Boekenpraat met Marieke Geurds

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor boekenpraat met Marieke Geurds. Boekenpraat is natuurlijk een tijdje weg geweest maar komt langzaam aan weer zo nu en dan voorbij op mijn blog. Momenteel kan ik niet zoveel type dus dan is het natuurlijk ook wat lastiger om veel interviews te maken. Maar goed laat ik maar gauw het woord aan Marieke van de blog Maevitae geven.

Bewaar voor later op pinterest

Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Marieke (26), voedings- eetstoornis & vitaliteitscoach bij Maevitae en Ruggengraat. Van kleins af aan ben ik al gek op lezen en schrijven. Ik schreef vroeger mijn eigen verhaaltjes, verslond alle boeken van Nijntje tot ik de verhaaltjes uit mijn hoofd wist.

Je verliezen in boeken vind ik helemaal geweldig, met name Psychologische Thrillers en Spanning & Avontuur verhalen. Dit heeft mij heel erg geholpen tijdens mijn eetstoornisherstel. Ik vond de passie van het lezen weer terug en het bood mij afleiding van alle gedachten en therapieën. Letterlijk kon ik mezelf even verliezen in een andere wereld.

Ik kan uren rondneuzen in een boekenwinkel of de bieb en heb onwijs veel moeite met het wegdoen van boeken. Vandaar dat mijn boekenverzameling een beetje groot is geworden, maar hé. Elke boekenwurm heeft toch meerdere kasten vol met boeken?

Welk boek las je als kind graag?

Heel veel verschillende boeken. Van Jip en Janneke tot aan De grote boze heks en Pinkeltje.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

De boeken serie Joona Linna van Lars Kepler – je wordt helemaal meegezogen in de wereld en in het hoofd van iemand die psychisch niet in orde is. De verhaallijnen zijn meeslepend, het is spannend en ik kan niet stoppen met lezen als ik eenmaal aan een van deze boeken begin.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Heel eerlijk. Ik lees bijna nooit boeken van een Nederlandse auteur. Ik lees vooral van Scandinavische en Amerikaanse schrijvers.

In welk genre lees jij graag?

Psychotische Thrillers, Spanning & Avontuur

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Fantasy en Feel Good

Persoonlijke ontwikkeling

Boeken over voeding, menselijk lichaam

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik daar nooit op let en het me ook niet heel veel uitmaakt. Wel heb ik thuis de meeste boeken van de uitgever House of Books.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Boeken op papier. Niets gaat boven de geur van het boek, de ezelsoren en ze op kleur sorteren in de boekenkast.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Belangrijk. Meestal spreekt de cover mij aan en dan pas begin ik de achterkant te lezen. Komt ook wel eens voor dat ik weet dat het boek uitkomt en ik dus alleen de titel zoek.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Zijn er meerdere onder andere van Tess Gerritsen, Karin Slaughter, Lars Kepler, Jo Nesbo en Lisa Gardner

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Dat durf ik niet precies te zeggen. Ik heb namelijk van beide onwijs veel en daarnaast luister ik ook graag naar een luisterboek. Maar als ik toch een getal moet noemen zullen het er meer dan 600 zijn.

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Het boek IT en Ik had meer spanning verwacht. De verhaallijn was te eenvoudig, de personen in het boek hadden wat meer diepgang mogen hebben en het had van mij best wat heftiger gemogen. De acties die nu werden gedaan waren voor de hand liggend en dat vind ik jammer. Ik vind het leuker wanneer er nog iets onverwachts gebeurt of dat je het niet kunt wegleggen vanwege de spanning.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja, de uitverkorene van Igor Znidarsic.

Echt een aanrader boek in een nacht uitgelezen. Zo spannend en onvoorspelbaar tot het eind!

Op welke plek lees je graag?

In bed of op de bank met een kop thee en een deken.

Wanneer lees je het liefste?

Voor het slapen gaan, wat later in de avond of lekker in de middag als moment voor mezelf.

Helemaal nu met de herfst hou ik ervan om lekker vroeg naar bed te gaan of mezelf heerlijk op de bank te nestelen met onze pup.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

www.maevitae.nl

www.instagram.nl/mae.vitae

https://www.facebook.com/leefstijl.vitaliteit.eetstoorniscoach

Super bedankt Marieke dat je ons een kijkje wilde geven in jou lees leven.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x