Bastaardvlekken van Eva Gabriela

Hallo lieve lezers van Bookstamel. 1 november alweer nog maar 2 maanden en dan zit 2020 er alweer op. Ik heb vandaag een baaldag. De afgelopen dagen kreeg ik steeds meer last van mijn geopereerde hand. Het voelde als flinke messteken dus gisteren toch maar even het ziekenhuis gebeld. Doordat de zwelling afneemt gaan de drukpunten anders zijn en daardoor voel ik de pinnen goed. Daarnaast kreeg ik op mijn donder omdat ik teveel met me hand gedaan had. Verplichte rust met mijn arm omhoog. Dus typ ik deze blog met een hand wat super traag gaat want elke keer als ik een hoofdletter nodig heb moet ik de caps lock in en uit duwen. Mijn hand ligt braaf naast me op twee kussentjes. Maar goed dat geeft natuurlijk wel meer tijd voor boeken en films. Dus las ik Bastaardvlekken van Eva Gabriela

Bewaar voor later op pinterest

Titel: Bastaardvlekken Auteur: Eva Gabriela Uitgeverij: Godijn Publishing Genre: psychologische fantasyroman cijfer: 6,5

Hier gaat Bastaardvlekken over:

In het eens grootse keizerrijk Remanya heerst onvrede onder de ondergeschikte vorsten. Daeya, de bastaarddochter van de machtigste van deze vorsten, idealiseert het volk van haar natuurlijke vader. Ze bidt tot hun godin, vertaalt de mythes over hun voorouders en accepteert niet dat Remanya hen onderdrukt. Gedreven door haar obsessie wakkert ze heimelijk een opstand aan tegen de jonge, onervaren keizer. Wanneer dit faalt en haar koninkrijk wordt verraden door degenen die ze wilde redden, realiseert ze zich dat ze een vertekend beeld heeft van hun cultuur.

Verstrikt in politieke ambities en familieconflicten wordt ze geconfronteerd met de gevolgen van haar obsessie voor de keizer, zijn broertje en haar eigen koninkrijk en familie.

Dit vind ik van Bastaardvlekken:

We beginnen met de cover die vind ik erg mooi de donkere kleuren de persoon met de rode cape het heeft iets mysterieus. De titel is prima maar niet heel spannend.

Bastaardvlekken is het debuut boek van Eva Gabriels. Ze geeft met dit boek een goede start aan haar schrijversbestaan Eva is namelijk een kunstenaar met taal en woorden. Voor Bastaardvlekken bedacht ze een eigen taal. De legenda van deze taal vind je terug in het boek. Daarnaast weet ze met haar schrijfstijl mooie personages neer te zetten.

Het verhaal zelf begint veelbelovend we maken op een spannende manier kennis met het hoofdpersonage Daeya. Echter vind ik de spanning al snel wat afvlakken en wordt het meer een zacht briesje. Dit vond ik persoonlijk jammer want daardoor las het boek niet heel vlot weg. Het is nogal een dik boek dus hier had van mij wat meer aandacht aan besteed mogen worden.

Wat ik dan wel weer heel mooi vind zijn de thema’s in het boek. Eva laat duidelijk zien dat niet alles zwart/wit is maar dat er ook nog een groot grijsgebied is. Wat deaya denkt dat de waarheid en goed is heeft namelijk ook nog een hele andere kant. Of Daeya dit ook gaat inzien moet je zelf gaan ontdekken.

Alle punten bij elkaar opgeteld is het dus een mooi begin met veel potentie. Hier en daar wat verbeter punten daarom krijgt het boek van mij een 6,5 of tewel 3 sterren

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frédérique
Frédérique
3 jaren geleden

Superlastig maar toch je hand laten rusten, dan is het vast sneller beter!

Alexandra
3 jaren geleden

Niet helemaal mijn boek. Maar je blog volg ik, toch al een aantal juweeltjes daardoor gevonden. Thank you!! Balen van je hand. Hoop dat het allemaal snel geneest en dat je m weer goed kunt gebruiken.

Lodi
3 jaren geleden

Sterkte met je hand, balen dat je zoveel pijn houdt. Dit boek is niet mijn genre, ik ben niet zo van de mythes etc. Ik vind de kaft wel spannend er uit zien.

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ach arme jij! niks kunnen/mogen en zoveel willen….kan je je blog niet inspreken en door iemand laten uittikken? Of weet je nog beter: maak een podcast!! Hoe dan ook: strekte

Dhini.nl
3 jaren geleden

Niet voor mij dit boek. Sterkte met je hand

trackback

[…] Bastaard vlekken van Eva Gabriela is het eerste boek dat ik las deze maand. Dit boek is uitgegeven door Godijn Publishing en ik vind de cover echt geweldig. Het boek zelf kreeg van mij een 6,5 het was het gewoon net niet. De complete recensie lees je hier. […]

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x