Fish and chips uit Happiness

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Een aantal weken geleden konden jullie lezen dat ik razend enthousiast was over het boek “Het dorpje Happiness” van Holly Martin. In dit boek bezoekt hoofdpersonage Willow regelmatig de plaatselijke pub. Deze pub serveert maar een vis gerecht namelijk Fish and Chips. Toen ik dus een dagje op bezoek ging naar Happiness moest ik deze fish and chips wel uitproberen. Ik vertelde de uitbater van de pub hoe lekker ik zijn eten vond en vroeg om het recept.

Na even twijfelen gaf hij mij het recept zodat ik thuis ook deze heerlijke Fish and Chips kon gaan bereiden. Ik wil dit kleine beetje happiness nu natuurlijk graag met jullie delen. Vandaar dat jullie vandaag de beroemde Fish and Chips uit Happiness kunnen gaan maken. Vergeet ook zeker niet om volgende maand terug te komen want dan komt deel 2 “Het geschenk uit Happiness uit” Waar ik jullie natuurlijk ook weer alles over ga vertellen.

Bewaar voor later op pinterest
Fish and chips uit Happiness

dit recept is voldoende voor 4 personen

Dit hebben we nodig voor de vis:

 • 250 gram bloem
 • 2 1/4 tl bakpoeder
 • 300 ml donker bier (evt extra toevoegen als het beslag te dik is)
 • 600 gram witvis ( wij gebruikte pangasius een vis die ik liever niet gebruik maar de kabeljouw was op)
 • Viskruiden Verstegen

Voor de Chips

 • Olijfolie
 • 4-6 grote aardappels
 • Gerookte paprika poeder

Frietpan of diepe pan met olie , oven, Bakpapier

Hoe maak je de Fish and chips:
 • Bestrooi de vis met de viskruiden
 • Was de aardappels en snijd ze in frieten van 1 cm dik
 • Doe een beetje olijfolie met wat paprika poeder in een kom en hussel daar de frietjes door.
 • Bedek een bakplaat met bakpapier en verspreid de frietjes erover
 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Bak de frietjes in ongeveer 20-30 minuten af
 • Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder
 • Mix met een garde het donker bier erdoor tot er zich een glad en dik beslag vormt
 • Zorg dat de frietpan of pan olie ongeveer 180 graden is.
 • Haal de vis door het beslag. Zorg ervoor dat de vis goed bedekt is
 • Bak de vis in 6-8 minuten goud bruin en krokant. Bak nooit meer dan 2 vissen tegelijk in de pan.
 • Wij kiezen ervoor om 1 vis tegelijk te bakken en deze even op te warmen in de oven.

Eetsmakelijk.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jouvence
Jouvence
3 jaren geleden

Dat ziet er heerlijk uit! Zelfgemaakte friet blijft ook het lekkerst van allemaal als je het mij vraagt!

Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

dapper om dat zelf te maken !! doe ik jeniet na. Als je het kan krijgen (markt, visboer) probeer dan Heek. dat is de vis waar ze ook kibbeling van maken. Ik vind dat een lekker vis-beest

Manuela
3 jaren geleden

Ik ben geen fan van vis maar dit ziet er lekker uit!

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Dat ziet er lekkker uit, dat was smullen!
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Help ik heb een leesbril nodig?My Profile

Marcha
3 jaren geleden

Hier loopt me het water van in de mond! Niets gaat er boven zelfgemaakte frietjes 🙂
Marcha onlangs geplaatst…Strada Della Forra: deze route MOET je rijden aan het GardameerMy Profile

Tessa
3 jaren geleden

Dat ziet er heerlijk Engels uit!
Tessa onlangs geplaatst…Review: Kenzo World ParfumMy Profile

rachel
3 jaren geleden

oooh meid wat doe je me aan haha ik at dit toen ik het nog mocht redelijk vaak!! als ik het nu eet is het een ritje ic voor me denk ik, maar het is zo lekker he
rachel onlangs geplaatst…Grote hondenmandMy Profile

Lodi
3 jaren geleden

Lekker hoor, ik ben dol op Fish and Chips en als ik wel eens in Engeland was, nam ik dit altijd.

nicole
3 jaren geleden

Wat bijzonder dat je het recept hebt en die nu zelf kunt maken. Superleuk dat een boek je zo kan inspireren!
nicole onlangs geplaatst…Vloerglijders: voorkom lelijke sporen op je vloerMy Profile

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Ja heerlijk, mijn moeder maakte vroeger regelmatig verse fish and chips in huis.

Manon
3 jaren geleden

Doe mij de frietjes maar dan haha

Simone
3 jaren geleden

Dit wil ik echt graag eens maken. Heerlijk!
Simone onlangs geplaatst…Kerstversiering in en om het huis | Zo willen wij het dit jaar aanpakken!My Profile

trackback

[…] Na de enthousiaste rondleiding hebben we de rest van de dag lekker bij gekletst met Willow en Andrew en hebben we kennis gemaakt met Jacob. Het was een hele gezellige middag! ‘S avonds was er een thema avond in de Pub van Tabitha en Connor waarop we Fish-and-chips aten en een bingo deden. De Pub was afgeladen en er waren leuke prijzen. Priscilla won een workshops kaarsen maken voor twee personen bij Willow en dat zouden we dus gelijk zondag gaan doen! Het was een ontzettende leuke dag en avond. Melanie deelde eerder al het recept van de heerlijke Fish-and-chips, bekijk die zeker ook even hier! […]

trackback

[…] was onze eerste dag in Happiness al zo ver als voorbij en konden we aanschuiven voor het diner. Melanie had ons de Fish en Chips aangeraden, dus we konden het niet laten om deze meteen uit te proberen. Normaal ben ik echt geen […]

trackback

[…] je nou geen zin in pizza maak dan eens mijn Fish and Chips of pittige sticky cola […]

trackback

[…] Meer zin in een visje! probeer dan eens deze Fish and Chips. […]

16
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x