Over de boeken van Marja Visscher

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag gaan we nog beter kennis maken met Marja Visscher. Vorige week kwamen jullie in het voorstel blog al wat meer te weten over de auteur zelf. Maar vandaag gaan we verder kijken naar de boeken die Marja Visscher heeft geschreven. Jullie komen er dan ook achter welke boeken ja je leest het goed meervoud ik ga lezen voor mijn recensie voor Marja Visscher.

Laten we maar gelijk beginnen met het eerste boek waar ik jullie kennis mee wil laten maken dat is Tussen rang en Stand. Marja Visscher schrijft heerlijke historische romans.

Tussen Rang en Stand geeft:’Een bijzonder inkijkje in het welgestelde leven van de achttiende eeuw. Romantiek, spanning, emotie en een scherp oog voor historische details’, aldus schrijfster Marjan van den Berg over deze roman. Sara Louisa de Faget van Assendelft leeft het welgestelde leven in ‘s-Gravenhage zeer tegen haar zin. De eindeloze jours, het roddelcircuit, het gebrek aan een geschikte levenspartner: ze vertrekt liever vandaag nog dan morgen. Dan doet zich een kans voor om aan het benauwde wereldje te ontsnappen. Haar familie heeft een buitenverblijf in de Hoeksche Waard, het Hof van Assendelft. Dit buiten moet nodig gerestaureerd worden en Sara werpt zich op om dat ter plaatse in goede banen te leiden. Samen met haar vriendin Hille vertrekt ze.

Boek 2 is dus ook weer een mooie historische roman. Zien jullie trouwens hoe mooi de cover van Tussen Rang en stand en Maannachten bij elkaar passen. Ik hou echt van de stijl van deze covers.

Maannachten is een historische roman waarin het leven van de Nederlandse kunstenaar Johan Barthold Jongkind centraal staat. In de zomer van 1860 is madame Joséphine Fesser in de Parijse kunsthandel van Pierre Martin als daar de kunstenaar binnenkomt. Ze is erg onder de indruk van hem en nodigt hem uit bij haar te komen eten. Dan verandert zijn en haar leven voorgoed. Zij wordt zijn toegewijde vriendin, zijn zakenpartner, zijn maan en zijn sterren.

Boek drie alweer 🙂 Wederom een prachtig romantisch historische roman. Dit boek gaat over Sara.

Sara Johanna Hoevenaar is de echtgenote van Frans Naerebout (1748-1818), De bekende Zeeuwse volksheld en mensenredder. Van een eenvoudige garnalenvisser tot VOC loods. Geroemd met een standbeeld op de boulevard van Vlissingen en genoemd en bezongen als ‘onverschrokken Naerebout’ in het Zeeuwse volkslied.

Wie was Sara? Zij is, wanneer Frans op zee zijn werk verricht, verantwoordelijk voor de negen kindermonden die zij moet voeden. Zes eigen kinderen en drie van haar jong overleden schoonzusje. Van frans is door zijn daden in de archieven veel bekend, maar sara komt er als een sterke vrouw achter haar man bekaaid af. Geboren in sluis, overleden in Kattendijke en de jaren waarin ze haar kinderen baarde is het enige. Voor Marja Visscher de reden om een ode te brengen aan Sara, die in het duister van de geschiedenis haar bescheiden, maar zo belangrijke rol speelde in het alledaagse Vlissingen in de achttiende eeuw. Zij legde haar leven langs de tijdlijn van haar beroemde echtgenote.

De dame van het Voorhout‘ van Marja Visscher is een historische roman over een huwelijk in de hogere Haagse kringen van de achttiende eeuw.

‘De dame van het Voorhout’ in deze historische roman van Marja Visscher is Johanna van Coesvelt (1684-1768). Ondanks haar ietwat simpele komaf trouwde zij in 1726 met raadspensionaris Simon van Slingelandt. Ze werkt op dat moment als huishoudster in zijn paleis aan het Korte Voorhout. Wanneer Simons vrouw Suzanna sterft, vraagt zij Johanna voor hem te zorgen. Het huwelijk tussen de hooggeplaatste heer en zijn huishoudster doet veel stof opwaaien in het 18e-eeuwse Den Haag. Marja Visscher tekent Johanna’s leven op: waar kwam deze vrouw vandaan, hoe kwam ze hier terecht en wat heeft ze moeten achterlaten? ‘De dame van het Voorhout’ is een overtuigende historische roman, waarvoor Marja Visscher gedegen historisch onderzoek deed.

Het volgende boek alweer. Zie ik heb niet gelogen toen ik zei dat Marja Visscher inmiddels al heel wat boeken op haar naam had staan.

“Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ is een historische roman .Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje? De jonge Leentje is vastbesloten om het tegendeel te bewijzen. Zij groeit op in een armoedige kelderwoning, als dochter van een visvrouw. Haar moeder, Mat, wordt tot wanhoop gedreven door de enorme pachtgelden en organiseert in het geheim een groot pachtersoproer. Ondertussen wordt Leentje aangenomen als dienstmeisje bij een van de meest gehate vispachters. Moeder en dochter komen zo lijnrecht tegenover elkaar te staan. “Het meisje uit de Mandenmakerssteeg’ van Marja Visscher is een tijdloos verhaal tegen het decor van het Amsterdamse Pachtersoproer in 1748.

En tot slot hebben we dan een trilogie en dat is de badhoeven trilogie. Het leuke is dus dat ik deze complete trilogie ga lezen voor mijn blog. Het eerste deel heet Lied van wind en water en van dat boek kunnen jullie volgende week mijn recensie lezen.

Welk boek van Marja Visscher is jouw favoriet?

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x