water is het eerste deel van de Badhoeve-trilogie, is het eerste deel van De Badhoeve-trilogie, een historische romanreeks over boerderij De Badhoeve en haar bewoners.

Tijd voor de eerste thriller van de maand Hej Denemarken van Svea Ersson. De eerste winterse vertrek thriller. Dit boek kreeg van mij een zeven en de complete recensie lees je hier.

Hier gaat Hey Denemarken over:

Als Merels vriend Robin voor zijn werk naar Denemarken vertrekt, besluit zij daar haar droom van een eigen speelgoedwinkel te verwezenlijken. Helaas verloopt de start maar moeizaam en Robin begint zich steeds vreemder te gedragen. Dan wordt hij gearresteerd op verdenking van moord. Merel gaat op onderzoek uit en ontdekt iets wat haar wereld op zijn kop zet…

Twijfels over belgië is een heerlijke feelgood! Echt eentje die je zo lekker even weg leest. Dit boek kreeg van mij dan ook een mooie 8 en de complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Twijfels over België over:

Tijdschriftjournaliste Stella is supertrots op zichzelf na een interview met de minister-president. Maar eenmaal terug op de redactie wacht haar een domper: haar contract wordt niet verlengd. In plaats daarvan mag ze columniste worden vanuit België!!! Stadsmeisje gaat undercover! Wervelende chicklit over besluiteloze twintiger Stella voelt er helemaal niks voor om haar leven overhoop te gooien, tot haar huisgenootje haar overhaalt…en ook meegaat! De twee zeggen de huur van hun Amsterdamse appartement op en vertrekken naar België. Stella vestigt zich met een verborgen agenda in de commune. Ze houdt haar identiteit als columniste strikt geheim terwijl ze steeds beter contact krijgt met de communebewoners. Ze kan niet tussen haar twee werelden kiezen, maar hoe lang houdt ze dit dubbelleven vol?

Een boek waar ik heel erg naar uitkeek was Mijn hart van ijs van Jen Minkman. Ik vind de schrijfstijl van Jen namelijk heel erg prettig. Ik lees dan ook graag boeken van haar. Gelukkig stelde ze mij met Mijn hart van ijs niet teleur. Ook dit boek kreeg een dikke 10 en mijn complete recensie lees je hier.

Hier gaat Mijn hart van ijs over:

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Het Geschenk van Happiness is het boek om tijdens de feestdagen te lezen. Echt een heerlijk verhaal in kerstsfeer waarvan je een lach op je gezicht krijgt. Mijn recensie van dit boek lees je hier. Dit boek kreeg een mooie 8 van mij.

Hier gaat Het geschenk van Happiness over:

Wanneer kerstliefhebber Ruby de kans krijgt om een winkeltje in Happiness te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang over dat aanbod na te denken. Haar beste vriendin Willow woont er ook en tijdens Ruby’s bezoek in de zomer is ze al verliefd geworden op het kustdorpje. Maar ze is die zomer niet alleen gevallen voor het dorpje. De charmante kunstenaar Jacob maakte haar tijd in Happiness ook heel bijzonder. Ruby probeert zich te focussen op haar winkeltje, maar dat is nog niet zo makkelijk…

We sluiten de maand af met een prachtig modern sprookje geschreven door Liesbeth Jochemsen. Het goud van de gelaarsde kat kreeg van mij een mooie 7,5 en mijn complete recensie lees je hier.

Hier gaat Het goud van de gelaarsde kat over:

Twintig jaar na de gebeurtenissen uit De verdwenen prinses van Geografie is Vrouw Holle het kattenkwaad van een jongeman zo zat, dat ze hem in de Gelaarsde Kat verandert. Zodat hij goud kan maken van schapenwol, waardoor hij hopelijk een lesje leert. Prins Hamlet, die nog steeds koning wil worden, heeft intussen een grote som geld nodig om Malle Fidus te betalen. Deze verschoppeling is door hem ingehuurd om de kastanjes uit het vuur te halen. Wat de prins niet weet, is dat Malle Fidus heel andere plannen heeft. Zowel prins Hamlet als Malle Fidus hebben het goud van de Gelaarsde Kat nodig om hun droom te realiseren. Kan Vrouw Holle de jongeman op tijd vinden en de gevolgen van haar betovering beperken? Of is het te laat en staat het koninkrijk op instorten? 

Dit was alweer mijn dit las ik November. Ik hoop dat ik in December en januari toch weer wat meer boeken kan gaan lezen. Er liggen namelijk een hoop mooie boeken nog op mij te wachten. Dit hangt echter een beetje af van mijn afspraak in het ziekenhuis 9 december. Duimen jullie met me mee dat die afspraak goed gaat?

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcha
3 jaren geleden

Wow, wat heb je veel gelezen zeg! Heerlijk. Ik moet eigenlijk ook meer tijd voor vrijmaken. Veel beterschap met je arm!
Marcha onlangs geplaatst…De Mergellandroute: de mooiste autoroute door Zuid-LimburgMy Profile

Wendy
3 jaren geleden

Het geschenk van happiness lijkt me wel een leuk ontspannen boek voor de komende tijd! Sterkte met je arm

Manon
3 jaren geleden

Ohh de waarheid lijkt mij echt heel spannend! Echt een boek voor mij

An
An
3 jaren geleden

Twaalf boeken? Hoe doe je dat? Als je nog wat boekentips wilt, op dit blog staan enkele tips: https://lookingaround.be/boekentips/
An onlangs geplaatst…De VlooybergtorenMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x