Interview met Amina Laffet

Hallo lieve lezers van Bookstamel. Vandaag een interview met een gloednieuwe naam in de boekenwereld. Amina Laffet debuteert deze maand met haar boek Zwarte vijvers. Naast auteur is Amina ook copywriter en jobcoach. Ze heeft Tunesische roots en werd in Antwerpen geboren. Om te ontspannen doet Amina aan zwemmen en maakt ze graag een wandeling in de natuur. Nu jullie haar een klein beetje kennen is het tijd voor het interview met Amina Laffet.

Bewaar voor later op pinterest.

Laten we maar gelijk goed beginnen. Hoe voelt het dat er voor het eerst een verhaal van jou uitkomt in boekvorm?

Zwarte Vijvers is mijn eerste Young Adult. Het is allemaal heel spannend. Ik ben ook benieuwd naar wat de lezers ervan gaan vinden.

Vind je het moeilijk om je verhaal nu los te laten in de wijde wereld waar mensen er een oordeel over kunnen vellen?

Absoluut. Als auteur wil je dat lezers je boek geweldig vinden, maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. Sommige mensen zullen je boek afschuwelijk vinden en dat is natuurlijk heel jammer.

Hoe ben je eigenlijk bij Hamley Books als uitgeverij terecht gekomen?

Via social media. Ik zag Hamley boeken overal verschijnen. Ik heb meteen een mailtje gestuurd met mijn manuscript als bijlage. Niet veel later volgde een telefoontje van Sandra.

Inmiddels heb je al een keer live op Facebook verteld over je debuut Zwarte Vijvers. Voor mijn lezers die dat hebben gemist kun je in het kort vertellen waar het boek over gaat?

Zwarte Vijvers is een maatschappijkritische young adult. Het gaat over een dertienjarige jongen, Rashad, die geraakt wordt door een kogel die bedoeld was voor een bendelid. Hij leeft in de beruchte ‘gettobuurt’ Zwarte Vijvers, die recent werd uitgeroepen tot no-go zone. Dat betekent dat politieagenten en hulpdiensten daar niet meer mogen komen. Rashad heeft dringend hulp nodig. Zal hij die ook krijgen? Hierop volgt een race tegen de tijd om Rashad te redden.

Waar haalde je eigenlijk de inspiratie vandaan voor Zwarte vijvers?

Uit het dagelijkse leven. Er is zo geen specifieke gebeurtenis, maar ik laat me altijd inspireren door wat ik zie, hoor en lees.

Ik vind de cover van het boek erg mooi hoe is deze tot stand gekomen?

Dank je wel, ik vind hem ook heel mooi. Ik heb de cover te danken aan mijn geweldige uitgever en de cover artiest. We hebben samen wat gebrainstormd en het resultaat mag er zijn. Trouwens, de designer heeft de jongen op de cover helemaal zelf getekend.

Wat vond je het lastigste aan het schrijfproces?

Herschrijven vind ik het lastigste. Zwarte Vijvers is een intens verhaal. Het was soms moeilijk om nieuwe ideeën te vinden en die zo goed mogelijk te verwerken. Het is een uitdaging om dingen toe te voegen of te schrappen zonder het verhaal te verpesten.

Op welke plek schrijf je graag aan je verhalen?

In mijn hoofd zit in in zo’n hutje op de Maldiven met uitzicht over het prachtige water. De realiteit is vele saaier. Ik zit meestal aan mijn bureau. Soms in mijn bed en af en toe op de bank met de tv als white noise ‘machine’.

Zwarte vijvers is een young adult heb je bewust voor deze doelgroep gekozen?

Dat werd in samenspraak met de uitgever besloten.

Je bent nu dus een echte auteur! Maar lees je zelf ook nog graag boeken?

Ik lees graag boeken. Ik heb wel al even niets gelezen van een andere auteur, omdat ik voornamelijk bezig was met mijn eigen boek.

Zo ja, welke boeken lees je graag en wie is je favoriete auteur?

Ik lees graag thrillers. Ik heb geen specifieke auteur die mijn favoriet is, zolang ik het boek maar goed vind.

Wat zou je graag nog willen bereiken op het gebied van schrijven?

Ik hoop dat ik altijd inspiratie zal hebben voor nieuwe boeken. En ook dat lezers mijn boeken geweldig gaan vinden (fingers crossed).

Heb je al plannen voor een nieuw boek in de toekomst?

Ik heb altijd wel ideeën voor nieuwe verhalen. Hopelijk mag ik die in de toekomst ook eens voorstellen.

Zwarte vijvers speelt zich af in 2032 maar met de dingen die momenteel allemaal in de wereld gebeuren had het maar zo in de huidige tijd geschreven kunnen zijn. In het boek worden een aantal maatschappelijke punten behandeld. Vond je het belangrijk om je boek ook wat maatschappelijke punten te laten bespreken?

Het is niet zo dat ik bewust een bepaald thema wilde aanhalen. Ik had een verhaallijn in mijn hoofd, die ik op papier heb gezet. Dat het samenloopt met de huidige problemen in de wereld is puur toevallig. Hoewel het gewoon een kwestie van tijd was voor het op maatschappelijk vlak ging barsten.

In Zwarte Vijvers komt een influencer voor, Nikkie, ben je zelf ook vaak te vinden op social media?

Ik heb een Instagram en Facebook account. Instagram vind ik geweldig, op Facebook ben ik minder vaak te vinden. Binnenkort zal ik wel meer content posten.

Tot slot heb ik voor jou natuurlijk ook een aantal dilemma’s welke kies jij en waarom?

Super! Laat maar komen die dilemma’s!

E-boek of papieren exemplaar?

E-boeken zijn handig, maar ik verkies wel een papieren exemplaar.

Lezen of schrijven?

Beiden een leuke bezigheid. Maar ik zou dan voor schrijven gaan.

Wandelen of zwemmen?

Zwemmen.

Geen internet of geen televisie?

Geen televisie.

Hotel of Camping?

Hotel.

Zelf koken of uit eten gaan?

Zelf koken.

Pizza of pasta?

Pasta.

Ik heb enorm genoten van dit interview met Amina Laffet jullie hopelijk ook! Amina super bedankt dat je mee wilde werken aan dit interview.

Liefs, Melanie

*** Deze blogpost bevat affiliate links en of producten die ik heb gekregen om te reviewen. Dit veranderd echter niks aan mijn mening.Ik ben altijd eerlijk oprecht en praat vanuit mijn hart. Bookstamel werkt alleen samen met producten, auteurs en uitgevers waar ik achtersta. Helaas heb ik Dyslexie dus kun je spelfouten tegenkomen in mijn blogpost ***

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] lieve lezers van Bookstamel, Op 4 oktober konden jullie op mijn blog al een interview lezen met Amina Laffet. In dat interview vroeg ik haar van alles over haar nieuwe boek Zwarte […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x