Over de boeken van Liesbeth Jochemsen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Waar je vorige week al kennis kon maken met Liesbeth Jochemsen. Gaan we vandaag nog wat beter kennis maken met deze auteur. We gaan het namelijk hebben over de boeken die Liesbeth heeft geschreven. Daarin neem ik ook een aantal bundels mee waarin korte verhalen van haar zijn verschenen want die zijn ook gewoon ontzettend leuk.

Nou daar gaan we dan het eerste boek wat ik aan jullie wil voorstellen is Het Goud van de gelaarsde kat. Dit boek werd tijdens een van de boek 10 evenementen van Godijn publishing uitgegeven.

Twintig jaar na de gebeurtenissen uit De verdwenen prinses van Geografie is Vrouw Holle het kattenkwaad van een jongeman zo zat, dat ze hem in de Gelaarsde Kat verandert. Zodat hij goud kan maken van schapenwol, waardoor hij hopelijk een lesje leert.  Prins Hamlet, die nog steeds koning wil worden, heeft intussen een grote som geld nodig om Malle Fidus te betalen. Deze verschoppeling is door hem ingehuurd om de kastanjes uit het vuur te halen. Wat de prins niet weet, is dat Malle Fidus heel andere plannen heeft. Zowel prins Hamlet als Malle Fidus hebben het goud van de Gelaarsde Kat nodig om hun droom te realiseren.  Kan Vrouw Holle de jongeman op tijd vinden en de gevolgen van haar betovering beperken? Of is het te laat en staat het koninkrijk op instorten?

Vervolgens gaan we verder met een aantal van de korte verhalen die Liesbeth Jochemsen heeft geschreven. Deze verhalen zijn in een aantal bundels gepubliceerd een van de bundels is De storm van 2020. Dit boek verscheen in juli van dit jaar. Het verhaal dat Liesbeth schreef voor deze bundel is De schelpenketting en het mes. Een super leuk verhaal net als deze bundel maar daar ga ik jullie later nog veel meer over vertellen.

Ook in het boek Nachtwakers van Godijn Publishing mocht Liesbeth Jochemsen een verhaal publiceren. Vigilie is het verhaal wat ze voor deze bundel schreef. Meer over Liesbeth haar boeken en korte verhalen kun je ook vinden op haar website. Momenteel werkt Liesbeth aan haar nieuwste boek Mozaiek van Geluk. Dit is een bundel met allemaal hervertellingen van sprookjes. Een zeer interessant gesprek in de facebook groep mozaiek van geluk kun je alles over dit project lezen.

Ik ga het bovenste boek lezen voor een recensie en wat verhalen uit De storm van 2020 en ik ben er reuze benieuwd naar.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Liesbeth Jochemsen
3 jaren geleden

Geweldig leuk gedaan, Melanie!
Dankjewel!

trackback

[…] die kun je hier teruglezen.Ook schreef ze een hele leuke blog over mijn boeken, die je hier kunt teruglezen.Daarnaast heeft Melanie mij ook geïnterviewd. Ze stelde de volgende […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x