Interview met Jean-Paul Dullers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Altijd weer jammer als het einde van de maand naderd en we langzaam aan afscheid moeten gaan nemen van de auteurs van eigen bodem van de maand. Vandaag is ook weer zo’n dag we gaan door middel van een interview met Jean-Paul Dullers afscheid nemen van deze geweldige auteur. Ik wens jullie veel leesplezier.

Bewaar voor later op pinterest

Interview met Jean-Paul Dullers

De Zaak Tom is inmiddels je derde boek. Wanneer besefte je dat het schrijven van boeken het gene was wat je wilde doen?

Toen mijn kleindochter in coma ging na haar geboorte, schreef ik de pijn en het verdriet van me af in een kortverhaal. Over haar ziekte en wonderbaarlijke genezing. Toen besefte ik, door de reacties op dit verhaal, dat ik verder iets moest doen hiermee.

Het is het eerste boek dat word uitgegeven door Hamley Books hoe kwam je bij deze uitgeverij terecht?

Puur toeval, op een boekenbeurs maakte ik kennis. Ik stuurde hen mijn manuscript en ze waren fan. Gelukkig voor mij, want voordien zat ik bij uitgeverij Aspekt, uit Nederland, terwijl Hamley in mijn achtertuin ligt als het ware.

De Zaak Tom is een mix tussen een roman en een spannend boek. Waarom heb je juist voor deze combinatie gekozen.

Eigenlijk wilde ik geen thriller maar een verhaal over twee rechercheurs schrijven, hoe zij de wereld bekijken en benaderen. De daden die gepleegd worden zijn aanleiding om hen in actie te zien.

Het boek gaat over 2 rechercheurs die boezemvrienden zijn. Heb je zelf ook zo’n grote boezemvriend?

Ik heb er enkele, maar niet zo’n innige band als bij die twee.

Hoe heb je de research voor je boek gedaan?

Ik heb me bevraagd bij een inspectrice van de politie.

Wat vind je het moeilijkste aan de weg van verhaal in je hoofd naar boek in de winkel.

De spanning die erbij komt kijken als het gerecenseerd wordt. En de online toestanden om het te verkopen. Ik ben niet zo’n grote fan van tekensessies maar besef het belang ervan.

Als ik zo het voorstelblog lees dan vind je het belangrijk om de jeugd iets mee te geven want je geeft les op basisscholen en bent voetbaltrainer. Welke les zou je beginnende auteurs mee willen geven?

Als je begint aan een boek, geef dan nooit op. Maak het werk af, hoe moeilijk ook, zelfs als je het zelf niet goed vindt. Misschien ben je te streng voor jezelf en alle begin is moeilijk. Heb geen angst voor falen, dat is menselijk en hoeft je wereld niet op zijn kop te zetten. Je kan leren uit je fouten en groeien als schrijver. Neem alle kritiek mee en doe er iets mee.

Wat is eigenlijk de meest voorkomende fout op het gebied van taal? Ik heb natuurlijk dyslexie en probeer elk interview of blogpost weer wat te leren?

Je moet steeds het groene boekje raadplegen bij twijfel en herhaaldelijk de spellingcontrole erover laten gaan.

Lees jezelf ook vaak boeken?

Ja, ik heb tijdens corona duizenden blzn verslonden, van Pfeijffer tot Bart Van Loo en Philip Kerr.

Je wilt boeken schrijven voor mensen die eigenlijk niet van lezen houden. Een mooi doel maar hoe haal je die mensen dan over om je boeken toch te gaan lezen?

Wanneer ik hen zeg dat je het boek in één ruk uitleest, geloven ze me eerst niet. Nadien moeten ze toegeven dat, al is het misschien geen pageturner, het klopt wat ik beloof.

Nu zijn er natuurlijk allerlei bloggers en lezers die hun mening gaan geven over jou boek! Lees je deze reacties ook?

Tuurlijk, met heel veel aandacht. Ik neem hun kritiek ter harte en probeer nog te verbeteren, aan de hand van de opmerkingen.

Is er iets dat je graag nog zou leren op het gebied van boeken schrijven?

Graag zou ik geen fouten meer maken op gebied van inhoud. Mijn concentratie vermindert, ik ben 65 en dus haal ik soms wat dingetjes dooreen. Zo wordt een zaterdag plots een zondag binnen hetzelfde tijdsbestek. Jammer dat de vele nalezers en redacteurs daar ook overlezen helaas.

Tot slot heb ik natuurlijk voor jou ook een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Lesgeven of boeken schrijven?

Het tweede, schrijven is rustiger en minder vermoeiend.

Ontbijt of Diner?

Ontbijt

Sporten of lekker lui op de bank?

De bank, ik heb vijf marathons gelopen, dat is voldoende voor een mensenleven.

Een boswandeling of een wandeling over het strand?

Het strand heeft een magische aantrekkingskracht op mij.

De zon zien ondergaan of de zon zien opkomen?

Ze zien opkomen heeft hetzelfde effect als het strand.

E-book of papieren exemplaar?

Papieren uiteraard, daar gaat niets boven.

hopelijk vonden jullie dit interview met Jean-Paul Dullers net zo leuk als dat ik het vond. Jean-Paul super bedankt dat je mee wilde werken aan de blogs van eigen bodem.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x