Moyu notitieboekjes

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Sommige van jullie weten inmiddels wel dat ik steeds meer bezig ben met een groene levenswijze. Dat betekend niet dat ik ineens helemaal geen fles meer eet of plastic gebruik, maar het betekend wel dat ik steeds meer kijk naar betere alternatieve. Zo ligt mijn hele huis bezaaid met notitieboekjes ik schrijf er echt werkelijk van alles in. Of het nu gaat om mijn blog planning een boodschappenlijstje of een lief briefje voor mijn vriend. Je snapt het al al die notitieboekjes zijn natuurlijk niet super goed voor het milieu. Nu heeft Moyu daar iets op gevonden. Dat deel ik natuurlijk graag met jullie dus in deze blog ga ik je alles vertellen over de Moyu Notitieboekjes .

Bewaar voor later op pinterest

Moyu is 2 jaar geleden opgericht. Eigenlijk gebeurde dit vanuit hun liefde voor de natuur. Want dat de natuur het niet makkelijk heeft dat wordt helaas steeds duidelijker. Wist jij namelijk dat er iedere minuut tot wel 40 voetbalvelden vol met bomen worden gekapt. Dat betekend minder zuurstof en een warmer klimaat want naast zuurstof zorgen bomen ook enorm voor verkoeling.

Moyu wilde dus iets doen voor de natuur en dat doen ze eigenlijk op 2 manier.

1 De Moyu notitieboekjes worden gemaakt van Steenpapier. Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal “pulp” papier. Het is een duurzame ontwikkeling in een boom-vrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat onder andere zorgt voor een 67% lagere CO2 uitstoot. Daarnaast is dit Steenpapier scheurbestendig, waterafstotend en over schrijfbaar.

Over schrijfbaar? Ik hoor het je denken ja overschrijfbaar. Bij de Moyu notitieboekjes kun je ook een speciale pen kopen. Als je met deze pen in je notitieboekje schrijft kun je het later weer weg halen. Dit is echt super simpel je neemt het moyu doekje of een andere zachte doek. Je maakt deze vochtig en gaat over je schrijven tekst heen. Langzaam aan verdwijnt de tekst. Ik heb het uitgeprobeerd en je ziet echt totaal geen inkt meer op de pagina. Dit proces kun je tot wel 500x herhalen wat er dus voor zorgt dat jou notitieboekjes extra lang mee gaan.

Bewaar voor later op pinterest.

2 Wat ik zelf erg mooi vind aan dit bedrijf is dat ze in samenwerking met Trees for Kenya, voor elk verkocht Moyu notitie boekje een boom terug planten. Dus door het kopen van deze boekjes werken we met zijn alle aan de natuur.

Kwa uiterlijk kun je kiezen uit allerlei verschillende notitieboekjes. Je hebt een gebonden versie en een ringband versie. Zoals je kon zien koos ik dit keer voor een ringband versie. Daarnaast hebben de boekjes verschillende covers waar je uit kunt kiezen. Je hebt de boekjes in a5 en a6 formaat. Daarnaast hebben ze ook nog een speciale wwf tiger editie. Koop je deze editie dan gaat er 5 euro naar het wereld natuur fonds.

De Moyu Notitieboekjes lijken op het eerste oog niet heel goedkoop je hebt ze namelijk tussen de 26,95 en 34,95. Maar omdat de boekjes zolang meegaan en je ze 500 keer kunt hergebruiken is het eigenlijk dus niet zo heel erg duur. Ik ga er zeker nog 2 boekjes bij kopen zodat ik er overal in huis en heb liggen en geen papieren boekjes meer nodig heb.

Heel veel liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x