Over de boeken van Hilda Spruit

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het tijd om Hilda Spruit wat beter te gaan leren kennen. Hilda heeft inmiddels 2 young adults geschreven en een aantal kinderboekjes. Dit keer gaan we het iets uitgebreider hebben over de young adults van Hilda.

Bewaar voor later op pinterest

We beginnen met haar debuut natuurlijk! Geestverwanten. Met dit boek won Hilda de jonge jury Debuutprijs in 2016 wat natuurlijk echt geweldig goed is. Dit is een prijs waarbij jongeren tussen de 12 en 16 jaar het beste debuut boek kiezen uit een grote lijst aan debuut boeken. Geestverwanten telt 223 pagina’s en kreeg in 2020 alweer zijn 4de druk. Het boek is er in een mooie hardcover editie en werd uitgegeven door Uitgeverij Oleander.

Hier gaat Geestverwanten over:

Merthe krijgt iets te horen wat haar leven compleet op zijn kop zet. In één klap wordt het beeld dat ze van haar ouders en zichzelf had, genadeloos onderuitgehaald. Wat rest, zijn vragen. Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Op zoek naar de waarheid gaat ze samen met haar vriendinnen glaasje draaien, in de hoop dat de geesten haar kunnen helpen. Maar de antwoorden die ze tijdens het spel krijgt, leiden enkel tot nog meer vragen.
Als de drie tienervriendinnen besluiten om het mysterie zelf op te lossen, wordt hun vriendschap flink onder druk gezet. Ze belanden in een spannend, niet te stuiten, spiritueel avontuur, dat niet alleen hún leven, maar ook dat van anderen drastisch zal veranderen.

Was het wel zo verstandig om die duistere wereld te raadplegen?

Bewaar voor later op pinterest

Enige tijd geleden tekende Hilda een contract bij Clavis en verscheen haar nieuwste boek Verschijningen. Dit boek is het vervolg op Geestverwanten maar kun je ook als op zichzelf staand boek lezen. Omdat ik beide boeken in mijn kast heb staan heb ik besloten om jullie volgende week eerst de recensie van Geestverwanten te geven en dan begin november die van Verschijningen. Verschijningen is ook weer uitgebracht in een mooie hardcover uitvoering.

Hier gaat Verschijningen over:

Een spirituele coming of age over jezelf ontdekken en openstaan voor anderen. Het los te lezen vervolg op Geestverwanten, bekroond met de Jonge Jury Debuutprijs. Voor Young Adults.
Merthe is paranormaal begaafd. Wanneer dat meer als een vloek begint te voelen dan als een zegen, zoekt ze een ervaren medium op. Maar juist daar laat de foto van een vermist meisje Merthes speciale gave pas echt losbarsten, zodat ze niet anders kan dan luisteren naar haar zesde zintuig. Geleid door de verschijningen die haar vanaf dan niet meer loslaten, stappen zij en haar hartsvriendinnen een gevaarlijk avontuur tegemoet. Zal het hen lukken om het meisje terug te vinden?

Ik zou zeggen kom volgende week gezellig terug om mijn recensie van Geestverschijningen te lezen. Daarnaast ben ik reuze benieuwd naar jou eerste gedachten over de boeken van Hilda.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
corrina
corrina
3 jaren geleden

Ik ben heel eerlijk en een boek lezen s net mijn ding. Ik weet het zou beter zijn en zeker in deze tijd. Ik vind de blogs lezen we leuk

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x