Tomatensoep met pastinaak

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag ga ik met jullie een van mijn favorieten kerst recepten met jullie delen. Een heerlijke tomatensoep met pastinaak. Dit recept is onderdeel van een super leuke bloghop waarmee we aftellen naar kerstmis. Onder het recept ga ik jullie daar alles over vertellen. Maar eerst dus tijd voor mijn recept.

Tomatensoep met pastinaak.

Deze soep is voor ongeveer 6 personen en heerlijk om tijdens de feestdagen te serveren omdat die net wat anders is dan een gewoon tomatensoepje. Ik maak deze soep in mijn heerlijke grote soeppan van BK. Echt sinds ik deze pan heb wil ik geen andere pan meer gebruiken voor mijn soepen.

Ingrediënten voor de tomatensoep met pastinaak:
 • 2 groente bouillon blokjes
 • een stukje gember van ongeveer 2-4 cm
 • 1 liter water
 • 6-7 tomaten
 • 1 flink grote ui of 2 kleinere uitjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 niet te kleine pastinaken
 • een beetje verse thijm ( Dit is naar smaak)
 • Beetje olijfolie
 • Klein blikje tomatenpuree
Hoe maak je deze tomatensoep met pastinaak:
 • We beginnen met het snipperen van de ui, snijd de knoflook fijn of pers hem, Schil de pastinaak en snijd hem in dunne plakjes Snijd grote plakken ook nog doormidden, Schil de gember en snijd hem fijn.
 • Zet de soeppan op een middelgroot vuur en doe er een beetje olijfolie in. Vervolgens doe je de Ui, gember, Knoflook en pastinaak in de pan en bak dit ongeveer 2-4 minuten roer het regelmatig door.
 • Doe de tomatenpuree erbij en bak dit nog ongeveer 2 min
 • Snijd ondertussen de tomaten in vieren en doe deze bij het mengsel na 2 minuten.
 • Doe het water de bouillonblokjes en de thijm erbij en laat het 20 minuten sudderen.
 • Pureer de soep als die een beetje is afgekoeld met de staafmixer.

En eet smakelijk maar.

Dan is het tijd om jullie wat meer te gaan vertellen over de blogtour. Samen met 23 andere super leuke bloggers gaan we aftellen naar kerstmis. Dit doen we door allerlei blogs met jullie te delen in het kerst thema. Zo zijn er bloggers die een lekker recept delen, bloggers die een mooi knutselproject delen, Een mooi gedicht of verhaal, leuke kerst boeken en films en zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat je elke dag dus verrassen en inspireren door een van mijn collega bloggers. Zoals je in onderstaande banner kunt zien vind je de eerst volgende blog morgen bij Happinessfromme. Houdt er rekening mee dat de tijden waarop de blogs online komen kunnen verschillen. Op 24 december sluit MCkleuver de blogtour af met een mooi gedicht.

Heel veel plezier met de blogtour en een hele mooie December maand.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Cynthia schreef:

  Helemaal leuk! Ik heb zin in deze blogtour. Ik ben al druk bezig met de voorbereidingen voor mijn blog op de 17e! Leuk initiatief Melanie! En lekker receptje ook! 😉
  Cynthia onlangs geplaatst…Review: Railroad Ink (De Vuurrode én de Diepblauwe Versie)My Profile

 2. Nadia schreef:

  Oeh, dat ziet er wel super lekker uit!
  Ik ben zo benieuwd naar alle berichten in de blogtour! Iedereen heeft er vast iets leuks van gemaakt… Echt een tof idee van je!
  Nadia onlangs geplaatst…Cadeautips voor mannen, check dit hulpeloze Sinterklazen en Kerstmannen!My Profile

 3. Elsa schreef:

  Lekker!!! Ik heb zin in deze blogtour ☻♥ thx Melanie
  Elsa onlangs geplaatst…Gratis verjaardagskalender alfabet van December – nr.12My Profile

 4. Caroline schreef:

  Oeh lekker, ik houd van zowel tomaten als pastinaak dus dit soepje moet een succes zijn!

 5. nicole schreef:

  Voegt zo’n pastinaak nou veel toe aan de smaak? Wat is het verschil met gewone tomatensoep?
  nicole onlangs geplaatst…Filter koffiezetapparaat versus Senseo, en wat is de beste?My Profile

 6. Nu heb ik dus wel honger 😉

 7. Corrina schreef:

  Wat leuk weer een heerlijk recept
  Dank ervoor

 8. Wat een lekker recept. En veel succes met de blogtour, een leuk idee.
  Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Huishouden: de wasmachine de uitvinding van deze eeuwMy Profile

 9. Tania schreef:

  ik ben gek op tomatensoep maar ik ben persoonlijk niet zo’n fan van de pastinaaksmaak

 10. Tessa schreef:

  Deze soep lijkt mij erg lekker. Tomatensoep is mijn favoriet. Leuk concept trouwens
  Tessa onlangs geplaatst…Product in de spotlight: LipglossMy Profile

 11. Felice Veenman schreef:

  ik moet eens even ernstig gaan nadenken over deze blogtoer! ik heb er zin in, maar heb nog geen tijd gehad om mijn gedachten te verzamelen. Ik heb ook zin in tomatensoep met pastinaak, want ik ben dol op pastinaak. Volgend jaar ga ik ze weer zaaien!

 12. Minke schreef:

  Dat klinkt als een lekker recept. Toevallig zei mijn man dat hij met kerst wel tomatensoep wilde eten. U vraagt, wij draaien haha.

 1. 9 december 2020

  […] Melanie van Bookstamel. Deze bloghop “24 days till christmas”  is begonnen met een Welkomstwoord bloghop en een recept, voorgerecht voor […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge