Avondrood van Bes Ceyssens

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Van uitgeverij Clavis mocht ik het boek Avondrood van Bes Ceyssens lezen. Ik las eerder al De laatste Dans en Vruchteloos van deze auteur. Beide totaal verschillende boeken maar prachtig. En nu is daar dus haar nieuwste boek Avondrood ik ben benieuwd of Bes mij met dit boek net zo weet te raken als met haar vorige boeken.

Bewaar voor later op pinterest

Titel: Avondrood Auteur: Bes Ceyssens Uitgeverij: Clavis Young Adult Genre: Young Adult Cijfer: 9

Hier gaat Avondrood over:

Een intense en sensuele roman voor young adults, die zich afspeelt tegen een historische achtergrond. Nathan Landrieu groeit vanaf zijn twaalfde levensjaar op in een bordeel in Parijs, in de woelige jaren van de Franse Revolutie. Madame Rosella, de vrouw des huizes, leert hem de kneepjes van het vak en vormt hem tot een onweerstaanbare verleider. Later past Nathan dit talent toe om rijke vrouwen van adel in te palmen. Zo vergaat hij belangrijke informatie, die hij gebruikt om beide partijen van de Franse Revolutie te helpen: de revolutionairen én de adel. Maar dan gebeurt er iets wat Nathan nooit voor mogelijk had gehouden: hij wordt verliefd.

Dit vind ik van Avondrood:

Ik begin zoals altijd met de cover. De cover van Avondrood vind ik echt te gek vooral hoe het masker doorloopt in de achtergrond van de cover. Daarnaast vind ik de titel ook weer mooi bij de cover passen een plus punt dus!

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Laat ik maar gelijk beginnen dat Bes Ceyssens mij weer totaal heeft weten te verrassen. Elk boek dat ze schrijft heeft een totaal andere feeling en haar schrijfstijl is gewoon erg fijn. Het leest lekker vlot weg en Bes weet je ook in dit boek weer echt te raken.

Hoofdpersoon Nathan is echt super mooi neergezet eigenlijk vanaf de allereerste bladzijden van het boek leef je al met deze dan nog jongen mee. Nathan groeit uit naar een man die steeds meer ontwikkeld en een eigen identiteit krijgt. Nathan heeft niet het makkelijkste leven maar een bijzondere vrouw weet dat langzaam aan te veranderen.

Het boek zit vol van de spanning en je vraagt je regelmatig af wat is goed en wat is kwaad of wie is goed en wie is slecht. Wie kan Nathan vertrouwen en wie kan Nathan niet vertrouwen.

Bes Ceyssens wist me zo mee te slepen in Avondrood dat ik er die nacht zelfs over droomde! Het boek krijgt dan ook een welverdiende 9 van me.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x