Boekenpraat met Frédérique

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag maken we kennis met Frédérique zij gaat ons een kijkje geven in haar boeken gewoontes! Welk boek las ze als kind graag wat is haar favoriete boek enz. Je snapt het al het is dus weer tijd voor een boekenpraat.

Bewaar voor later op pinterest

Vandaag in boekenpraat maken we kennis met Frédérique van filmblog Srsck.com. Kun je jezelf even voorstellen aan de lezers van Bookstamel.

Ik ben Frédérique, alleenstaande moeder van drie tieners, werkzaam als communicatiestrateeg in de culturele sector en in de reisbranche. Ik ben in Libanon geboren en kwam op mijn tiende naar Nederland. Tot mijn 10e las ik dus eigenlijk alleen maar Franse boeken. Ik ben wel altijd een boekliefhebber geweest!

Welk boek las je als kind graag?

De kleine prins van Antoine de Saint-Exupéry. Een prachtig boek dat ik ook tot treurens toe vooral aan mijn kinderen. Zij vonden het overigens ook erg mooi.

Wat is je all time favoriete boek en waarom?

Het zijn er twee door dezelfde auteur, Isabel Ellsen. Haar boeken zijn volgens mij helaas niet vertaald. Ik heb ze in ieder geval in het Frans gelezen, het gaat om Samedi soir après la guerre en Le diable a l’avantage. Isabel Ellsen was een journaliste en oorlogsfotografe. Deze twee boeken spelen zich dan ook in de oorlog af en zijn enorm aangrijpend en krachtig. Oorlog is iets dat voor mij herkenbaar is en mij raakt, o.a. omdat ik een oorlog heb meegemaakt als kind.

Het boek Le diable a l’avantage is verfilm onder de titel Harrison’s Flowers met Andie McDowell, Elias Koteas en Adrien Brody.

Welke Nederlandstalige auteur vind je helemaal geweldig?

Ik houd erg van de gedichten van M. Vasalis. Die gaan door merg en been. Ook het werk van J. Bernlef vind ik heel sterk, maar absoluut favoriet is voor mij is het werk van Renate Dorrestein, met name de boeken die zij in de jaren 80 schreef zoals Een nacht om te vliegeren.

In welk genre lees jij graag?

Ik heb denk ik niet echt één genre. Ik houd van boeken over landen en over politiek, al dan niet romans. Ik houd ook van humor, zwarte humor het liefst.

Maak je ook wel eens een uitstapje naar een ander genre?

Ja, vaak genoeg.

Welke uitgeverij is favoriet bij jou en waarom?

Oeh dat vind ik een lastige. Die heb ik denk ik niet.

Lees jij je boeken het liefst digitaal of op papier?

Op papier, ik kan niet digitaal lezen. Ik word er onrustig van. Ik werk al uren per dag achter een scherm, dan wil ik wanneer ik lees en ontspan dus ook juist van dat scherm af.

Hoe belangrijk vind jij de cover van een boek?

Niet erg belangrijk maar het oog wil ook wat dus ja, liever een mooie cover dan een of ander foeilelijk ding.

Van welke auteur staan de meeste boeken in jouw kast?

Van Renate Dorrestein, Oscar Wilde en Frédéric Beigbeder. Er staat ook best wat van Giphart maar ook al staan ze in mijn kast, ze zijn van mijn dochter en ik vind Giphart echt drie keer niks 😉

Hoeveel boeken heb je in totaal in je kast of op je e-reader staan?

Heel veel. Meer dan in mijn kasten past en daarom heb ik ook best wat verhuisdozen vol boeken. Ik vind het lastig om boeken weg te doen. Een aantal jaren geleden heb ik een stuk of 10 verhuisdozen vol weggegeven aan een bibliotheek in een Frans dorpje (lang verhaal ;)) en nog steeds heb ik dozen vol!

Welk boek vond je heel erg tegenvallen en waarom?

Ik weet het niet…Ik begin soms wel een boek waar ik niet doorheen kom maar ik kom niet zo 1,2,3 ergens op.

Heb je een gesigneerd boek zo ja van wie?

Ja, meerderen maar die voor mij echt speciaal zijn, zijn die van Isabel Ellsen. Ik ontmoette haar op een boekenbeurs in Nice (Frankrijk) en heb toen een kort maar persoonlijk gesprek met haar gehad. Wat ze erin schreef is ook heel persoonlijk en ontroerend.

Op welke plek lees je graag?

Ergens waar de zon schijnt.

Wanneer lees je het liefste?

Op vakantie.

Op welke social media kunnen de lezers van bookstamel jou vinden.

Op Instagram (@cakeandcaviar over kunst en reizen en @srsck over films)

Dankjewel Frédérique dat je mee wilde werken aan deze boekenpraat.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x