Boekenpraat met Joyce

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd voor een boekenpraat met. Deze rubriek heeft even stil gestaan omdat ik zo druk was met het plannen van mijn operatie! Maar nu is boekenpraat weer helemaal terug van weggeweest. We trappen de boekenpraat af met Joyce een collega blogger die net als ik van lezen houdt.

Bewaar voor later op pinterest.

Vandaag in boekenpraat maken we kennis met Joyce. Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Hee! Mijn naam is Joyce, ik ben 28 en woon sinds 10 jaar in het mooie Groningen. In 1992 werd ik geboren in Deventer, maar op mijn 18e verhuisde ik voor de liefde en studie naar het hoge noorden. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met fotografie, bloggen, schrijven en scrappen. Ook vind ik het leuk om te bakken.

In 2014 rondde ik de studie Secretaresse af op MBO 3 niveau, maar een baan heb ik niet gevonden. Daarom doe ik sinds twee jaar vrijwilligerswerk bij de wijkvestiging van de bibliotheek. Dit komt mede omdat ik chronisch ziek ben. Ik heb een auto-immuunziekte genaamd Lupus. Deze ziekte valt in het reumatische spectrum. Toch heb ik een heel leuk en gelukkig leven met vrienden en mijn vriend.

Welk boek las je als kind graag?

Ik was echt dol op de serie van Balletclub de Zwaantjes. Die heb ik echt verslonden en ik had er ook veel delen van thuis. Iets later werd het ‘Op zoek naar dolfijnen’. Deze boeken vroeg ik vaak op mijn verjaardag. Daarna heb ik een hele periode alleen verplicht gelezen voor school.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Ik kan niet kiezen! Er zijn twee boeken die wat ouder zijn, maar ik heel erg van kan genieten. Dat zijn “Hersenschimmen” van Bernlef en De Passievrucht van Karel Glastra van Loon. Deze verhalen zijn zo geschreven dat je er helemaal in meegezogen wordt en je echt kan inleven in de hoofdpersonen.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Dat is geen moeilijke vraag: Lisette Jonkman. Een andere acteur die ik heel fijn vind is Chantal van Gastel.

In welk genre lees jij graag?

Ik ben dol op chicklits en romantische boeken. Dit is dan ook bijna alleen maar vindbaar in mijn boekenkast en op mijn e-reader.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Eigenlijk niet, tenzij zelfhulpboeken ook tellen? Dan wel 😉

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Ik vind de boeken van The house of books fijn. Dit zijn vaak boeken die vanuit het Engels en Amerikaans worden vertaald. Ook daar zitten hele mooie verhalen tussen. Deze uitgeverij is dan ook goed vertegenwoordigd in mijn boekenkast.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Dit wisselt een beetje. Op vakantie en onderweg het liefst digitaal. Dit komt mede omdat het dan minder ruimte in neemt. Wat ik ook fijn vind aan een e-reader is dat je niet letterlijk ziet hoe dik een boek is. Dit kan me heel erg afschrikken om eraan te beginnen. Sinds ik in de bibliotheek werk, ben ik weer meer papieren boeken gaan lezen en ik moet zeggen: dat gevoel in je handen is ook wel heel fijn. Bovendien wil ik sommige boeken gewoon heel graag in mijn persoonlijke bezit hebben.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Heel belangrijk! Dit kan voor mij echt heel bepalend zijn of ik een boek wel of niet ga lezen. Het geeft vaak een deel van de sfeer weer en van sommige covers word ik echt heel vrolijk. Dit is dan ook altijd een belangrijk detail waar ik op let.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jou kast?

Dit gaat tussen 4 auteurs: Sophie Kinsella, Lisette Jonkman, Cathy Kelly en Chantal van Gastel. Van alle vier heb ik een behoorlijke hoeveelheid boeken.

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Goede vraag! Op mijn e-reader heb ik 31 boeken staan. In mijn kast staan er 123. Sommige boeken die ik digitaal heb, heb ik ook in boekvorm. Gewoon omdat het zo mooi staat om de serie compleet te hebben en om favoriete schrijvers te steunen.

Welk boek vond je heel erg tegen vallen en waarom?

Dit vind ik een lastige vraag. Na lang na denken: Harry Potter. Het is gewoon niet mijn genre. Ik heb het echt geprobeerd haha.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja! Ik heb een keer een boek laten signeren door Lisette Jonkman. Zij deed een signeersessie bij de boekwinkel in de buurt. Zo leuk om haar eindelijk eens in het echt te ontmoeten. En op de middelbare school hadden we een project waarbij Joost Heyink langskwam. Ik had gewonnen met mijn alternatieve einde voor zijn boek “Het Web” en ontving van dat boek ook een gesigneerd exemplaar.

Op welke plek lees je graag? Wanneer lees je het liefste?

Deze vraag kan ik eigenlijk tegelijk beantwoorden. Ik lees graag, voor het slapen gaan, in bed. Maar op vakantie lees ik ook vaak onderweg en op een bedje langs het strand of zwembad. In een ligbad kan ik trouwens ook goed lezen. Dan ben ik soms zo uren verder en vul ik ondertussen het warme water aan. 😉

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jouw vinden.

Ik heb meerdere accounts. Hier vind je mijn Facebook, Pinterst en Instagram. En ik heb een blog. Die vind je op www.enjoycelife.nl

Bedankt dat je mee wilde doen met deze boekenpraat Joyce!

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wanda
3 jaren geleden

Ik had precies hetzelfde met de boeken van Harry Potter, het kan mij gewoon niet genoeg boeien om door te lezen.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x