Van eigen bodem met Valentijn Ringelberg

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Vandaag is het weer tijd om je voor te stellen aan een van de auteurs van eigen bodem, voor deze maand. Dit keer is het een debuterende auteur! Dat is natuurlijk altijd weer een beetje speciaal. Jullie wilde dit jaar meer mannelijke auteurs dus tja daar kom ik jullie graag in tegemoet. Tijd dus om je voor te gaan stellen aan Valentijn Ringelberg.

Bewaar voor later op pinterest.

Valentijn Ringelberg is bij sommige van jullie vast al een bekende naam. Hij werd geboren in 1990 in het mooie Breda. Maar verhuisde al kort daarna naar het Noord-Hollandse Alkmaar. In zijn leven heeft hij veel verschillende baantjes gehad, van achter de computer als digital designer tot voor de klas als lesassistent in de Nederlandse taal. Toch heeft zijn hart altijd bij het schrijven van boeken gelegen.

Zijn liefde voor verhalen begon al op jonge leeftijd. Als kleine jongen speelde hij ze uit met speelgoeddiertjes en knuffels, daarna, begon hij ze uit te werken op een oude typmachine, en in zijn tienerjaren schreef hij korte Engelstalige verhalen en gamescripts. Hij maakte de overstap naar Nederlandse fictie toen hij zijn eerste jeugdroman schreef in 2011.

Degene die Valentijn kennen zullen hem vooral kennen als Boekenwurm (Van zijn geweldige bookstagram). In de afgelopen jaren wist Valentijn zijn boekencollectie te verdrievoudigen. Gemiddeld leest hij 10 tot 15 boeken per maand. Overal vind hij wel een momentje om een nieuw hoofdstuk te verslinden. Thuis op de bank, tijdens het sporten met een luisterboek op of in de tattooshop van zijn vriend Thomas. Waar Valentijn gaat volgt een tas vol boeken.

En nu is het dan tijd voor het eerste deel van zijn Young Adult fantasyserie De Raad van Vha’Rymn. Voorbij het Wederwoud is de naam van het eerste deel en is ook nog eens Valentijns debuut. Inmiddels ligt dit debuut overal in de winkels.

Liefs, Melanie

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lotte
3 jaren geleden

Ah zo tof, Valentijn!

trackback

[…] snel als dat het zo moeten gaan. Maar goed ik mocht dus onlangs het boek Voorbij het Wederwoud van Valentijn Ringelberg lezen. Tijd om met jullie mijn mening over dit boek te gaan […]

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x