Dit las ik in Oktober

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Oktober is weer achter de rug. Tijd dus om jullie mee te nemen langs de boeken die ik afgelopen maand allemaal gelezen heb. In totaal las ik 13 boeken waarvan 11 van Nederlandstalige auteurs een mooi totaal denk ik zo.

bewaar voor later op pinterest

Boeken van Nederlandstalige auteurs: 11

Vertaalde boeken: 2

Totaal aantal boeken: 13

Hoogste cijfer: 10

Laagste cijfer: 7

Meest verrassende boek: Zwarte Vijvers van Amina Laffet

De maand begon gelijk goed, of fout het is maar hoe je het bekijkt. Het eerste boek dat ik las was namelijk Hij die vasthoud van Roni Loren. Maar dit is helaas alweer het laatste deel in deze serie en dat is reuze jammer. Want ik heb enorm genoten van deze roman reeks. Dit boek kreeg een mooie 9 van mij. De complete recensie lees je hier.

Maar hier gaat het boek over:

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.
Ashton had beloofd om nooit meer terug te keren naar Long Acre na de schietpartij, maar dat loopt anders. Als hij weer aankomt in zijn oude woonplaats komt hij zijn beste vriendin Kincaid tegen. Jaren geleden liet hij haar achter. Hoe kan zij hem ooit vergeven?
Kincaid heeft de dood van haar vriendje nooit kunnen accepteren. Waarom overleefde zij de schietpartij wel en hij niet? Ze probeert haar leven weer rustig op te pakken, maar dan staat haar beste vriend Ash na jaren opeens weer voor haar neus.

Het tweede boek wat ik deze maand las is een pareltje van eigen bodem. Dat ik inmiddels toch wel een beetje fan ben van deze auteur is geen geheim. Met Ik hou je vast heeft Marina mij ook dit keer weer weten te verrassen want als je een boek met zo’n beladen thema in zo’n mooi romantisch jasje kan gieten ben je toch wel een goeie! Dit boek kreeg dan ook een mooie 10. De complete recensie lees je hier.

Hier gaat ik hou je vast over:

‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman met een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Vervolgens ging ik verder met een heerlijk feelfgood boek. Het Dorpje Happiness brengt idd een beetje happiness. Het is een heerlijk luchtig boek met een mooie betekenis. Ook dit boek kreeg van mij dus weer een goed cijfer. Dit keer een 8,5 en mijn complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Het dorpje Happiness over:

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Na al die lekkere romantische boeken is het tijd voor een uitstapje naar een young adult. Een young adult met een fantasy tintje. Ik heb het dan natuurlijk over Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg. Dit is het debuut boek van Valentijn. Voorbij het Wederwoud kreeg van mij een mooie 7,5 en mijn complete recensie lees je hier.

Hier gaat het boek over:

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.
Voorbij het Wederwoud is een spannend en ontroerend verhaal over familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.

Boek nummer 5 alweer. Dit keer weer een boek van eigen bodem van een piep jonge auteur. Ik wou dat ik op die leeftijd al zo ontzettend goed kon schrijven. Kartonnen sterren is een prachtige young adult. Kartonnen sterren krijgt van mij een mooie 7. De complete recensie kun je hier lezen.

En hier gaat Kartonnen Sterren over:

Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.

Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.

Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

boek 6 is een spannend misdaad boek van de Vlaamse auteur Jean-Paul Dullers. De zaak Tom zorgt ervoor dat je jezelf in een misdaad film of serie waant. De zaak Tom kreeg een mooie 8 van me. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat het boek over:

Tom is een populaire jongen met Down, die wordt neergeslagen in een manege. De Genkse recherche, met het koningskoppel Coppens & Vercauteren, gaat op zoek naar de dader.

Ze moeten alles uit de kast halen om een spoor van de dader te vinden in de gesloten Limburgse gemeenschap. Lukt het ze de zaak op te lossen voor er nieuwe slachtoffers vallen?

Oooh my wat heb ik een fijne leesmaand gehad. Weer geen enkel boek dat ik een onvoldoende kreeg. Maar wel een aantal boeken die gewoon perfect waren en een dikke 10 kregen. Daar is Nooit meer alleen van Angelique Haak er een van. Mijn complete recensie van dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat Nooit meer alleen over:

Zes vrienden, verbonden door een groot geheim… Als Emma een overlijdensbericht onder ogen krijgt, is ze in shock. Gaat het bericht werkelijk over haar vroegere middelbare schoolvriendin Sara? En waarom eindigt het met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten? N.M.A. Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Hoewel we in de spannende boeken blijven is het 8ste boek een super leuk en spannend jeugdboek. Ik ben gek op jeugdboeken en soms vind ik het echt jammer dat ik helaas geen kleine kinderen meer heb. Jonas Dubelaar van Annemiek Steur is een geweldig jeugdboek en kreeg daarom een 8,5 van mij. De complete recensie kun je hier lezen.

Maar hier gaat het boek over:

Op de oude rommelzolder van hun huis vindt Jonas een oud horloge. Hij opent het en ziet dingen die hij tot voor kort voor sprookjes gehuden had. Er komen veel vragen die onmogelijk te beantwoorden zijn in hem op en hij piekert zich suf. Op een nacht opent hij het horloge opnieuw en komt hij in een andere wereld terecht. Daar is hij de redder in nood en worden lastige opdrachten van hem geëist…

Boek 9 alweer en dat is wederom een pareltje van eigen bodem. Deze young adult is al wat ouder. Maar ik wilde hem graag lezen voor ik het nieuwste boek van Hilda Spruit Verschijningen ga lezen. Geestverwanten is een spannend boek en perfect zo rond de halloween dagen. Geestverwanten krijgt van mij een mooie 8. De complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat Geestverwanten over:

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nog meer vragen.
Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.

Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

Ja boek 10 is ook weer een thriller. De thrillers en spannende boeken zijn deze halloween maand goed vertegenwoordigt. Dit keer gaat het om Semper Fi van Ellen Lina. En geloof me dit boek moet je gelezen hebben als je van bloedstollende thrillers houdt. Ook dit boek kreeg van mij een dikke 10 en de recensie kun je hier lezen.

Maar hier gaat het boek over:

Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden. Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Boek nummer 11 alweer voor deze maand. Dat is een heerlijke feelgood van eigen bodem. Namelijk kwetsbaar verliefd van Lianne Reijntjes. Dit boek scoort een mooie voldoende en brengt je naar het mooie Barcelona. Mijn complete recensie kun je hier lezen.

Hier gaat kwetsbaar verliefd over:

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…

Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?

Boek nummer 12 is wederom een pareltje van eigen bodem. Daarnaast is het voor mij de verrassing van deze maand. Al vond ik het dit keer wel weer enorm moeilijk om een boek van de maand te kiezen. Dit boek krijgt van mij dan ook een dikke 10. De complete recensie van Zwarte Vijvers kun je hier lezen.

Hier gaat zwarte vijvers over:

Het geluid van een geweerschot echoot in Zwarte Vijvers, een beruchte gettobuurt. De dertienjarige Rashad wordt geraakt door een kogel die eigenlijk bedoeld was voor een bendelid. Hij heeft dringend hulp nodig, maar Zwarte Vijvers is recent uitgeroepen tot no-go zone, waar hulpverleners en politieagenten niet meer mogen komen.

De zestienjarige Tamara komt meteen in opstand. Ze organiseert een demonstratie die uitmondt in een heftige clash tussen voor- en tegenstanders van de nieuwe wet.

Nikkie, een populaire Influencer, gebruikt haar platform om jongeren te informeren, maar bevindt zich al gauw in een hachelijke situatie door de vele protesten.

Derek, een arts-in-opleiding, waagt zijn leven om Rashad te redden, maar oplaaiend bendegeweld en de naderende betogers laten de boel al snel uit de hand lopen.

Lukt het om Rashad te redden, of wordt de jongen het eerste slachtoffer van de nieuwe wet?

En het laatste boek dat ik deze maand las was de nieuwe van Astrid Boonstoppel. De academie is een mooie young adult. Een bijzonder en speciaal verhaal en krijgt daarom een mooie 8 van mij de Complete recensie kun je hier lezen.

En hier gaat De Academie over:

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Oktober was een mooie leesmaand met 13 boeken ik ben reuze benieuwd wat november ons gaat brengen.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
3 jaren geleden

Je hebt aardig wat gelezen! Ik heb denk ik 1,5 boek gelezen. Momenteel lees ik nu een biografie over Lou Reed en The Velvet Underground
Tessa onlangs geplaatst…Review: Maybelline Color Tattoo 24HRMy Profile

Daisy de Vos Burchart
3 jaren geleden

Jeetje wat een aantal! 13 stuks, doe het je niet na.

Zie wel een aantal titels ertussen die me wel wat lijken. Moet het lezen weer op gaan pakken.
Daisy de Vos Burchart onlangs geplaatst…Preview | JAY Organic Eau de ParfumMy Profile

Cynthia
3 jaren geleden

Wow! Wat veel boeken heb je in een maand geleden. Het dorpje hapiness klinkt leuk!
Cynthia onlangs geplaatst…5x Fijne Spellen voor 1 PersoonMy Profile

An
An
3 jaren geleden

Mooie lijst. Ik ken er geen enkele van. Heb in oktober Grand Hotel Europa gelezen. Ken je dat boek?
An onlangs geplaatst…Reading between the lines, het doorkijkkerkje in BorgloonMy Profile

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x