Het dorpje Happiness van Holly Martin

Hallo lieve lezers van bookstamel, In de tijd waarin we momenteel leven kunnen we allemaal wel een beetje vrolijkheid gebruiken toch! Toen ik dan ook in de najaarsfolder van Zomer & Keuning het boek met de titel Het dorpje Happiness zag wist ik het zeker deze moest en zou ik gaan lezen. Ik was dan ook super blij toen ik een mailtje kreeg van de uitgever of ik mee wilde doen aan de blogtour van deze boeken! Hell yes dacht ik bij mezelf natuurlijk doe ik mee. Niet veel later viel dan ook het manuscript op mijn deurmat en kon ik beginnen met lezen. Nu zijn jullie vast heel benieuwd of je van dit boek ook echt een beetje gelukkig word. Tijd dus om mijn recensie met jullie te delen.

bewaar voor later op pinterest

Titel: Het dorpje Happiness Auteur: Holly Martin Uitgeverij: Zomer & Keuning Genre: Feelgood/Roman Cijfer: 8,5

Hier gaat het dorpje Happiness over:

Willow, de hoofdpersoon in ‘Het dorpje Happiness’ van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Dit vind ik van het dorpje Happiness:

Van de cover van dit boek word je in elk geval wel gelijk lekker vrolijk de kleuren spatten er vanaf. Daarnaast vind ik de titel echt super leuk en hij past enorm goed bij het boek.

Dan het verhaal zelf geloof me dit is met recht een feelgood verhaal een verhaal wat je hope geeft op betere tijden, een verhaal wat je een lach op je gezicht geeft en waarvan je gewoon van de eerste tot de laatste letter van geniet. Het dorpje Happiness is een dorpje met weinig inwoners en vervallen huizen. De eigenaars van het dorpje en het kasteel willen het dorpje nieuw leven in blazen. Dit doen ze door mensen een jaar gratis in Happiness te laten wonen.

Helaas is er van een goede samenleving nog niet echt sprake de inwoners zijn een beetje op hun eigen en kunnen wel wat liefde en hoop gebruiken. Dan komt Willow aan in het dorp klaar voor een nieuw leven. Hoewel haar beeld van het dorpje niet klopte doet ze er wel alles aan om van dit dorpje en zijn inwoners een geweldig dorp te maken. Hoe ze dat doet tja dat moet je toch echt zelf in dit leuke vrolijke boek gaan lezen.

Natuurlijk zit er ook wat liefde in dit boek verstopt. Want welke bewoner laat het hartje van Willow sneller kloppen? En waar komt die Rabarber taart voor een huisje opeens vandaan? Ik zou zeggen laat je meeslepen door de inwoners van Happiness en geniet. Waan je even heel ergens anders en laatje herinneren dat je het samen met elkaar moet doen. Dat ook in deze donkere dagen er nog tijd is voor liefde en hoop.

De schrijfstijl van Holly is super luchtig en lekker vlot en daarom krijgt dit boek van mij een dikke 8 ,5 ik kan niet wachten op het volgende deel.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
3 jaren geleden

Toevallig kwam ik dit boek van de week op Hebban tegen en ik heb het gelijk op mijn leeslijstje gezet. Het voelt echt als een gezellig boek. De eerste twee hoofdstukken had ik gelezen via Hebban, maar het leest inderdaad erg lekker weg. Fijne recensie heb je geschreven. Dit boek ga ik eens wat hoger op het lijstje zetten.
Tessa onlangs geplaatst…Words On Bathroom Walls is binnenkort te zien in de bioscoopMy Profile

Frederique
Frederique
3 jaren geleden

Oh dat klinkt echt als een boek voor mij. Ik zou het ook doen, dat jaartje in een dorp gaan zitten haha

Krystle/Batboy
3 jaren geleden

Wat een heerlijke vrolijke kaft! Daar word ik meteen blij van.
Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Dit is de ideale nachtkleding voor de zomer- én wintermaandenMy Profile

Maartje
3 jaren geleden

Heb er ook ontzettend van genoten!

trackback

[…] of BooksBookstamelBooks and sparklesBooks, beers and […]

trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, al weer enige tijd geleden las ik het dorpje Happiness van Holly Martin. Onlangs kwam het tweede deel in deze serie Het geschenk van Happiness uit. Jullie […]

trackback

[…] je net als mij weg van dit boek nadat je hem gelezen hebt lees dan ook eens Het dorpje Happiness, Het geschenk van Happiness, Het familie hotel van Sapphire Bay, Een gouden gloed over Ruby falls, […]

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x