Mijn hart van ijs Jen Minkman

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Weekend! yes wat fijn. Vorig weekend was mijn vriend bij zijn moeder dus ik had me helemaal verheugd op dit weekend. S’morgens samen wakker worden lekker ontbijten. S’middags samen kadootjes ingepakt voor kerst en verder gewoon lekker bank op de bank gehangen Martijn met Criminal minds en ik met een goed boek. Mijn Hart van ijs van Jen Minkman tijd dus om mijn mening over dit boek met jullie te gaan delen. Eerder las ik ook al Het licht van Lorelei van deze auteur mijn recensie van dat boek vind je hier.

bewaar voor later op pinterest

Titel: Mijn hart van ijs Auteur: Jen Minkman Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 10

Hier gaat Mijn hart van ijs over:

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is… en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Dit vind ik van Mijn hart van ijs over:

Ik begin zoals altijd met de cover die is ijskoud lekker als ik deze cover zie krijg ik gelijk zin in warme chocolademelk en een fleece dekentje om mee op de bank te kruipen. De titel vind ik lekker mysterieus en daar hou ik van.

Oké tijd om naar het verhaal zelf te gaan. En wauw dit verhaal was ijskoud lekker! Hmm dat klinkt een beetje raar maar Jen Minkman nam mij mee in een steengoed ijskoud en winters verhaal waarvan ik letterlijk kippenvel op mijn armen kreeg. Een must have voor elke fantasy en young adult lezers. Jen is een kei in het schrijven van prachtige moderne sprookjes en dat bewijst ze maar weer eens met Mijn hart van ijs.

Als lezer leef je al snel mee met de jonge Magda. Magda word door haar klasgenoten raar aangekeken ze wordt een heks genoemd. Maar uiteindelijk ligt de toekomst van haar broertje in de vallei in haar handen. Of het magda lukt om haar broer te redden moet je zelf ontdekken maar als je iets voelt dan is het haar doorzettings vermogen.

Naast magda zijn er nog een aantal zeer interessante personages in het boek. Maar die mag je lekker zelf ontdekken wat ik wel kan zeggen is dat dit boek draait om liefde, vriendschap, doorzetten en hoop. Dat het boek zich afspeelt in een ijskoude wereld die perfect is neergezet door Jen en het ideale boek is om deze winter te lezen.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Ik begin dit keer met mijn Hart van ijs het laatste boek dat ik las van Jen Minkman. Mijn hart van ijs verscheen vorig jaar bij uitgeverij Hamley books. Mijn hart van ijs las ik in een ruk uit en kreeg dan ook een dikke 10 van mij. Ik schreef hier een recensie over: Mijn hart van ijs […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x