De zaak Tom van Jean Paul Dullers

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor een recensie van een detective van Vlaamse bodem. De zaak Tom van Jean Paul Dullers is namelijk het boek waar we het over gaan hebben. Maar eerst een korte update van mijn hand. De pijn is inmiddels een stuk minder en het gips is verwisseld en een stuk minder lomp. Het slechte nieuws het moet er nog 5 weken om zitten. Type gaat dus nog steeds erg langzaam maar dat mag de pret niet drukken. Tijd om het over De zaak Tom te gaan hebben.

bewaar voor later op pinterest.

Titel: De zaak Tom Auteur: Jean Paul Dullers Uitgeverij: Hamley Books Genre: Spannend boek Cijfer: 8

Hier gaat het boek De zaak Tom over:

Tom is een populaire jongen met Down, die wordt neergeslagen in een manege. De Genkse recherche, met het koningskoppel Coppens & Vercauteren, gaat op zoek naar de dader.

Ze moeten alles uit de kast halen om een spoor van de dader te vinden in de gesloten Limburgse gemeenschap. Lukt het ze de zaak op te lossen voor er nieuwe slachtoffers vallen?

Dit vind ik van De zaak Tom:

Ik begin even kort met de cover ik vind hem prachtig in die mooie diepblauwe kleur en witte achtergrond. De titel is simpel en passend.

Dan gaan we naar het verhaal zelf. Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen Jean Paul Dullers heeft een heerlijke vertellende schrijfstijl. Het voelt bijna alsof je in een tv serie alla baantjer bent beland. Alleen dan met 2 bevriende vlaamse recherche mannen. Ik vind de mannen Coppens en Vercauteren echt heerlijke personages. Typische recherches met een vleugje humor. Lekkere nuchtere mannen.

Daarnaast was het verhaal onderhoudend en vermakelijk er gebeurde van alles. Ik vond sommige stukken zo goed geschreven dat ik ze gelijk helemaal voor me zag. Zo zag ik een van de recherches al helemaal zitten met zijn grote patat met in de frietkot kletsend met de uitbater. Sommige situaties lieten me stiekem een beetje lachen en bij weer andere stukken was ik super nieuwsgierig hoe het verder zou gaan. En dat allemaal op een manege die toch wel een grote rol speelt in dit verhaal.

Ik ben reuze benieuwd naar de volgende avonturen van Coppens en Vercauteren.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lodi
3 jaren geleden

Het lijkt me een heel goed boek, van wat ik zo lees, wij kijken momenteel De Ridder op On demand een Belgische serie, dus ik zit helemaal in het Vlaamse taaltje 🙂 Ik hou van dit soort series en boeken!

Lindaschrijfthetop
3 jaren geleden

Fijn dat het beter met je gaat, maar nog even geduld dus. Ik vind de cover echt vet.
Lindaschrijfthetop onlangs geplaatst…Thee vraag van vandaag: UitstellenMy Profile

Dullers jp
Dullers jp
3 jaren geleden

Dank je Melanie voor deze mooie recensie. Makes my dat!

Dullers jp
Dullers jp
3 jaren geleden
Antwoord aan  Dullers jp

My day uiteraard

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x