Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Sorry er ging even iets mis en de recensie van Voorbij het Wederwoud werd zonder tekst gepubliceerd. Gelukkig zat ik net achter de computer zodat ik het zo snel mogelijk kon oplossen. Type knippen en plakken gaat met een hand niet zo snel als dat het zo moeten gaan. Maar goed ik mocht dus onlangs het boek Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg lezen. Tijd om met jullie mijn mening over dit boek te gaan delen.

Recensie Voorbij het wederwoud

Titel: Voorbij het Wederwoud Auteur: Valentijn Ringelberg Uitgeverij: Hamley Books Genre: Young Adult / Fantasy Cijfer: 7,5

Hier gaat Voorbij het Wederwoud over:

Diep in het Wederwoud, een plek waar de natuur geëerd wordt en ongeziene gevaren zich verborgen houden, wonen de zussen Céli en Phaun. Céli lijdt al jaren aan een onverklaarbare en ongeneeslijke ziekte, die haar afhankelijk maakt van de zorg van haar jongere zusje.

Phaun heeft zichzelf volledig weggecijferd om Céli te ondersteunen, waardoor ze geen opleiding of sociaal leven meer heeft. Op het moment dat de situatie uitzichtloos lijkt, wordt er plots een oplossing aangereikt. Maar die oplossing heeft een prijs.

Om haar zus en zichzelf een kans op een nieuw leven te geven, moet Phaun een reis maken door het majestueuze Wederwoud. Een tocht waarbij ze vreselijke keuzes moet maken en tot het uiterste moet gaan.
Voorbij het Wederwoud is een spannend en ontroerend verhaal over familie, vriendschap en onvoorwaardelijke liefde.

Dit vind ik van het boek:

Laat ik zoals altijd beginnen bij de cover want die vind ik echt geweldig. Ook de kaart in het boek is super mooi. De titel vind ik prima gekozen.

Dan het verhaal zelf. Valentijn heeft met Voorbij het Wederwoud een mooi boek weten neer te zetten. Deze debuterende auteur kon nog wel eens een grote naam in de schrijverswereld gaan worden. Het verhaal is op een mooie vlotte manier versteld. Daarnaast is het Wederwoud waarin het verhaal zich afspeelt enorm mooi neergezet. Ik waande me echt in een sprookjes achtig en fantasievol woud.

De personages zijn leuk maar missen hier en daar een beetje diepgang waardoor je sommige personages niet echt hebt leren kennen. Ergens snap ik dit wel want Voorbij het Wederwoud is slechts een boek in een serie waar nog veel meer boeken van komen. Ik ga er dus vanuit dat we de achtergrond van deze personages in de andere boeken nog gaan leren kennen. Maar door het gebrek aan deze informatie bouw je met sommige personages ook niet echt een band op.

Hoofdpersonage Phaun is wel ontzettend goed neergezet. Je merkt dat ze een reis maakt waarbij ze zichzelf steeds blijft ontwikkelen en meer en meer ontdekt over het Wederwoud en haar bewoners. Het begin had van mij ook wel iets vlotter gemogen er werd veel in gegaan op Phaun en Céli maar naar een tijdje had ik zoiets van ja nu weet ik het wel. Voor mij begint het verhaal pas echt als Phaun aan haar tocht begint.

Ik denk dan ook dat Voorbij het Wederwoud een aantal hele goede punten heeft en een paar kleine verbeterpuntjes. Het verhaal is magisch, de wereld boeiend, en ik ben nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Als Valentijn op deze manier verder blijft schrijven kan dit nog wel eens een hele populaire serie worden. Een goed begin is natuurlijk het halve werk. En die cliffhanger jeetje Valentijn wat heb je me aan gedaan. Hoe kun je nu eindigen met zo een cliffhanger. Ik hoop dat je al hard aan het vervolg aan het werken bent want ik ben niet zo heel geduldig.

Voor nu krijgt voorbij het Wederwoud een mooie 7,5. Ik kan niet wachten om je te zien ontwikkelen als auteur.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit verandert echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Na al die lekkere romantische boeken is het tijd voor een uitstapje naar een young adult. Een young adult met een fantasy tintje. Ik heb het dan natuurlijk over Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg. Dit is het debuut boek van Valentijn. Voorbij het Wederwoud kreeg van mij een mooie 7,5 en mijn complete recensie lees je hier. […]

trackback

[…] van Valentijn Ringelberg. Valentijn kennen we al van zijn Young Adult serie waarvan ik o.a Voorbij het wederwoud en Hij die niet bestaat . Maar voor zijn nieuwe project Ondine een New adult dus een totaal nieuwe […]

trackback

[…] De boeken van Valentijn Ringelberg hebben allemaal iets magisch zo las ik eerder al bijvoorbeeld Voorbij het wederwoud dat is het eerste deel in deze serie. Ik mocht eerder Valentijn ook al eens interviewen en het is […]

trackback

[…] serie al Hij die niet bestaat , Als het duister roept, De novelle Eeuw van de Vhei en de Novelle Voorbij het wederwoud. Maar goed tijd dus om jullie alles over dit boek te gaan […]

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x