Boekenpraat met Ann Busquart

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe boekenpraat dit keer met Ann Busquart van de blog www.boekbabbel.com.

Welk boek was het mooiste boek dat je hebt gelezen?

Hars van Ane Riel

Waar gaat het boek over?

Het hoofdpersonage is de zesjarige Liv. Als ze zes is, laten haar ouders de wereld geloven dat ze gestorven is. Ze woont met haar vader en moeder op een afgelegen eilandje. Haar vader is een maniakale verzamelaar, zo erg zelfs dat ze na een tijdje paden moeten aanleggen tussen de rommel. Haar moeder wordt zo dik dat ze haar bed niet meer uit kan. Liv verbergt zich in een container. Haar vader doet er alles aan om elke inmenging op het eiland te verhinderen.

Waarom vind je dit boek het mooiste boek dat je hebt gelezen? Of waarom heeft juist dit boek je zo geraakt?

Het is heel moeilijk om een genre op dit boek te plakken. Het leest als een thriller, maar tegelijk is het ook zo beklemmend en mooi geschreven, dat je het ook een roman zou kunnen noemen. De psychologische tekening van de personages is zo krachtig, dat het je als lezer de adem beneemt. Je weet dat het niet kan wat de vader allemaal doet en toch zou je hem haast gaan begrijpen. De sfeer kruipt echt letterlijk onder je huid. Het boek gaat eigenlijk over iemand die tot het krankzinnige toe zijn gezin wil beschermen en behouden, koste wat het kost. Het is moeilijk te beschrijven wat het boek met je doet als je het zelf niet gelezen hebt. Ik zou het echt iedereen aanraden, ook mensen die normaal gezien hun neus ophalen voor thrillers.

Heb je ook andere boeken van deze auteur gelezen?

Dit is de grote doorbraak van Ane Riel. Bij mijn weten zijn er nog geen andere boeken van haar in het Nederlands vertaald. Als dat wel zo zou zijn, dan ben ik de eerste om ze te lezen.

Lees je graag in een bepaald Genre of lees je liever gevarieerd?

Ik lees vooral veel thrillers, literatuur en jeugdboeken. Ik wissel graag af. Soms heb ik periodes waarin ik bijna uitsluitend één genre lees, maar dan kan ik daar plotseling genoeg van krijgen en het roer helemaal omgooien. Op mijn blog probeer ik sowieso zo veel mogelijk variatie aan te brengen. De genres waar ik niet zo snel naar grijp zijn feelgood (en al helemaal geen chicklit) en fantasy.

Hoeveel boeken lees je ongeveer per jaar?

Vorig jaar las ik 109 boeken. Het was de eerste keer dat ik zoveel boeken gelezen had. Die waren uiteraard niet allemaal even dik en er zaten ook enkele kinderboeken tussen. Die lezen sowieso al vlotter. Meestal ben ik in meerdere boeken tegelijk bezig: eentje op de e-reader, eentje op de iPod en eentje van papier.

Is er nog een ander boek dat je de lezers van Bookstamel graag zou willen aanraden?

Om bij de thrillers te blijven: Perfecte resten van Helen Fields was mijn kennismaking met een nieuwe serie. De rechercheurs die hierin een rol spelen zijn niet de doorsnee personages die je in dergelijke series vaak terugvindt. Dat alleen al was voor mij een pluspunt. Bovendien zat de plot heel goed ineen. (https://boekbabbel.com/2019/09/26/vers-van-de-pers-perfecte-resten-helen-fields/)

Waar kunnen we jou volgen op social media?

https://www.facebook.com/boekbabbel/

https://www.instagram.com/boekbabbel/

Wat is je favoriete leesplek?

Ik lees zowat overal, maar de tuin is toch wel mijn favoriete plek. Ook lees ik elke avond minstens 1 hoofdstuk in bed, voor het slapengaan (maar dan op de e-reader).

Heb je een favoriete auteur?

Ik hou heel erg van de boeken van Bart Moeyaert en mijn favoriete thrillerauteur is David Hewson.

Welk boek las je vroeger als kind graag?

Ik was als kind al een boekenwurm. Ik herinner me dat ik als klein meisje de boeken van De olijke tweeling verslonden heb. In mijn tienerjaren waren het vooral de boeken van uitgeverij Lemniscaat, zowel de dikke (Thea Beckman, Jan Terlauw, Evert Hartman… ) als de dunneren reeks met probleemboeken (Liedjes van verlangen, de boeken van Gunnel Beckman…)

Lees je liever e-books of Fysieke exemplaren?

Ik vind het leuk om af te wisselen. E-boeken zijn vooral gemakkelijk om in het donker te lezen en om overal mee naartoe te nemen. Ik luister ook graag naar een luisterboek tijdens de huishoudelijke klusjes of het autorijden.

Wat is je favoriete snack tijdens het lezen?

Ik probeer (alweer) een beetje op de lijn te letten. Koffie of thee (afhankelijk van de ‘goesting’) mag echter niet ontbreken.

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Mijn favoriete leesplek is in bed. Ik zou erg graag het boek wat ze beschrijft willen lezen.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Waarom mijn hond blij is met vuurwerkverbod van de jaarwisseling 2020/2021My Profile

Ann
Ann
3 jaren geleden

Dankjewel, Melanie, om mij op je blog te introduceren.
Ondertussen is ook ‘Beest’ uitgekomen van Ane Riel. Hij ligt helaas nog op mijn te-lezen-stapel, maar dat zal niet lang meer duren.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x