Boekenpraat met Sheila Vermeulen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag in boekenpraat maken we kennis met Sheila Vermeulen van Indeboekenkast. Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel. 

Ik ben Sheila en woon samen met mijn hondje Rosie en mijn kat Dusty. Ik hou ontzettend veel van lezen, muziek, de bios en doe graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen. En ik ben verslaafd aan koffie ­čśŐ. Sinds een aantal jaren lees ik, met onwijs veel plezier, boeken en schrijf daar met net zoveel plezier over voor de blog van Sandra Hutchison, Indeboekenkast.

Welk boek las je als kind graag?

Dat is al even geleden, maar dat waren er best veel. De eerste twee die in mij opkwamen, waren de Loesje Mertens boeken van Anneke Bloemen en Op eigen vleugels van Louise May Alcott (deze heb ik letterlijk kapot gelezen).

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

De Harry Potter boeken, waarbij De Vuurbeker mijn favoriet is. Deze serie heeft mijn liefde voor fantasy opnieuw aangewakkerd. Ik kon elke keer niet wachten tot het volgende deel uit zou komen. Bij het laatste deel kon ik dat letterlijk niet meer. Die heb ik als enige eerst in het Engels gelezen. Ik moet wel zeggen dat de Dragan Duma reeks van Patty van Delft daar voor mij heel dicht bij in de buurt komt.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Dat is een lastige vraag, omdat ik vind dat we heel veel goede Nederlandse auteurs hebben en dat dat te vaak wordt onderschat. Mijn smaak is vrij breed, waardoor ik ook een hoop favorieten heb.

In welk genre lees jij graag?

Ik hou van young adult, new adult, fantasy, feelgood en thrillers. De inhoud van mijn verlanglijstjes, e-reader en boekenkast is gevarieerd en vooral ook vol.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Jazeker, je weet nooit wat voor een moois je dan ontdekt. Zo ben ik ooit ook in het new adult genre terecht gekomen. Ik dacht in eerste instantie dat dat niets voor mij zou zijn, maar ik ging heel snel overstag en ben echt een liefhebber van dit genre geworden.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ook dit vind ik een lastige vraag, omdat er gewoon heel veel hardwerkende uitgevers zijn, die zich er vol voor inzetten om de lezers van mooie boeken te voorzien. Daarnaast is mijn interesse zo breed, dat dat waarschijnlijk ook een eindeloos lange lijst zal worden. Toevallig heb ik het geluk dat ik Celtica Publishing, Dutch Venture Publishing en SVM Publishing, als recensent, van iets dichterbij mag meemaken, wat natuurlijk ontzettend leuk is. Dus als ik echt een favorietenlijstje zou moeten maken, dan staan deze drie er in ieder geval op.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Ik lees tegenwoordig veel digitaal, maar speciale edities, mooie hardcovers of geïllustreerde boeken lees ik het liefst op papier. Helemaal afscheid nemen van papier wil, en kan, ik niet.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Ik hou echt van mooie edities, maar ik sla boeken niet over omdat de cover mij niet aanspreekt. Je pakt ze misschien eerder op bij de boekhandel, maar ik vind de flaptekst belangrijker. Daarom bekijk ik ook altijd de boeken waarvan de cover mij minder aanspreekt.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Waarschijnlijk van Cassandra Clare. Alle Schaduwjagers boeken en ook de Magisterium reeks.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Die heb ik eigenlijk nooit geteld. Dat durf ik ook niet want het zijn er best veel. Alleen de e-books zijn er al meer dan 700.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Dat heb ik niet zo snel. Wanneer ik geen klik heb met een boek, leg ik het meestal even opzij en pak het dan later weer op. Het komt in die gevallen best regelmatig voor dat ik er dan ineens toch door gepakt word. Misschien was ik er dan eerder gewoon niet voor in de stemming. Ook heeft dit bij mij dan meestal te maken met de verwachtingen die ik had bij een boek. Zodra ik dat loslaat, verandert ook vaak de beleving ervan. De enige boeken waarbij dat niet zo wil lukken, zijn de boeken die J.K. Rowling onder het pseudoniem Robert Galbraith schrijft. Ik denk dat dat niet zozeer aan de kwaliteit van die boeken ligt, maar aan het feit dat Harry Potter zo bijzonder voor mij is.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja, een paar van Patty van Delft. Alhoewel ik dat heel leuk vind, ben ik niet echt een handtekeningenverzamelaar.

Op welke plek lees je graag? 

Lekker op de bank met de hond en de kat erbij. Of op een fijn plekje in de zon.

Wanneer lees je het liefste?

Dat kan wat mij betreft op elk moment van de dag.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Indeboekenkast:

https://instagram.com/indeboekenkast

https://www.facebook.com/indeboekenkast/

https://indeboekenkast.com

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x