Lied van wind en water van Marja Visscher

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Alweer enige tijd geleden ontdekte ik op Facebook auteur Marja Visscher. Tijdens het bekijken van haar profiel kreeg ik interesse in haar boeken. Lange tijd bleef ik haar volgen en toen kwam de dag dat ze mee ging doen aan de blogs van eigen bodem! Daar was ik super blij mee want dat betekent ook dat ik een boek van haar mocht gaan lezen. Marja Visscher gaf me niet een boek nee ik kreeg de complete badhoeve trilogie. Lied van wind en water is daar het eerste deel van. Over dat deel gaan wij het vandaag hebben.

Bewaar voor later op pinterest

Titel : Lied van wind en water Auteur: Marja Visscher Uitgeverij: Zomer en Keuning Genre: Historische roman Cijfer: 8

Hier gaat Lied van wind en water over:

Advocaat Jacob Amersfoordt verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Hij sluit zijn woning aan de Prinsengracht voor een reis met zijn boot. Op het rustige water maakt hij plannen om grond te kopen in de zojuist drooggelegde Haarlemmermeerpolder. Hij heeft een landgoed voor ogen met de meest moderne landbouwmechanisatie. Teruggekomen in Amsterdam ontmoet hij tijdens een concert de bekende componiste-pianiste Hermina Dijk. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie. Maar de geëmancipeerde Hermina voelt er weinig voor om de concertzalen los te laten. Een toekomst als boerin op de Badhoeve is een weinig aanlokkelijk uitzicht. Wanneer Jacob alleen nog aandacht lijkt te hebben voor de ontwikkeling van het landgoed vlucht Hermina naar Parijs.
Lied van wind en water is het eerste deel van de Badhoeve-trilogie, is het eerste deel van De Badhoeve-trilogie, een historische romanreeks over boerderij De Badhoeve en haar bewoners.

Dit vind ik van Het lied van wind en water:

Ik begin natuurlijk zoals altijd bij de cover die vind ik echt ontzettend goed bij het verhaal passen. Ik krijg er gelijk een historisch gevoel van en de titel vind ik ook echt heel erg mooi.

Oke dan gaan we verder naar het verhaal zelf. Zoals ik al aangaf is Lied van wind en water het begin van een trilogie. In dit deel maken we kennis met Advocaat Jacob Amersfoordt die besluit om het roer om te gooien en voor een boerenleven te gaan. In dit deel lezen we vooral over deze switch en het ontstaan van Landgoed Badhoeve. Het personage van Jacob is erg mooi vormgegeven je voelt zijn gedrevenheid misschien bijna zelfs wel waanzin om zijn dromen te verwezenlijken. Dit gevoel heeft Marja dus ontzettend goed weten over te brengen.

Daarnaast kun je merken dat Marja aandacht heeft besteed aan de historische details. Ze heeft er eigen echt ingelezen en daardoor kennis van zaken. Dat vind ik zelf in een historische roman erg fijn. Ook het taalgebruik van Marja past goed bij de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Daarnaast heeft Marja gewoon een prettige schrijfstijl waardoor het boek makkelijk weg leest.

Aan het einde van het verhaal kun je lezen waar Marja de inspiratie voor dit boek vandaan haalde dat vond ik een mooie extra toevoeging. Ik ben benieuwd naar de anderen delen in deze trilogie.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x