Even voorstellen Marja Visscher

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag maken we weer kennis met een van de auteurs van eigen bodem voor deze maand. Dit keer is het een auteur met veel ervaring. Deze dame schrijft prachtige historische romans. Ik heb het dan over Marja Visscher.

Bewaar voor later op pinterest

Als kind schreef Marja Visscher al voor een wijkblad in Rotterdam, waarbij haar werk onder redactie stond van de toenmalige dagbladjournalist van Het Vrije Volk, Ben Maandag sr. Ook won Marja diverse prijzen tijdens deelnames aan verschillende schrijfwedstrijden. Marja Visscher trouwde en verhuisde van Rotterdam naar de Hoeksche Waard. Daar begon zij een studie Cultuur en Literatuurwetenschappen. Als journalist schreef zij voor het toenmalige krantenconcern Wegener. Daar hield Marja zich bezig met schrijven van de zaterdagpagina’s voor alle krantenoplages die Wegener verzorgde.

Daarnaast besloot Marja Visscher een uitgeverij op te zetten Deboektant Klaaswaal. Deze uitgeverij hield zich bezig met de uitgave van topografische boeken door geheel Nederland. Daarnaast gaf zij een luxe tijdschrift uit onder de namen Polder Glossy en Hoeksche Waard Magazine. Met veel plezier gaf Marja leiding aan de zeskoppige redactie bestaande uit journalisten/correspondenten en fotografen.

Als het 2016 is besluit Marja Visscher de uitgeverij te verkopen na meer dan twintig jaar en honderden boekuitgaven. Ze besluit het over een andere boeg te gooien. Ze gaat schrijven, schilderen, vioolspelen en geniet van het gezinsleven met man, kinderen en kleinkinderen. Ooh ja en niet te vergeten haar tuin. Ze besloot om historische romans te gaan schrijven.

Haar voorkeur gaat uit naar het schrijven van literair historische romans, maar Marja Visscher schuwt ook de hedendaagse roman niet, waarbij actuele thema’s aan bod komen. Haar boeken worden uitgegeven bij VBK Media door uitgeverij Zomer & Keuning en uitgeverij Ominiboek (hier geeft ze boeken uit onder haar meisjesnaam Marja Coenradie). Over al deze mooie romans ga ik jullie natuurlijk volgende week nog veel meer vertellen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Vandaag gaan we nog beter kennis maken met Marja Visscher. Vorige week kwamen jullie in het voorstel blog al wat meer te weten over de auteur zelf. Maar vandaag gaan we verder kijken naar de boeken die […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Alweer enige tijd geleden ontdekte ik op Facebook auteur Marja Visscher. Tijdens het bekijken van haar profiel kreeg ik interesse in haar boeken. Lange tijd bleef ik haar […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x