Project Happy Me Het begin

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Zoals jullie weten loopt project 1000 vragen aan mezelf eind december af. Ik vond het dus tijd om een nieuw project te gaan bedenken voor 2021 en geloof me dat is een totaal ander project geworden. Omdat ik niet wilde wachten start project Happy Me nu meteen. In deze blog van Project happy me het begin ga ik jullie alles vertellen over dit project! Waarom ik een Happy me wil worden en nog veel belangrijker hoe ik dit wil gaan doen.

Foto van Melanie

Project happy me het begin

Waarom Project Happy Me?

Dat mijn leven niet altijd makkelijk is geweest is een feit. Ik heb denk ik meer meegemaakt op mijn 37ste dan dat de meeste mensen meemaken in een heel mensenleven. Het begon allemaal al toen ik een klein meisje was. Ik voelde me anders als de andere kindjes in mijn klas. Ik was snel afgeleid hoorde er niet bij en wist niet zo goed hoe ik me moest gedragen bij anderen. Dus ging ik de meisjes uit mijn klas kopiëren iets wat averechts werkte want van plaats erbij te horen werd ik enorm gepest.

Dat pesten gebeurde van groep 3 tot het einde van de middelbare school. Regelmatig veranderde ik van school omdat ik gewoon niet meer naar school durfde ik kwam thuis onder de blauwe plekken en durfde het in eerste instantie niet tegen mijn ouders te zeggen. Maar goed mijn moeder was niet gek en zag die blauwe plekken tijdens het douchen ook. Ik was als kind altijd onbezonnen nam het op voor de zwakken, was spontaan en vertrouwde iedereen. Het vele pesten had al een stukje van mijn persoonlijkheid weg gehaald.

Mijn ouders gingen scheiden en wij hoopte wat van pa naar ma en andersom. Sinds die tijd hebben mijn zus en ik eigenlijk ook nooit meer tegelijk bij dezelfde ouder gewoond. Mijn vertrouwde thuis omgeving was opeens verdwenen. Ik werd ouder en kwam in aanraking met een aantal foute mannen waar ik verder niet over uit wil wijken. Uiteindelijk bouwde ik een vrij stabiel leven op met mijn huidige partner de liefde van mijn leven. Doordat ik me eindelijk veilig voelde naar jaren kwamen de trauma’s eruit door middel van verlate ptss. Ik besloot hulp te zoeken bij het ggz maar niets hielp eigenlijk echt.

Toen kwam mijn vader plotseling te overlijden, er werd zwaar hartfalen geconstateerd bij mijn moeder en ik verhuisde naar een ander dorpje. Mijn veilige haven was weg en ik werd heel onzeker en bang. De straatvrees waar ik jaren mee kampte kwam in alle hevigheid terug en ik besloot toch weer hulp te zoeken. Bij het GGZ viel alles vorig jaar opeens op zijn plek. Ik heb autisme en Add wat een heleboel dingen verklaard. Hoewel ik mijn masker draag naar de buitenwereld van het altijd positief zijn, het spontane meisje dat leuke dingen. Heb ik als ik dat masker afzet heel veel moeite met bepaalde dingen en ben ik echt heel erg onzeker. Dit negatieve zelfbeeld komt dus door alle dingen die ik heb meegemaakt.

Inmiddels heb ik veel geleerd en ben ik al een stuk sterker tijd dus om weer mijn happy me te worden 🙂 daarom ga ik starten met project Happy Me. Want elk persoon op aarde zou gelukkig moeten zijn.

Wat is mijn doel met Happy Me?

Door middel van project Happy Me wil ik weer wat meer zelfvertrouwen krijgen. Voelen dat ik goed ben zoals ik ben en me eigen kwaliteiten weer leren waarderen. Daarnaast wil ik een zo gezond mogelijke versie van mezelf worden.

Hoe ik dit doel wil gaan bereiken?
  • Een lijst bijhouden met de positieve punten van die week.
  • Genieten van de dingen waar mijn passie bij licht en deze vaker gaan doen.
  • Therapie blijven volgen om te leren hoe ik met mijn autisme moet omgaan.
  • Leren dat mijn beperkingen niet maken wie ik ben maar dat ik dat zelf bepaal.
  • Vaker dingen delen waar ik trots op ben.
  • Vaker afspreken met de mensen waar ik van hou

Met project Happy Me wil ik ook aan mijn gezondheid werken want niet alleen je innerlijk zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit maar ook je uiterlijk. Dit zijn mijn doelen op dat gebied.

  • Na de komende operatie even een jaar geen operaties meer aan mijn handen. Ik heb tijd nodig om even op adem te komen en te herstellen
  • Minimaal 4x in de week een ommetje maken. (Of ik nu een slechte of goede dag heb elk ommetje telt of het nu 5 of 20 minuten)
  • Gezonder gaan eten. Als ik slecht in mijn vel zit ga ik eten en dat zijn dan niet de dingen die ik zou moeten eten ( Samen met dit doel komt ook het doel om 15 kilo af te vallen van nu tot december volgend jaar, Voor een gezond gewicht moeten dit er 30 zijn maar met al mijn beperkingen kies ik liever voor een haalbaar doel)
  • Kijken welke sporten ik zou kunnen doen zonder mijn gewrichten te belasten.
Wat ga ik met jullie delen:

De up’s en downs natuurlijk zoals jullie van mij gewend zijn. Week blogs waarin ik vertel wat ik heb gedaan die week om aan dit project te werken. Lekkere gezonde recepte die jullie thuis kunnen maken.

Dus nu is mijn vraag aan jullie eigenlijk, Wat doen jullie om zo gezond mogelijk en gelukkig te blijven? Wie weet haal ik er goede tips uit en kan ik ze eens uitproberen.

Hopelijk vinden jullie Project Happy Me Het begin een leuk project! Ik heb er in elk geval zin in om met jullie mijn resultaten te gaan delen.

Liefs, Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Xiana
3 jaren geleden

Wat moedig dat je dit verhaal wil delen. Ik vind je doelstellingen ook zeer mooi en het siert je dat je echt positief vooruit wil kijken.

Zelf ben ik recent gestart met Start to Run en dit geeft me wel voldoening. Het is een momentje om even mijn grenzen af te toetsen en mijn lichaam een boost te geven. Ik werk ook met een planner waar ik elke dag kan bijhouden welke taken ik heb afgewerkt en ook dit geeft me een bepaalde rust.

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Heel herkenbaar dat je al zo veel hebt meegemaakt dan een doorsnee mens. Ik heb ook een pestverleden, ptss en trauma. Maar ook een happy me op mijn blog. Waarom? Precies zoals je zegt om ook de leuke dingen te ervaren. Succes met je blog.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Is een kroon plaatsen pijnlijk? Hier mijn ervaringMy Profile

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Wat heftig zeg. Het project vind ik wel erg mooi bedacht! Ik probeer te genieten van alles, dankbaar te zijn (ook voor de kleine dingen) en probeer positief te blijven.

Rani
3 jaren geleden

Inspirerend om te lezen. Ik werk zelf als leerkracht bij jongeren met autisme en ik vind het zelf een hele leuke, aangename en interessante doelgroep. Kan mij voorstellen dat jij met enorm veel frustraties moet hebben gezeten…. niet wetende wat er met je ‘aan de hand’ is. Fijn dat je er ook zo positief mee omgaat!

Cynthia
3 jaren geleden

Mooi om te lezen. Ik ga je zoektocht en ervaringen zeker volgen in 2021! Mooi dat je dit aan gaat. En dan is het online neerpennen van je project een extra stok achter de deur, hè?
Cynthia onlangs geplaatst…De Spellenkast van Matthijs VertegaalMy Profile

Alexandra
3 jaren geleden

Wat mooi om te lezen dat je al zoveel positieve stappen hebt gemaakt. Lekker bezig hoor. Ben benieuwd naar je happy me’s.

Lodi
3 jaren geleden

Jeetje Melanie, wat een verhaal en wat dapper dat je dit wil delen en nu echt voor jezelf gaat kiezen. Ik zorg dat ik gezond eet en beweeg, door knieklachten kan ik niet veel, maar wandelen lukt, dus dat doe ik zeker en verder af en toe gezellig een glaasje wijn drinken met mijn man. Succes en ik lees mee!
Lodi onlangs geplaatst…Brandblusser voor thuis- CadeautipMy Profile

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

je kan heel trots op jezelf zijn, vind ik. Je hebt veel meegemaakt en een ptts verwerken is geen kleinigheid, dat heb ik bij mijn dochter gezien. Het is misschien even slikken, dat je bent met autisme bent gediagnostseerd, maar het geeft je ook een handleiding, zeg maar even oneerbiedig. En die pak je ook op! Chapeau hoor !

nicole
3 jaren geleden

Dat is niet niks allemaal. Ik vind het een mooi project, met goede doelen. Veel succes gewenst zeg!
nicole onlangs geplaatst…Ikea servies van arcopal en het heet OFTASTMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Heel veel succes met dit mooi en intense project!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Olcay Gulsen Beauty Icon BoxMy Profile

Sherry
3 jaren geleden

Heel herkenbaar geschreven. Heb ook heel wat meegemaakt in mijn leven dus wat dat Betreft kan ik je zeker volgen. Heel openhartig geschreven ook.
Sherry onlangs geplaatst…Recensie: Lily’s RozenMy Profile

Manon
3 jaren geleden

Wat een mooie doelen. Om dit zo te delen heb je misschien ook een stok achter de deur. Ik ga in ieder geval lezen!

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Onlangs vertelde ik jullie over Project Happy Me waar jullie in 2021 Regelmatig een blog over kunnen gaan lezen. Een van de dingen waar ik bij […]

jasmina
3 jaren geleden

Wat een mooi project, ik ga het zeker volgen…je hebt het zeker niet makkelijk gehad..maar hopelijk helpt dit project je ook bepaalde hoofdstukken af te sluiten..

trackback

[…] Me. Ben je hier nou voor het eerst en denk je waar heeft ze het over lees dan even mijn eerste project Happy Me blog. Als onderdeel van dit project wil ik ook een aantal boeken lezen waaruit ik goede informatie […]

trackback

[…] Vond je Project Happy Me Wandelen leuk lees dan ook eens Project Happy Me het begin. […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, in november van het jaar 2020 begon ik vol overtuiging en plezier aan project happy me. Ik vertelde jullie toen uitgebreid over mijn doelen en plannen die ik had voor 2021. Enkele maanden […]

17
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x