Dit las ik in September

Hallo lieve lezers van Bookstamel, Nou je kunt wel zien dat ik deze maand erg gespannen was voor mijn operatie. Ik las slechts 9 boeken waar ik er normaal zeker elke maand 12 lees. Eigenlijk best slecht 🙂 Maar wie weet lees ik er komende maand wel veel meer dan 12 nu ik niks mag doen met mijn handen en veel rust moet houden. Want tja dan is er natuurlijk niks fijner dan lekker lezen en netflixen.

totaal aantal boeken : 9

Het beste boek van deze maand: Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze maand niet zo goed kan kiezen. Er waren namelijk van de 9 boeken die ik heb gelezen een dik aantal boeken die ik echt geweldig vindt. Dus Terras Altas, Solovlucht, Levy en het witte wonderdoosje en de scherven zijn alle 4 dikke aanraders deze maand. De andere 5 zou ik ook zeker lezen want ook die waren heel tof.

Aantal vertaalde boeken: 2

Aantal Nederlandstalige boeken: 7

Het eerste boek dat ik deze maand las was Zij die vecht van Roni Loren. Dit keer was het eerste boek van de maand dus een vertaald boek maar wat voor een. Zij die vecht is alweer het derde boek in de Long Acre serie van Roni Loren. Nog maar een boek en dan is deze serie helaas alweer op zijn einde. Mijn recensie van Zij die vecht kun je in deze blog lezen.

Maar hier gaat zij die vecht over:

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Taryn verloor haar jongere zusje bij de schietpartij, maar niemand weet dat het haar schuld is dat ze overleden is. Ze kan de ingrijpende gebeurtenis niet vergeten en ze kan zichzelf al helemaal niet vergeven.

Shaw Miller werd als broer van de schutter op Long Acre High School door iedereen herinnerd aan de gebeurtenis. Hij besluit zijn leven om te gooien: hij verandert zijn uiterlijk, zijn naam en zijn leven. Zo staat niets hem in de weg om opnieuw te beginnen… denkt hij.

Bewaar voor later op pinterest

Het tweede boek dat ik deze maand las is Wild & Structure geschreven door Mariëlle Brouwer. Dit is het tweede deel in de structure serie. Een serie over een de band Structure. In dit deel gaan we verder waar we de vorige keer gebleven waren. Al met al gewoon een lekkere new adult. Mijn complete recensie van dit boek lees je hier.

Hier gaat Wild & Structure over:

Mika ging op tour zonder vriendin. Zoals het was voor hij Lily leerde kennen.
De hele tour voelde hij zich verloren, alsof hij een vitaal deel van zichzelf miste.
Wat als hij niet kan functioneren zonder haar?

Lily heeft Mika losgelaten. Hij kan gelukkig worden zonder haar.
Maar is zij wel gelukkig zonder hem?

Wat als ze elkaar weer tegenkomen?
Kan Lily het aan om haar demonen onder ogen te zien?
Om zich open te stellen voor Mika?
Of is deze liefde niet om waar te zijn?

Het derde boek dat ik deze maand las is Terras Altas van Patty van Delft. Een super leuk maar bovendien ook super origineel boek. Want het is een van de weinige boeken die over steampunk gaan van nederlandstalige auteurs. Ik vind dat altijd leuk om een boek te lezen over een onderwerp wat nog niet vaak besproken is. Daarnaast is het gewoon echt een tof fantasie verhaal. Mijn recensie van Terras Altas kun je hier lezen.

Hier gaat Terras Altas over:

Elk verhaal heeft twee kanten…
Sinds de Laatste Oorlog regeert het Regime over het welvarende Hoogland van Terras Altas. Een goede taakverdeling zorgt er voor vrede. Wetsovertreders worden zwaar gestraft en de grootste misdadigers wacht verbanning naar het woeste Laagland.
De Hooglandse Lily bezit de vaardigheid om energie te manipuleren. Met haar rang van edele gaat zij een rooskleurige toekomst tegemoet.

Vol verwachting kijkt ze uit naar de dag dat ze met Espen, erfgenaam van het machtigste Huis onder het Regime, zal trouwen.

Tijdens haar reis over het Laagland, op weg naar haar verloofde, stort haar luchtschip neer. Lily belandt op een plek waar nachtmerries haar ook overdag teisteren.
Een groep Laaglanders onder leiding van River, een sinistere jongen met een vreemde kracht, neemt haar gevangen en wil haar als ruilmiddel gebruiken.

Zal het Regime aan hun eisen tegemoetkomen om Lily haar vrijheid terug te geven? En is ze tot die tijd in staat te overleven tussen haar ontvoerders?

Het vierde boek dat ik las deze maand is wederom een vertaald boek. dit keer van een auteur waar ik vorig jaar ook al een boek van mocht lezen. Amy Giles wist mij toen al enorm te raken. Met De scherven gebeurde dit weer dit is zo’n prachtig en ontroerend verhaal. De recensie van de scherven kun je hier lezen.

Hier gaat de scherven over:

De buurt waar Jessica en Lucas wonen wordt opgeschrikt door een tragedie. In het jaar na de schietpartij, waarbij ze allebei hun broer verloren, begint Lucas met kickboksen en probeert hij de wereld mooier te maken met random acts of kindness. Jess zorgt voor haar depressieve moeder en doet haar best om rond te komen. Als Jess en Lucas elkaar ontmoeten, herkennen ze iets in elkaar. Ze ontdekken dat twee scherven elkaar misschien wel geluk kunnen brengen. Zolang ze elkaar geen pijn doen.

Boek 5 is weer een Nederlandstalig boek! En wat voor een, een super spannende thriller van Johnny Bollé. Bloedmaan is zijn tweede boek en spannend van begin tot het einde. Hier kun je mijn recensie van bloedmaan lezen.

Hier gaat bloedmaan over:

Op de avond van de bloedmaan springt in Parijs iemand van de Pont Louis-Philippe. Luttele uren later wordt in Barcelona een brute moord gepleegd. Of zijn het zelfs twee moorden? In de aanloop naar deze dramatische gebeurtenissen speelt de beroemde actrice Eloise De Moines een centrale rol. Maar zelf vermoedt de labiele Eloise niets: zij is uitsluitend bezig met de opnames voor haar nieuwste film én de voorbereidingen voor het sprookjeshuwelijk met haar verloofde Philippe, de dag na de bloedmaan. En dan wordt ze ook nog gekweld door hallucinaties. Gelukkig voelt Eloise zich volledig gesteund door Philippe en haar jonge vriendin Babet, maar is haar vertrouwen in hen wel terecht? En welke rollen spelen de personal trainers Jolinde en Noah? Eén ding wordt in elk geval snel duidelijk: de nacht van de bloedmaan zal voor iedereen dramatisch zijn…

Boek 6 is er ook weer een van een Nederlandstalige auteur. Dit keer van een auteur die inmiddels al een aardige tijd helaas geen nieuw boek meer heeft uitgebracht. Maar ze is momenteel wel bezig met een nieuw boek. Ik heb het natuurlijk over An Janssens. Haar boek Draken koningin stond al best lang op mijn wil ik lezen lijstje. Nu had ik eindelijk tijd om hem te lezen. Hier kun je mijn recensie van Draken Koningin lezen.

Hier gaat het boek over:

Al zevenhonderd jaar lang wordt de mensenwereld met ijzeren vuist geregeerd door één persoon. Niemand is zijn leven zeker onder het tirannieke bewind van de koningin die met magie gedachten kan planten – zo kan ze iedereen laten denken of zien wat zíj wil. En dat met verschrikkelijke gevolgen voor haar slachtoffers.

Toch is er een gebeurtenis waarnaar elke bewoner van haar koninkrijk reikhalzend uitziet: de wedstrijd waarmee iedereen – jong of oud, arm of rijk – kans maakt zich de kroon toe te eigenen. Er zijn geen regels, slechts vijf proeven en één kans om het koninkrijk te winnen.

Niemand verwacht dat de koningin, die tenslotte elke keer haar tegenstanders genadeloos wist uit te schakelen, zal worden verslagen. Totdat Thala, haar dochter, zich opgeeft voor de wedstrijd…

Levy en het witte wonderdoosje behoort ook tot mijn favoriete deze maand. In Levy heeft het hoofdpersonage een druk hoofd net als mij. Dit boek was dus een feest der herkenning. Ik zou elk jongkind met add dit boek aanraden om te lezen. Mijn recensie over dit boek kun je hier lezen.

Hier gaat Levy en het witte wonderdoosje over:

Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Op een dag vindt de bijna twaalfjarige Levy een doosje. Er beginnen vreemde dingen te gebeuren. Spannende dingen die haar afleiden van haar gescheiden ouders en haar problemen op school, maar die ook eng zijn. Tot ze via het doosje een uitnodiging krijgt om naar een plek te komen waar ze haar kunnen helpen. Een plek die anders is dan alles wat ze ooit heeft gezien. Een verhaal over jong zijn in een veranderende wereld, over pesten, scheiden, schuld en vriendschap. Over de oplossing die er altijd is. Als je je best maar doet

Het ena laatste boek van deze maand is er ook weer een van eigen bodem. Dit keer is het Solovlucht van Aloka Liefrink. Dit boek wist gelijk onder mijn huid te kruipen Aloka heeft echt een super fijne schrijfstijl. Solovlucht is voor iedereen een must read. Mijn recensie van Solovlucht kun je hier lezen.

Hier gaat solovlucht over:

Savarana Termeer heeft een zwaar adoptieverleden achter de rug, wat haar erg kwetsbaar maakt. Wanneer ze na mishandeling door haar vriend voor dood geslagen wordt achtergelaten, spoken de fatale keuzes die haar op dit punt brachten, door haar hoofd.

Voor ze haar huidige vriend Gunter ontmoette, was ze gelukkig en succesvol, na een leven vol geweld. Haar laatste partnerkeuze lijkt haar nu fataal te worden.

Kan ze het tij nog doen keren, of is het al te laat?

Bookstamel

Lezen en koken is een passie van mij. Deze passies deel ik op mijn blog

Dit vind je misschien ook leuk...

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest

CommentLuv badge

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tessa
3 jaren geleden

Interessante boeken heb je gelezen. Ik heb deze maand de nieuwste van Johnas Johnasson
Tessa onlangs geplaatst…Tessa’s Colourful World is 2 jaarMy Profile

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x