Kartonnen Sterren van Seren J. Smedts

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd voor mijn recensie van Kartonnen Sterren van Seren J. Smedts. Seren is een jonge debuterende auteur die jullie de afgelopen weken al wat beter hebben kunnen leren kennen. Zo las je mijn voorstelblog en het blog over haar favorieten. Nou tijd om maar eens met de recensie te beginnen.

Bewaar voor later op pinterest

Titel: Kartonnen Sterren Auteur: Seren J. Smedts Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult Cijfer: 7

Hier gaat Kartonnen Sterren over:

Bij de terugkeer van Livs vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.

Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.

Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Dit vind ik van Kartonnen Sterren:

Nou laten we bij de cover beginnen ik vind die echt zo lief en schattig en de titel is natuurlijk prachtig.

Dan het verhaal zelf jeetje voor zo’n jonge debuterende auteur is dit echt een mooi debuut. Liv is het hoofdpersonage. Liv zit in de laatste jaren van de middelbare school en komt voor een aantal lastige situaties te staan. thuis loopt het niet helemaal lekker en ze voelt de drang om voor haar broertje te zorgen.

Dan hebben we Jasper een iets oudere jongen maar eentje met een hartje van goud. Liv en Jasper ontmoeten elkaar toevallig en een mooie vriendschap ontstaat. Maar dan gebeuren er een aantal lastige dingen.

Kartonnen sterren is een boek met mooie thema’s waar veel tieners mee te maken krijgen. Dat Seren dit verhaal heeft weten te vertellen is heel knap. Hoewel sommige stukken tranen in mijn ogen bracht miste ik op andere punten toch net een beetje diepgang. De personages hadden van mij op sommige punten wat meer uitgebouwd mogen worden. Zo blijf ik nieuwsgierig naar Louise de beste vriendin van Liv. En ook Amy had van mij iets meer aan bod mogen komen maar als ik daar teveel over vertel verklap ik de hele clou van het verhaal dus dat ga ik niet doen.

In het begin had het boek van mij iets vlotter geschreven mogen zijn maar zo halverwege het verhaal begon het voor mij gevoel echt lekker te lopen. Toen gebeurde de dingen wat sneller op elkaar en zat ik er echt helemaal lekker in. Al met al een mooi debuut van een jonge schrijfster. Seren krijgt van mij dan ook een mooie 7 en ik ben reuze benieuwd naar de boeken die we in de toekomst van haar nog kunnen verwachten.

Liefs, Melanie.

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Felice Veenman
Felice Veenman
3 jaren geleden

een boek waarin de hoofdpersoon de naam van mijn dochter draagt, dat is natuurlijk altijd goed

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x