Aan tafel met Lindi

Hallo lieve lezers van bookstamel, Vandaag gaan we aan tafel met Lindi. Altijd weer leuk om een kijkje te kunnen nemen in de keuken van een van mijn medebloggers.

bewaar voor later op pinterest

Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel?

Ja leuk! Ik ben Lindi, 29 jaar en mama van twee jongens. In december verwachten wij ons derde kindje. Ik schrijf op mijn blog www.linspiration.nl over DIY, lifestyle, wonen en het stekken van planten. Een creatief blog waar ik mijn lezers inspireer om zelf aan de slag te gaan in huis. Ook heb ik een eigen webshop waar ik net mijn nieuwste invulboek heb ingezet: Geluksmomenten van elke dag.

Wat heb je vandaag allemaal gegeten?

Ik begon de dag met een bak brinta en vlokken, tussendoor een stoopwafel (mijn favoriete craving nu tijdens de zwangerschap). Als lunch twee boterhammen met boterhamworst, en zelfgemaakte pepernoten. Side note ook werden er pepernoten wormpjes gegeten, omdat mijn jongste zoontje dat leuker vond om te maken dan ronde pepernoten. Als avondeten maakte ik aardappels uit de oven met schil, vissticks en broccoli. ’S Avonds nog wat chips bij terwijl we een film kijken op Netflix.

Wat mag er niet ontbreken op jou boodschappenlijstje?

Brood en appels. Ik was het laatst vergeten te bestellen en toen moest ik alsnog even naar de supermarkt. De jongens zijn dol op appels en zonder brood kan ik de lunch trommel niet vullen. Maar als ik iets voor mezelf aan lekkers zou mogen kiezen, dan mogen van mij de M&M’s en zoute drop niet ontbreken, maar die bestel ik bewust niet te vaak, anders is de zak zo leeg.

Welke kruiden zijn voor jou onmisbaar?

Paprikapoeder en knoflookpoeder. Beide gebruik ik graag als er eten de oven in gaat, dus die kunnen niet ontbreken in mijn keuken.

Wat eet je regelmatig als ontbijt?

Ik wissel met ontbijt af tussen brinta en vlokken en yoghurt met havermout, banaan en druiven. Vooral het laatste vind ik heerlijk om te eten. Brood als ontbijt vind ik zelf altijd een hele uitdaging, dus dat bewaar ik liever voor tijdens de lunch.

Heb je een favoriet lunch gerecht?

Stokbrood uit de oven met gesmolten brie, honing en walnoten. Echt heerlijk, maar wel even werk om klaar te maken.

Wat is je favoriete dessert?

Griekse Yoghurt met aardbeien of mango. Heerlijk vind ik dat!

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Melk, heel veel pakken melk. Het liefst drink ik heel de dag door melk, maar nu wordt het vooral gebruikt voor de brinta en een paar bekers per dag.

Is er iets wat je echt niet lust?

Eigenlijk alle soorten soepen behalve erwtensoep. Ik ben niet zo fan van soep en vind het vaak een beetje saai om te eten.

Waar ga je graag uit eten?

Bij Brownies en Downies hier in Culemborg. Naast dat ze heerlijk eten hebben, vind ik het ook mooi om op deze manier zo’n initiatief te steunen. En wanneer het goed weer is kun je heerlijk buiten zitten op het terras in de zon.

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt?

Een honingmosterd salade met perzik/peer of nectarine, kipfilet, geitenkaas met honingsmaak en walnoten. Daarbij wat stokbrood en smullen maar. Het is een gemakkelijke salade om klaar te maken en tot nu toe vinden al het bezoek het heerlijk.

Bewaar voor later op pinterest

Wat is jouw favoriete gerecht en waarom?

Friet is toch wel echt mijn favoriete gerecht. Eens per week eten we dat hier en zeker onze oudste zoon van 4 jaar is er ook dol op. Ik vind het een super simpel gerecht en ook leuk om in te variëren. Van zoeteaardappelfriet, naar groente friet etc. Maar friet uit de frietpan vind ik denk ik toch het lekkerst.

Kook je ook wel eens uit kookboeken?

Jazeker, dat vind ik erg leuk om te doen. En ook handig wanneer ik uitgebreider wil koken, dan komen er toch wat meer stappen bij kijken. Ik gebruik vaak ook recepten online, omdat dat soms net even makkelijker is dan een kookboek in de keuken.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes?

Het liefst maak ik alles zelf, dit zorgt er soms wel voor dat ik door mijn ideeën heen ben voor het avondeten. Dus af en toe koop ik een zakje saus om nieuwe dingen uit te proberen.

Welk recept gaat bij jou nooit mis?

Haha de friet, maar ook spinazietaart, en gevulde wraps uit de oven.

Waar op social media kunnen de lezers van Bookstamel jouw vinden?

Je kunt mij vinden op Instagram, Facebook en Pinterest vinden onder @linspirationnl. Superleuk als je mij komt volgen!

Bedankt Lindi dat je ons een kijkje in jouw keuken wil geven.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

S’ ochtends yoghurt is voor mij ook vaste prik.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Is een kroon plaatsen pijnlijk? Hier mijn ervaringMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x