De favorieten van Valentijn Ringelberg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Voorbij het Wederwoud is natuurlijk het debuutboek van Valentijn Ringelberg. Dat betekend dat we het dit keer dus niet gaan hebben over de boeken die Valentijn al allemaal geschreven heeft. Nee we gaan het dit keer hebben over de favorieten van Valentijn.

De favorieten van

Wat is je favoriete tattoo?

Op mijn pols heb ik een pompoentje staan en ik denk dat die tatoeage wel mijn favoriet is. Deze staat symbool voor verandering, iets dat aanwezig is in ieders leven. Net als de pompoen in het sprookje van Assepoester in een koets veranderd, kan een nare ervaring ook uiteindelijk in iets moois veranderen.

Welk boek was als kind je favoriete boek?

Als kind was ik dol op dieren, dus toen ik in de bibliotheek de boeken van Het Moswoud van Brian Jacques vond was ik direct verkocht.

Het mooiste boek van 2019/2020 is?

Weer een lastige vraag, maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor De verminkte koning van Leigh Bardugo. Normaal gesproken schrikken dikke boeken mijn wel af, dit boek heb ik echter van begin tot eind met plezier gelezen.

Welk genre lees je het liefste?

Het komt denk ik niet als een verrassing dat YA fantasy mijn favoriete genre is.

Welke muzikant is je favoriet?

Dat zal voor mij altijd The Cranberries blijven, al heb ik jammergenoeg nooit de kans gehad ze live te zien.

Welk ijsje vind je het aller lekkerste?

Ik ben verslaafd aan perenijsjes.

Op welke plek lees je het liefste?

Op de bank, met een kopje thee en in een dekentje gewikkeld terwijl het buiten stormt. Dat is wel mijn favoriete lees-vibe!

Wie is je favoriete bookstagrammer?

Gemene vraag, er zijn zoveel lezers die mooie bookstagram foto’s maken. Een van mijn favorite is @theboywhoreadsbooks. Niet alleen omdat de boekencollectie van Jonas jaloersmakend is, maar ook omdat het leuk is om het gezicht achter de boekenfoto’s te zien.

Welke auteur vind je helemaal te gek?

Wat betreft auteurs die ik persoonlijk ken is dat natuurlijk Chinouk Thijssen. Ze is zo’n positief persoon en echt heeft me door het hele schrijfproces van Voorbij het Wederwoud gecoacht en geïnspireerd. Qua internationale auteurs ben ik groot fan van de boeken van Marissa Meyer en haar geweldige boekenserie The Lunar Chronicles.

Welk restaurant kom je graag?

Aloha Café in Alkmaar. Daar kun je de lekkerste hamburgers van de stad eten en alle burgers op de kaart zijn vegetarisch te bestellen. Heerlijk!

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rachel
3 jaren geleden

love the tattoo!! en verder een leuk interview!
rachel onlangs geplaatst…3 jaar geleden nam ik afscheid …My Profile

nicole
3 jaren geleden

Wat een mooi verhaal achter de tattoo met de pompoen! Dat maakt hem echt speciaal.
nicole onlangs geplaatst…Stoep schoonmaken: houd jij je eigen straatje schoon?My Profile

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x