De Academie van Astrid Boonstoppel

Hallo lieve lezers van Bookstamel, De afgelopen drie weken hebben jullie Astrid natuurlijk al volop leren kennen. Zo mocht ik haar interviewen en vertelde ik alles over haar boeken. In de blog over haar boeken konden jullie al lezen dat haar nieuwste boek De Academie eraan kwam. Inmiddels ligt De Academie in elke boekhandel en kunnen we het gaan lezen. Dankzij Blossom Books lag De Academie afgelopen week al op mijn mat en kon ik hem vast lezen. Zodat ik vandaag mijn mening over dit boek kan geven.

Bewaar voor later op pinterest

Titel: De Academie Auteur: Astrid Boonstoppel Uitgeverij: Blossom Books Genre: Young Adult Cijfer: 8

Hier gaat De Academie over:

‘Ze zijn slim, talentvol en grenzeloos ambitieus. En ze opereren vanuit de schaduw.’

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Dit vind ik van De Academie:

Ik begin met de cover die is clean en simpel maar erg doeltreffend. De cover geeft je gelijk het gevoel dat het om iets exclusiefs gaat. De titel is prima niks mis mee!

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Dat zit ontzettend goed in elkaar de gedachten achter het verhaal en het mysterieuze gevoel komen goed naar voren. Echter voelt het af en toe wel als een kabbelend riviertje. Ik miste hier en daar een beetje meer spanning. Op het einde van het boek komt het echter tot een mooie climax. Het slot van het verhaal is voor mij dus een dikke prima.

De personages in het verhaal zijn ook mooi uitgewerkt Bella is perfect neergezet ze is mysterieus en komt over als de perfecte vrouw voor elk man. Ze is ambitieus en weet wat ze wil in het leven. Sebastiaan haar zoon daar word je gelijk verliefd op hij komt over als een warm persoon die hier en daar een beetje liefde in zijn leven heeft gemist. En dan heb je Em en de andere meisjes op De academie maar vooral Em. Em heeft namelijk toch wel wat meer persoonlijkheid dan de andere meisjes ze is gedreven ambitieus en weet wat ze wil. Met em valt niet zomaar te spotten ze heeft een goed stel hersens die ze gebruikt.

De Academie het gebouw waar het verhaal zich afspeelt is ook mooi uitgewerkt Astrid Boonstoppel weet op een mooie beeldende manier te vertellen hoe dit gebouw er van binnen uitziet. De allure de klasse maar toch ook nog het aller daagse. Op de Academie waan je jezelf echt in een exclusieve wereld waar op het eerste oog iedereen deel van wil uitmaken. Of deze wereld echt zo mooi en Exclusief is moet je toch echt zelf gaan ontdekken door het boek te lezen.

Al met al heeft Astrid mij weten te verrassen met haar fijne manier van vertellen, maar mocht het boek hier en daar een tikkie meer spanning hebben zodat het niet zo zachtjes voort zou kabbelen. Daarom een mooie dikke 8 voor De Academie.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

ik hou wel van spannende verhalen, die in het begin heel onschuldig lijken en zelfs een beetje kabbelen, maar die een onverwachte ontknoping hebben

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x