Jonas Dubelaar – Grezhel van Annemiek Steur

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Het is alweer even geleden dat jullie mijn interview met Annemiek Steur hebben gelezen op mijn blog. Maar door mijn operatie en alle voorbereidingen lukte het mij toen niet om mijn recensie van Jonas Dubelaar – Grezhel te schrijven. Deze hebben jullie dus nog te goed van mij. Je raadt het al vandaag is het dus de dag dat jullie deze recensie kunnen gaan lezen.

bewaar voor later op pinterest

Titel: Jonas Dubelaar – Grezhel Auteur: Annemiek Steur Uitgeverij: Selfpub Genre: Jeugdboek/fantasy Cijfer: 8,5

Hier gaat Jonas Dubelaar – Grezhel over:

Op de oude rommelzolder van hun huis vindt Jonas een oud horloge. Hij opent het en ziet dingen die hij tot voor kort voor sprookjes gehuden had. Er komen veel vragen die onmogelijk te beantwoorden zijn in hem op en hij piekert zich suf. Op een nacht opent hij het horloge opnieuw en komt hij in een andere wereld terecht. Daar is hij de redder in nood en worden lastige opdrachten van hem geëist…

Dit vind ik van Jonas Dubelaar – Grezhel:

Daar gaan we dan we beginnen bij de cover. Ik vind de drakenpoot echt heel tof en dan het kapotte zakhorloge eronder. Beide spelen een grote rol in het verhaal dus dat is prachtig gedaan. Van mij mocht de titel ook gewoon Grezhel zijn met als subtitel dan Johan Dubelaar 1. De toevoeging van Het horloge en de man op de draak vind ik persoonlijk onnodig en te lang. Maar al met al is het uiterlijk dus een goed begin.

Als we het dan toch over het uiterlijk hebben wil ik Annemiek Steur complimenteren voor haar lettertype. Voor de jeugd zijn de letters mooi groot en daarnaast is het ook nog eens een lettertype wat voor mij als dyslect echt enorm fijn weg leest.

Dan gaan we naar het verhaal zelf toe. Als je van Fantasie verhalen in een rap tempo houdt dan is Jonas Dubelaar – Grezhel het boek voor jou. In het begin van het boek maken we kennis met Jonas. Een jonge man die op zolder dus een horloge vindt. Jonas is een ondernemend mannetje maar in het begin nog niet zo heel dapper. Maar dit veranderd gedurende het boek want Jonas komt in een aparte wereld terecht waar hij van alles mee maakt.

Daar ontmoet hij Grezhel. En ontdekt een aantal dingen over zichzelf. Ik kan daar helaas niet teveel over verklappen want dan verklap ik veel te veel. Ik kan wel verklappen dat je veel magie magische wezens en een koningin tegenkomt in het boek. Dit boek is dan ook zeker geschikt voor de jonge lezers die graag in een fantasie wereld kruipen.

Ik wil Annemiek daarnaast complimenteren met haar schrijfstijl die is lekker vlot, Het verhaal is spannend maar niet te spannend voor de jonge lezers en er gebeurd van alles. Je hoeft je echt geen moment te vervelen met dit verhaal.

Dit boek krijgt dan ook een mooie 8,5 van me.

Heel veel liefs. Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
3 jaren geleden

Ik ben zelf niet zo van dit genre, maar mijn nichtje wel dus misschien is dit wel een leuk cadeautje als ze straks in november jarig is.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x