Even Voorstellen Svea Ersson

Hallo lieve lezers van Bookstamel. Eind vorige maand kwam de allereerste Ik vertrek winterthriller uit. Deze winterse thriller is geschreven door Svea Ersson. Reden dus om haar te vragen voor de blogs van eigen bodem. Jullie raden het al ze zei natuurlijk ja!

Bewaar voor later op pinterest

Maar wie is Svea Ersson nou eigenlijk? Nou hoewel haar naam anders doet vermoeden is Svea een Nederlandstalige auteur. Ze is geboren in 1965 en komt uit Heemskerk. Naast dat Svea auteur is werkt ze ook bij de gemeente als medewerker HRM, is ze getrouwd en heeft ze een zoon van 18.

Als kind las Svea heel veel, later kwam daar het schrijven van verhalen bij. Haar eerste boek voltooide ze al op haar zestiende, maar daarna schreef ze jaren lang niets, tot het in 2000 weer begin te kriebelen. Toch zou het tot 2008 duren voor ze eindelijk een manuscript instuurde voor een schrijfwedstrijd.

Deze schrijfwedstrijd won Svea Ersson niet maar de de uitgever wilde wel haar boek uitgeven. In de tussentijd kwam er een nieuwe schrijfwedstrijd voorbij waarvoor Svea in twee maanden tijd een compleet nieuw manuscript schreef. Deze wedstrijd won ze wel en dit leidde tot de publicatie van haar eerste boek. Alleen Eva verscheen in 2009 bij De Crime Compagnie ( wat toen nog Verbum Crime heette) In 2010 volgde Voor altijd Isa en daarna is Svea eigenlijk niet meer gestopt met schrijven. Haar nieuwste boek Hey Denemarken verscheen deze maand. Inmiddels heeft ze aardig wat titels op haar naam staan maar daar gaan we het volgende week uitgebreid over hebben.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Al jaren lang lees ik heel veel boeken. Daarom ben ik uiteindelijk een blog begonnen waar ik mijn passie voor boeken deel.

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

 1. Gabrielle schreef:

  Leuk om te lezen zeg! Zelf had ik niet verwacht dat ze Nederlands was, de naam doet erg Scandinavisch aan haha
  Gabrielle onlangs geplaatst…Wandelen in Nationaal Park de Maasduinen: indrukwekkend!My Profile

 1. 11 november 2020

  […] het hebben over de boeken van deze schrijfster. Eerder konden jullie natuurlijk al kennis maken met Svea op de blog. Oke deze auteur heeft inmiddels een aantal boeken op haar naam staan waarvan er een wel […]

 2. 25 november 2020

  […] lieve lezers van Bookstamel, Afgelopen weken hebben jullie kennis kunnen maken met Svea Ersson. Vandaag gaan we haar nog veel beter leren kennen in dit interview met Svea Ersson. Heb jij al eens […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge