Een ijzeren vuist van Sebastiaan Koen

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag ben ik aan de beurt in de blogtour van deel 4 van de verhalen van Auruco! Echter kon ik natuurlijk niet aan deel 4 beginnen voor ik deel 3 gelezen had. Dus nu krijgen jullie eerst de recensie van deel 3 Een ijzeren vuist. En dan kom ik vanavond terug met mijn recensie van deel 4 🙂

Titel: Een ijzeren vuist Auteur: Sebastiaan Koen Uitgeverij: Zilverbron Genre: Fantasy Cijfer: 9

Hier gaat En ijzeren vuist over:

De koning is dood.
Edilion en Dorvin weten na het afzetten van de koning kort rust te vinden in de hoofdstad. Skjald is ontvoerd en er wacht de gebroeders Staalhart een nieuwe taak. Terwijl Elisia met Wargans kinderen achter Skjald aangaat, wordt de rest van het gezelschap naar de IJzeren Stad gestuurd. Daar is de familie IJzervuist in het nauw gedreven door Felkons handlanger. Ze krijgen meerdere aanvallen te verduren. Styrr stelt de inwoners een ultimatum.
Om de ondergang van de IJzeren Stad te voorkomen, verzamelen de gebroeders Staalhart een handjevol bondgenoten en zetten ze de tegenaanval in. Samen maken zij een vuist tegen Styrr. Ze belegeren de stad Istongyr en staan oog in oog met de Ziellozen.
Ondertussen ontrafelen Elisia en Skjald in het noorden nieuwe geheimen en raken ze bij een andere strijd betrokken.
De oorlog woedt hevig in Auruco en neemt levens waar hij blieft.

Dit vind ik van Een ijzeren vuist:

Zoals altijd begin ik met de cover. De cover van Een ijzeren vuist past perfect bij de voorgaande covers. Ik vind de covers sowieso erg mooi met dat schilderachtige. De kleur knalt er ook lekker vanaf! Daarnaast vind ik de titel weer super goed gevonden.

Dan gaan we het hebben over het verhaal zelf. Een ijzeren vuist gaat natuurlijk verder waar het vorige deel stopte. De schrijfstijl van Sebastiaan Koen is onveranderd sterk. Als er iemand prachtig kan vertellen dan is hij het. Het fijne vind ik dat hij zou beeldend verteld dat ik me gelijk midden in het boek bevindt voor mijn gevoel. De wereld om mij heen bestaat dan niet meer. Mijn partner kan dan tegen me praten maar ik hoor er niks meer van.

Het leuk aan dit deel vind ik dat we een aantal andere personages wat beter leren kennen. Zo is er in dit deel een grotere rol weggelegd voor de kinderen van Wargan. Daardoor leer je deze personages gelijk kennen en wordt het verhaal nog uitgebreider. Verder is er volop spanning en avontuur in het boek want de oorlog woedt natuurlijk in alle hevigheid. Sommige stukken vond ik ook best ontroerend dat klinkt misschien raar bij een high fantasy boek maar als je dit deel hebt gelezen dan weet je vast wat ik bedoel.

Het einde wauw dat smaakt naar meer ik ga dan ook snel verder lezen in deel 4.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x