Aan tafel met Joyce

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag mogen we weer gezellig bij iemand aanschuiven aan tafel. Vandaag schuiven we aan bij Joyce.

Bewaar voor later op pinterest

Vandaag gaan we aan tafel met Joyce. Zou je jezelf even kort willen voorstellen aan de lezers van Bookstamel

Tuurlijk! Mijn naam is Joyce, ik ben 28 en woon in het mooie Groningen. Ik ben (iets te) dol op lekker eten. Een van mijn hobby’s is dan ook bakken en nieuwe recepten uitproberen. Op z’n tijd vind ik het super leuk om uitgebreid te koken voor mijn vriend en mij. Verder heb ik een blog enJOYce life, vind ik het leuk om foto’s te maken en kijk ik graag series en films. Ook vind ik het leuk om met vrienden/vriendinnen af te spreken. Ik heb geen baan, omdat ik chronisch ziek ben. Wel doe ik vrijwilligerswerk bij de wijkvestiging van de bibliotheek.

Wat heb je vandaag allemaal gegeten?

Ik begon de dag met een spelt boterham met ham en een glas water. Als lunch had ik een spelt boterham met pindakaas en een bakje havermout met banaan en rozijnen. ‘s Avonds had ik geen zin om te koken en haalde friet met een kroket.

Wat mag er niet ontbreken op jou boodschappenlijstje?

Dingen die wekelijks terugkomen zijn magere yoghurt, achterham en brood. Verder wisselt het per week natuurlijk wat ik eet. Vaak vind je wel iets van kip erop. Daar ben ik echt dol op. Toch probeer ik de laatste tijd ook vaker vegetarisch te eten.

Welke kruiden zijn voor jouw onmisbaar?

Zout, paprikapoeder, verse knoflook, peper. Dat zijn wel dingen die ik regelmatig gebruik in mijn gerechten.

Wat eet je regelmatig als ontbijt?

Eigenlijk altijd hetzelfde: Havermout met rozijnen, banaan en yoghurt. Daarover heen een beetje kaneel. En een broodje met ham.

Heb je een favoriet lunch gerecht?

Ik heb geen echte favoriet. Maar op z’n tijd vind ik het heerlijk om bolletjes met knakworst te eten. Ook krentenbollen zijn groot favoriet.

Wat is je favoriete toetje?

Daar hoef ik niet lang over na te denken: tiramisu! Ik vind dat echt heerlijk. Daarnaast vind ik vruchtenyoghurt ook erg lekker. Bijvoorbeeld van Almhof de Perzik Maracuja variant. Die is er ook nog eens in een 0% vet variant.

Als je jouw koelkast open maakt wat staat er dan altijd in?

Achterham en yoghurt. Voor anderen zorg ik dat ik sausjes op voorraad heb zoals mayonaise en ketchup. Daar ben ik zelf niet zo dol op.

Is er iets wat je echt niet lust?

Veel mensen zullen me voor gek verklaren, maar kaas… Dat lust ik écht niet, in geen enkele vorm. (Nou ja, oké, alleen gesmolten op pizza Hawaii).

Waar ga je graag uit eten?

Binnen Groningen ben ik dol op De Drie Gezusters, maar ook het wok restaurant in het Stadspark. Daarnaast heb ik laatst , voor de pandemie, Magoya ontdekt. Dit is een heerlijk en niet duur restaurant.

Welk gerecht serveer je graag als je eters op bezoek krijgt.

Dat ligt er net aan wie er komt. Gerechten met aardappelschijfjes lukken altijd goed, maar ben zelf ook trots op mijn nasi en wraps met krokante kipschnitzel en sla. Daar doe ik dan chilisaus overheen en voor de gasten nog tomaat.

Wat is jou favoriete gerecht en waarom?

Oei dat is een lastige vraag. Ik ben vooral heel erg dol op kip. Dus gerechten met kippenpootjes zijn altijd goed. Daarnaast ben ik ook zeer tevreden over mijn nasi met Quorn vegetarische saté. Daar kan ik echt van genieten.

Kook je ook wel eens uit kookboeken?

Eigenlijk niet. Vooral omdat ik best een kritische eter ben. Toch vind ik het bijvoorbeeld leuk om de gratis magazines van de supermarkten door te kijken. Soms kook ik daar wel uit, maar dan pas ik het gerecht aan tot ik het lekker vind. Zo kom je soms nog op heel verrassende nieuwe gerechten uit.

Bereid je het liefst alles zelf of maak je regelmatig gebruik van pakjes en zakjes.

Het liefst alles zelf, maar er zijn gerechten waar ik pakjes voor gebruik. Bijvoorbeeld voor Risotto en Marokkaanse couscous. Daarvoor gebruik ik de Knorr mixen.

Welk recept gaat bij jou nooit mis of is altijd een succes als je eters krijgt.

Wat ik graag maak zijn wraps met krokante kipschnitzel en sla. Daar doe ik dan chilisaus overheen en voor de gasten nog tomaat.

Waar op sociale media kunnen de lezers van Bookstamel jouw vinden?

Ik heb een Instagram, Facebook en Pinterest account. Daarnaast blog ik op www.enjoycelife.nl

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mandy
Mandy
3 jaren geleden

Ha grappig! Zelfde provincie en de restaurants ben ik het mee eens. Ook ik vind een bolletje knakworst op zn tijd heeeeerlijk!

Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Erg leuk om te lezen en heb er meteen trek van gekregen!

rachel
3 jaren geleden

haha gek op ham zo te lezen en verder een leuk interview!
rachel onlangs geplaatst…Happy moments #44My Profile

Tessa
3 jaren geleden

Die wraps lijken mij erg lekker
Tessa onlangs geplaatst…Review: Maybelline Color Tattoo 24HRMy Profile

corrina
corrina
3 jaren geleden

Grappig ik vond dat altijd gek als mijn man zei ik lust geen kaas maar wel een pizza met kaas at. Dank weer voor de mooie blog

Saskia
3 jaren geleden

Geen kaas lusten, grappig 🙂 hoor je niet vaak.
Leuk interview!
Saskia onlangs geplaatst…Mijn Oktober 2020My Profile

Corrina
Corrina
3 jaren geleden

Wraps altijd lekker en zoveel variatie
Weer leuke blog

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x