Van eigen bodem met Hilda Spruit

Hallo lieve lezers van Bookstamel. Vandaag is het weer tijd om jullie voor te stellen aan een van de auteurs van eigen bodem van deze maand. Deze auteur tekende onlangs een splinternieuw contract bij Clavis Uitgeverij. Ik heb het dan natuurlijk over Hilda Spruit.

Bewaar voor later op pinterest

Hilda is geboren in Bleiswijk maar woont momenteel in Zoetermeer. Daar woont ze samen met haar partner en maatje Ruud. Daarnaast heeft ze twee dochters, vijf kleinkinderen en een kat. Voor schrijven en de Nederlandse taal heeft Hilda altijd een grote voorliefde gehad. Dat is dan ook een van de redenen dat ze op jonge leeftijd al de grote wens had om schrijver te worden. Als meisje van tien kroop ze al regelmatig achter de oude typemachine van haar vader, die een groot verhalenverteller was. Op haar twaalfde was haar eerste manuscript een feit en toen ze zestien was, zette ze een punt achter het laatste woord van het tweede script. Helaas raakten beide manuscripten zoek in een verhuizing, samen met de vele gedichten die ze had geschreven.

Daarna heeft ze lange tijd geen tijd gehad om te schrijven. Maar de boeiende verhalen van haar vader bleven voortleven in haar hoofd. In 2004, nadat haar eerste kleinkind werd geboren, heeft Hilda Spruit het schrijven weer opgepakt. Dit bleef niet alleen bij kinderverhalen en gedichten, ook verhalen en gedichten voor volwassenen rolden uit haar pen.

Zo heeft ze onder andere korte verhalen geschreven voor Borre Leesclub en de Bobo en artikelen voor het maandblad Bloom Magazine. In 2010 schreef ze op verzoek van Bureau Thuisfrontzaken Koninklijke Landmacht het interactieve boekje: “Het verhaal van Famke”spatie Dit boekje is speciaal geschreven ter ondersteuning van jonge kinderen van militairen die door defensie worden uitgezonden.

Eind 2015 debuteerde Hilda Spruit met haar young adult roman “Geestverwanten”die bekroond werd met de Jonge Jury Debuutprijs. Een losstaand vervolg hierop komt deze maand uit bij Clavis Uitgeverij en daar ga je deze maand nog veel meer over horen.

Heel veel liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x