Semper Fi van Ellen lina

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Dat ik niet zo vaak thrillers lees is algemeen bekend. Ik hou enorm van thrillers maar mijn jonge leventje ging nou niet echt over rozen en ik heb dus het een en ander meegemaakt waardoor ik nu ptss heb. Dat betekent ook dat veel thrillers voor mij dus trickers brengen. Toch kon ik Semper Fi van Ellen Lina moeilijk aan de kant leggen. Een probleem ik weet dus niet of ik vanavond kan slapen. Maar goed ik heb nog een uurtje of 3-4 te gaan voor ik moet gaan slapen dus ik zet zo maar even lekker een kerstfilm op en pak er een romannetje bij.

Bewaar voor later op pinterest

Titel: Semper Fi Auteur: Ellen Lina Uitgeverij: Ellessy Crime Genre: Thriller Cijfer: 10

Hier gaat Semper Fi over:

Helena Dijks is achttien jaar wanneer zij in Amsterdam op kamers gaat met vriendin Kim. Binnen een week gaat het totaal verkeerd. Kim raakt vermist nadat zij is uit geweest met een jongen, James Rietberghen. In hun zoektocht naar Kim, komen James, Helena en Kjell – Kims broer – nader tot elkaar. Ze vinden Kim er helaas niet mee terug. Bijna twintig jaar later is Kim nog steeds niet gevonden. Helena heeft inmiddels een indrukwekkende schrijfcarrière opgebouwd. Ze is getrouwd met Kjell en is moeder van zoon Senn. James zit in de gevangenis. Helena heeft een flink trauma overgehouden aan haar tijd in Amsterdam, maar dat komt niet alleen door de verdwijning van Kim. Helena kreeg te maken met Semper Fi, een zelfbenoemd dispuut – bestaande uit negen jongens – woonachtig op de Oudezijds Voorburgwal. Eigenaar van het pand? James Rietberghen. Over deze tijd, over wat haar is overkomen en de verdwijning van Kim, heeft Helena het boek Nemesis geschreven. Maar wanneer naar buiten komt dat Nemesis wordt gepubliceerd, wordt het leven van Helena en haar gezin ernstig in gevaar gebracht. Wat is er gebeurd in Amsterdam? Wie bedreigt Helena? En wie kan ze nog vertrouwen?

Dit vind ik van Semper Fi:

De titel van het boek en de cover spraken me niet gelijk aan. Hoe het anders had gekund geen idee het is gewoon niet echt mijn ding zeg maar.

Maar dan het verhaal zelf! Wauw Ellen Lina heeft echt een pareltje weten neer te zetten. Dit boek is echt geniaal. Vanaf het allereerste moment weet Ellen je het verhaal in te trekken. Al snel krijgen we een band met Helena een van de hoofdpersonages in het boek. Wat Helena heeft meegemaakt is verschrikkelijk en vanaf nu zal ik altijd bij de woorden Semper Fi kippenvel krijgen. Ik vind het belangrijk om wel een trigger waarschuwing mee te geven aan mensen die ooit een Me Too ervaring hebben gehad. Ik denk dat dit boek je dan veel triggers zal geven.

Hoewel dit boek ook bij mij triggers naar voren bracht op bepaalde gebieden kon ik hem geen seconde weg leggen en las ik hem in een dag uit. Het verhaal zit zo goed in elkaar Ellen weet je als geen ander nieuwsgierig te maken naar hoe het verhaal verder gaat. Want wie is nou eigenlijk de slechtste persoon in dit verhaal en wat is er nou eigenlijk jaren geleden met kim gebeurd. Stukje voor stukje wordt alles ontvouwen. Maar elke keer als je denkt ooh dit gaat er dus gebeuren gaat het toch net weer een beetje anders.

Semper Fi is dus een prima boek om een avondje mee te griezelen ik kan dan ook niks anders dan Semper Fi een dikke 10 te geven. Lina ik weet niet of ik nu nog kan slapen maar je hebt me wel uit mijn leesdip gehaald!

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rory
3 jaren geleden

Oe, dat wil ik graag lezen! Volgens mij ben ik ‘connected’ met Ellen Lina via IG. Dit klinkt als een oprecht spannende thriller met een onderwerp wat velen zal aanspreken. Erg benieuwd!
rory onlangs geplaatst…Life goes on, ook in tijden van coronaMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x