De twaalfde saturnusmaan van Johanna Lime

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nou toch even terug geweest naar het ziekenhuis. Nieuw gips gekregen de dokter gezien en helaas zijn het echt de pinnen die zoveel pijn doen. Dus morfine en een andere pijnstiller gekregen en dan even doorzetten. Want de pinnen mogen er helaas nog niet uit. Dus vandaar dat mijn recensie van De twaalfde saturnusmaan van Johanna Lime een beetje later online is gekomen vandaag.

bewaar voor later op pinterest

Titel: De Twaalfde Saturnusmaan Auteur: Johanna Lime Uitgeverij: Aquazz Genre: Fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat De Twaalfde Saturnusmaan over:

Dalmar en Maud wonen samen in Lunapoort. Ze voelen zich als vreemden in een wereld, waarvan ze de regels vaak niet kunnen doorgronden. Ze zijn anders en lopen daardoor steeds weer tegen weerstanden op.

Als twee aliens landen op de twaalfde Saturnusmaan, kiezen ze Dalmar en Maud uit als studieobjecten. Ze willen nagaan of de mensheid zich al voldoende heeft ontwikkeld, sinds de tijd van de grote piramides in Egypte. Hun vraag is of de aarde zich aan kan sluiten bij de spiraal van de Galaxis, waar zij onderdeel van zijn.

Maud en Dalmar merken dat er tijdens hun slaap iets geks met hen gebeurt. Ze worden erg moe en het lijkt of de tijd niet meer synchroon loopt. Op hun werk komen ze voor vreemde verrassingen te staan. Als ze zichzelf tegenkomen in de supermarkt, besluiten ze om wakker te blijven. Dan ontdekken ze dat ze worden meegenomen naar Saturnus.

Het lijkt erop dat hun levenslot, de astrologische Saturnus, hun vrije keuze wegneemt. Of dat de maan hen te gevoelig maakt om zich op aarde te handhaven. Ze moeten een manier vinden om zelf te beslissen hoe hun leven verdergaat.

Dit vind ik van De Twaalfde Saturnusmaan:

De cover daar begin ik mee zoals altijd die is een beetje vreemd maar wel lekker. De kleuren spatten eraf en hij trekt gelijk mijn aandacht. De titel vind ik mooi gevonden. Het jasje van het boek is dus een mooi begin.

Dan het boek zelf jeetje ik weet niet zo goed waar te beginnen. Dit is namelijk een verhaal zoals ik er nog nooit eerder een heb gelezen het is deels biografische vanuit het leven van de schrijfsters en deels fantasy. Het verhaal zelf ik dan ook een mooie mix tussen de echte wereld en de fantasywereld. Ik moet bekennen dat ik deze combinatie eigenlijk best heel interessant vond. Hoewel het niet een genre is waar ik me echt helemaal in thuis voel wakkert het mijn interesse enorm aan.

Maud en Dalmar vond ik heerlijke personages ze zijn een beetje zoals mij anders dan de meeste mensen in de wereld en daardoor een beetje bijzonder. Ik vond het dan ook mooi dat Marjo in dit verhaal liet zien dat anders zijn niet verkeerd is maar ook gewoon mag.

Hoewel ik Saturnus in het verhaal snapte was dit niet helemaal mijn ding maar dat is erg persoonlijk de roadtrip die Dalmar en Maud maken en hun levens trokken mij veel meer aan.

Al met al dus een heel bijzonder en mooi verhaal en daarom krijgt het boek een mooie 8,5

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x