Grootmoeders Krentenbrood

Hallo lieve lezers van Bookstamel, We naderen langzaam aan de feestdagen. De kans is groot dat we dit in kleine kring vieren met onze dierbaren. Tijd dus om langzaam aan wat van mijn favorieten recepten voor de feestdagen met jullie te gaan delen. Ik begin dit keer met een eeuwenoud familierecept dat ik een klein beetje heb aangepast omdat ik zelf geen gluten kan eten. Tja en ik wil natuurlijk zelf ook mee kunnen genieten van dit lekkere krentenbrood.

bewaar voor later op pinterest
Wat hebben we nodig voor en Grootmoeders Krentenbrood:

Een cakevorm van 30 cm, Bakpapier , Handmixer, Spatel

Ingrediënten:

 • 250 gram rozijnen ( Wel deze van te voren in warm water en laat uitlekken)
 • 1 pak glutenvrij zelfrijzend bakmeel ik gebruik die van AH vrij van gluten
 • 200 gram suiker
 • 230 gram roomboter
 • 1,5 senseo kopje melk
 • snufje zout
Zo maak je Grootmoeders krentenbrood:
 • Verwarm de oven voor op 165 graden.
 • Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en doe deze in een mengkom.
 • Voeg hierbij het bakmeel de suiker en het zout
 • Mix met een mixer op de hoogste stand alles door elkaar en voeg al mixed langzaam aan de melk toe. Tot er een beslag ontstaat dat net iets dikker is als een cake beslag
 • Roer de rozijnen erdoor
 • Leg een velletje bakpapier in de cakevorm en giet het deegmengsel erin.
 • Strijk de bovenkant glad
 • Bak het in de oven ongeveer 1,5
 • Een breinaald moet er schoon uitkomen dan is je krentenbrood klaar en laat je hem afkoelen

Je kunt het eten met of zonder een beetje boter erop!

Eetsmakelijk, Liefs Melanie

*** Let op bloggen is een hobby voor mij, ik heb dan ook niemand die mijn teksten na kijkt op spelling want dat zou mij een paar 100 euro in de maand kosten. Ik heb dyslexie dus de kans is groot dat er hier en daar een spelfoutje in de tekst staat. Ik doe er alles aan om deze te voorkomen maar helaas is dat niet altijd mogelijk. ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corrina
corrina
3 jaren geleden

Ben gek op alle recepten die ik her en der lees in de blogs. Deze ga ik ook opslaan dank

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x